pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
ΣΥΡΙΖΑ: « Η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν!»

Σκληρή ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία λόγω κακοκαιρίας εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι "μηχανές" της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί επίσης  "συνεταιράκια" τη Cisco και την κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν!»

Όλη η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τέτοια η "επένδυση" της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο "συνεταιράκια". Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το "υλικό" του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρόυσματων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία "πανηγυρίζουν" ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του "50%+1", δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι "μηχανές" της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
lumishales
«Ποιος Άγιος Δομίνικος…» - «Παράδεισος» που θυμίζει Καραϊβική στην Αλβανία

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε όλοι να ξεφύγουμε σε έναν επίγειο παράδεισο και ονειρευόμαστε περιοχές όπως η

«Ποιος Άγιος Δομίνικος…» - «Παράδεισος» που θυμίζει Καραϊβική στην Αλβανία