pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κενά στα σχολεία λόγω κορονοϊού: Στο τέλος της εβδομάδας και σταδιακά έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι προσλήψεις αναπληρωτών

«Το ανοιχτό σχολείο περιορίζει τη διασπορά» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν μαζικά τεστ σε 1,6 εκατομμύρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν, ο Αλέξανδρος Κόπτσης επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε προσλήψεις 4.800 αναπληρωτών.

Παρά τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπολογίζονται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γύρω στις 7.000 μέχρι στιγμής, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως οι προσλήψεις θα αρχίσουν να γίνονται σταδιακά από το τέλος αυτής της εβδομάδας μέχρι τα μέσα της επόμενης. 

«Είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τα στελέχη εκπαίδευσης» είπε«και έχουμε διαρθρώσει ένα πρόγραμμα αναπλήρωσης των κενών σε επίπεδο σχολικής εβδομάδας, σε επίπεδο διεύθυνσης, για αυτό και χθες δεν παρουσιάστηκε καμία αρρυθμία». Παρά τις απουσίες 2.300 εκπαιδευτικών δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων» ανέφερε. 

Σε ερώτηση για ποιο λόγο οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, καθώς από τη στιγμή της πρόσληψης μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας μεσολαβεί διάστημα αρκετών ημερών, ο κ. Κόπτσης απάντησε πως «φέτος για πρώτη φορά, όσον αφορά τους αναπληρωτές covid, έχουμε κάνει ήδη μια λίστα εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήδη δήλωσαν τις περιοχές, το είχαμε προγραμματίσει, και σε τρεις ημέρες αυτοί οι άνθρωποι θα προσληφθούν. Δεν μπορούσες να πάρεις νωρίτερα εκπαιδευτικούς τους οποίους θα είχες να κάθονται στο γραφείο και αν προκύψει θέση να την καλύψουν». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία. 

Εξ αυτών οι 3.576 είναι με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού και  οι 891 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης και 317 ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους.

Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 891 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  καθώς και τα ονόματα των 317 Ψυχολόγων/ Κοινωνικών Λειτουργών με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους (συνολικά δηλαδή 1208 αναπληρωτές).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thymios
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
«Δεν είχαμε καλές σχέσεις» λέει η αδερφή του – Ο διοικητής του Silver Alert δίνει οδηγίες προς τους πολίτες τι να κάνουν αν δουν τον Θύμιο
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
astynomia peripoliko
Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο ομορφιάς άρπαξε πάνω από 87.000 ευρώ εξαπατώντας 2 ηλικιωμένες
Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ
Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο ομορφιάς άρπαξε πάνω από 87.000 ευρώ εξαπατώντας 2 ηλικιωμένες