pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Χιονισμένο σχολείο
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η εκπαιδευτικός πήγε στο δημοτικό σχολείο στο Μαρούσι για να παράσχει τηλεκπαίδευση και γλίστρησε στο παγωμένο προαύλιο

Ατύχημα υπέστη σήμερα το πρωί εκπαιδευτικός όταν πήγαινε στο 11ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου για να διδάξει τους μαθητές της μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτικός γλίστρησε στο παγωμένο προαύλιο του σχολείου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάκωση μαλακών μορίων και να της χορηγηθούν και τρεις ημέρες αναρρωτικής άδειας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή που δημοσιεύει το alfavita.gr  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα να οργανώσουν από το σπίτι τους την τηλεκπαίδευση με τα δικά τους μέσα, καθώς δεν υπήρξε κάποια μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας την εξ αποστάσεως διδασκαλία εν μέσω κακοκαιρίας.

Μάλιστα, η απόφαση για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας ανακοινώθηκε μόλις χθες, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν προλάβει να προμηθευτούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να προετοιμάσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αυτή της εκπαιδευτικού που έσπευσε στο σχολείο εν μέσω κακοκαιρίας και συστάσεων για αποφυγή των μετακινήσεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

«Ευτυχώς που η συνάδελφός μας δεν έπαθε και χειρότερα λόγω της εμμονής της ανίκανης και ανάλγητης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των αρμοδίων εκπροσώπων της της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄Αθήνας που επιμένουν να εκφοβίζουν – εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς με παράνομες ανυπόγραφες εντολές περί παροχής τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές τακτικές προς τους γονείς και την κοινωνία προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την πλήρη εγκατάλειψη των Δημόσιων Σχολείων της χώρας χωρίς μέτρα προστασίας έναντι του ιού covid 19 αλλά και χωρίς υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Η ανακοίνωση για το ατύχημα

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«Οι παράνομες & παράτυπες ανυπόγραφες εντολές του ΥΠΑΙΘ για παροχή τηλεκπαίδευσης στους μαθητές κατά τις ημέρες της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κακοκαιρίας ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας τα ιδιαίτερα αισθήματα οργής και αγανάκτησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών μελών του σωματείου μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙτις πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ό, τι αφορά τις παράνομες και παράτυπες  ανυπόγραφες εντολές για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις ημέρες της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κακοκαιρίας αγνοώντας της οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2022 συνάδελφός μας εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής προσερχόμενη στο σχολείο που υπηρετεί (11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου) προκειμένου να παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές της από τη σχολική της μονάδα, παρά την οδηγία απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων από την Πολιτική Προστασία για όλη τη διάρκεια την 24ης Ιανουαρίου, γλίστρισε στο παγωμένο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάκωση μαλακών μορίων και να της χορηγηθούν και τρεις ημέρες αναρρωτικής άδειας. Ευτυχώς που η συνάδελφός μας δεν έπαθε και χειρότερα λόγω της εμμονής της ανίκανης και ανάλγητης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των αρμοδίων εκπροσώπων της της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄Αθήνας που επιμένουν να εκφοβίζουν – εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς με παράνομες ανυπόγραφες εντολές περί παροχής τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές τακτικές προς τους γονείς και την κοινωνία προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την πλήρη εγκατάλειψη των Δημόσιων Σχολείων της χώρας χωρίς μέτρα προστασίας έναντι του ιού covid 19 αλλά και χωρίς υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ευχόμαστε περαστικά στην συνάδελφό μας γυμνάστρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και είμαστε δίπλα της για ό, τι χρειαστεί και οι ευθύνες για αυτό που της συνέβη σε ώρα υπηρεσίας θα αναζητηθούν και όσοι της έχουν θα λάβουν τα επίχειρα των πράξεων τους. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας