pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Προκλητικές οι δηλώσεις περί «αυταρχικών συμπεριφορών, «παράγκες», «βιαιοτήτων που δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο», καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι

Το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ώστε να καταδικάσουν τις αστυνομικές επεμβάσεις στη σχολή τους αλλά και την «εκστρατεία καταστολής που έχει εξαπολύσει η ΝΔ» προς τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την επέμβαση των ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ καθώς και την επιχείρηση συγκάλυψης του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, δέχθηκε σωματική επίθεση από αγνώστους την ώρα που δίδασκε στην αίθουσα της σχολής, κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία.

Ακόμη οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπάτηση του ασύλου στο ΑΠΘ.

«H ΝΔ και ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Μπουραντώνης φέρνουν την αστυνομία με το πρόσχημα της «βίας και της ανομίας» την ίδια στιγμή συγκαλύπτουν τα πραγματικά φαινόμενα βίας που προέρχονται από την πλευρά των καθηγητών και της κυβέρνησης», όπως αναφέρουν.

Aναλυτικα:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επέμβαση της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ στις 12/1. Αν και η ΑΣΟΕΕ βρίσκεται στο επίκεντρο της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η ΝΔ, δεν είναι το μόνο ίδρυμα. Το ΑΠΘ βρέθηκε ξανά αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ επίσης στις 12/1, μετά την πρώτη εκκένωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε βανδαλισμούς και 15 συλλήψεις. Την ίδια μέρα με τη δεύτερη εισβολή στο ΑΠΘ, η κυβέρνηση ξαναχτύπησε με μια ισχυρή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ με άνδρες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Όχι προφανώς για να συλλάβει τον καθηγητή που κατηγορείται για τοκογλυφία, παιδεραστία και οικονομικές απάτες, που με την ανοχή της πρυτανείας διατηρεί τη θέση του, αλλά για να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους φοιτητές.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει τεράστια έξαρση της πανδημίας, τα κρούσματα αυξάνονται και η κυβέρνηση έχει επιλέξει την ανοσία της αγέλης και τους «λελογισμένους θανάτους» επιχειρείται η δημιουργία ενός κλίματος έντασης με επίκεντρο τα πανεπιστήμια για τον αποπροσανατολισμό της δημόσιας συζήτησης αλλά και για τις ευρύτερες επιδιώξεις της κυβέρνησης, για εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Τα τεστ δεν επαρκούν, στοιβαζόμαστε στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, τα σχολεία άνοιξαν για ακόμα μια φορά χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενώ η εξεταστική μας βρίσκεται στον αέρα λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της. Παράλληλα φέρνουν τα τουρνικέ με δωρεές από ιδιωτικούς παράγοντες, εκπαιδεύουν τους ειδικούς φρουρούς της ΟΠΠΙ για να τους εγκαταστήσουν αρχές Μαΐου.

H ΝΔ και ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Μπουραντώνης φέρνουν την αστυνομία με το πρόσχημα της «βίας και της ανομίας» την ίδια στιγμή συγκαλύπτουν τα πραγματικά φαινόμενα βίας που προέρχονται από την πλευρά των καθηγητών και της κυβέρνησης. Τελείως προκλητικές είναι και οι δηλώσεις του Θεωδωρικάκου περί  «αυταρχικών συμπεριφορών, «παράγκες», «βιαιοτήτων που δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο».
Οι μοναδικές πράξεις βίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο έχουν μόνο υπεύθυνο την ΝΔ και το ενεργούμενό της. Σιωπητήριο έχει πέσει από τα ΜΜΕ και την ΝΔ για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που είχε κρατικές θέσεις - υπεύθυνος για τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων (μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Προ. Πο. και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου) και εμπλέκεται σε σκάνδαλο οικονομικής απάτης και τοκογλυφίας αλλά και παιδεραστίας.

Μέρα με τη μέρα, εκφράζεται όλο και πιο κυνικά ότι η επίθεση στο άσυλο και τις διεκδικήσεις μας. Θέλουν να σιωπήσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Οποιαδήποτε προσπάθεια με οποιοδήποτε πρόσχημα της εισαγωγής της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα βρει απέναντι τους φοιτητές. Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ καθώς και την επιχείρηση συγκάλυψης του εν λόγω καθηγητή. Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπάτηση του ασύλου στο ΑΠΘ.

Άμεση παραίτηση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Μπουραντώνη και του ΑΠΘ Παπαϊωάννου. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί, η αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στις σχολές μας. Καλούμε το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταδικάσει τις αστυνομικές επεμβάσεις και την εκστρατεία καταστολής που έχει εξαπολύσει η ΝΔ προς τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο.

Καλούμε σε κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην αστυνομική επέμβαση την Πέμπτη 13/1 στις 12:00 στο προαύλιο της ΑΣΣΟΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ