Βορίδης: Πάμε σε προσλήψεις αναπληρωτών γιατί νόσησαν εκπαιδευτικοί
Βορίδης για ανεμβολίαστους άνω των 60: «Τη Δευτέρα πρόστιμο» - Τι είπε για τις προσλήψεις αναπληρωτών

«Μας απασχόλησε η λειτουργία των σχολείων διότι εκεί υπάρχουν νοσούντες εκπαιδευτικοί και γι' αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει υπογράψει τις πρώτες 500 και ότι περιμένεις τις επόμενες 3.500 προσλήψεις.

Σε ερώτηση αν είναι τρίμηνης διάρκειας οι προσλήψεις, απάντησε ότι είναι «μεγαλύτερης διάρκειας» γιατί ανήκουν στο προηγούμενο καθεστώς αναπληρωτών. «Οι προσλήψεις αυτές ξεκινούν άμεσα» υπογράμμισε.

Σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού στο Δημόσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες. 

ΑΣΟΕΕ: «Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση»

Για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ και την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ και τις συλλήψεις  15 ατόμων, είπε:

«Τα φαινόμενα αυτά είναι απαράδεκτα, προφανώς έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα από την αρχή της διακυβέρνησής μας για να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση, την οποία ζούμε στα πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ξέρω ότι έχουν γίνει πάρα πολλές επεμβάσεις στα πανεπιστήμια για να σταματήσουν να είναι κέντρα ανομίας και δράσης εξτρεμιστικών ομάδων. Από εκεί και πέρα πρέπει προφανώς να συνεχίσουμε και να επιμείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι αυτό είναι το οποίο κάνει σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά απαιτείται εδώ συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται αυτές οι εστίες ανομίας και να επέμβει αποτελεσματικά η αστυνομία».

Ανεμβολίαστοι άνω των 60: «Τη Δευτέρα πρόστιμο»

Μάκης Βορίδης είπε απευθυνόμενος στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου: «Από Δευτέρα πρόστιμο».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό». 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι πολίτες άνω των 60 που δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν 520.000. Από αυτούς σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού είναι πάνω από 150.000.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγρα
Πολυτεχνείο Κρήτης: Καταγγελία για έξωση πέντε φοιτητών από τις εστίες εν μέσω εξεταστικής
Αντιδράσεις φοιτητών για διαδικασίες έξωσης στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Καταγγελία για έξωση πέντε φοιτητών από τις εστίες εν μέσω εξεταστικής