Οι ίδιοι που θέλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια, το 2013 απέλυαν το προσωπικό φύλαξης!
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα, μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, θέλει να γεμίσουν τα πανεπιστήμια με αστυνομικούς, το 2013 απέλυε το προσωπικό ασφαλείας με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ατόμων που θα συγκροτήσουν τις λεγόμενες  «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος  σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Σύντομα θα υπηρετείτε τους νόμους σε έναν πολύ σημαντικό τομέα: την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας, ελευθερίας και όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να είναι χώροι απολύτως ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου». 

Ωστόσο, μόνο ευκολόπιστοι μπορούν να πιστέψουν πως στόχος του ΥΠΑΙΘ είναι κάποια αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Ιδρυμάτων και ότι αυτό το στόχο εξυπηρετεί ανάμεσα σε άλλα η λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία.

Γιατί άλλα λέει σήμερα και άλλα έκανε το 2013 ο Πρωθυπουργός, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα, μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, θέλει να γεμίσουν τα πανεπιστήμια με αστυνομικούς, το 2013 απέλυε το προσωπικό ασφαλείας με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανήγγειλε την απόλυση 1.349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονταν και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού φύλαξης.

Δεν υπήρχαν τότε περιστατικά ανομίας στα Ανώτατα Ιδρύματα; Και βέβαια υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, όπως συμβαίνει παντού και πάντα.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι ο ίδιος που σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια πριν περίπου 9  χρόνια απέλυε τους φύλακες των πανεπιστημίων. 

Το σχέδιο τότε και τώρα ήταν ένα: Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η αστυνόμευση θα ναι μια κανονικότητα στο ελληνικό πανεπιστήμιο- μετά τη κατάργηση του ασύλου. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην ένταση της κρατικής καταστολής στα πανεπιστήμια, μέσο που πηγαίνει χέρι χέρι με τη θωράκιση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών.

 

Στη φωτογραφία εικόνες από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΜΠ τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2013 οι οποίες τίναξαν στον αέρα εκείνη τη «μεταρρύθμιση» των μαζικών απολύσεων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη