Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας εκτίμησε ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα

Αν κάναμε έναν απολογισμό της χθεσινής ημέρας για το άνοιγμα των σχολείων θα βάζαμε ένα θετικό πρόσημο δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Αναφερόμενος στα 16.000 περίπου κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια τεστ και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα. Ως εκ τούτου αναχαιτίζεται, όπως είπε, η περαιτέρω διασπορά του ιού στα σχολεία και την κοινωνία. 

Σημειώνεται ότι μετά τη δήλωση θετικού self test, τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν μοριακό ή rapid test για να επιστρέψουν στα σχολεία. Στο διάστημα αυτό δεν προσέρχονται στα σχολεία, ενώ οι απουσίες τους καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται.

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν θετικά 9.688 self test μαθητών και εκπαιδευτικών, με τον γ.γ. του υπουργείου να εκτιμά ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο.

Σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Κόπτσης επανέλαβε ότι έχουν αρχίσει οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που νοσούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους νοσούν χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα