Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας εκτίμησε ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα

Αν κάναμε έναν απολογισμό της χθεσινής ημέρας για το άνοιγμα των σχολείων θα βάζαμε ένα θετικό πρόσημο δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Αναφερόμενος στα 16.000 περίπου κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια τεστ και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα. Ως εκ τούτου αναχαιτίζεται, όπως είπε, η περαιτέρω διασπορά του ιού στα σχολεία και την κοινωνία. 

Σημειώνεται ότι μετά τη δήλωση θετικού self test, τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν μοριακό ή rapid test για να επιστρέψουν στα σχολεία. Στο διάστημα αυτό δεν προσέρχονται στα σχολεία, ενώ οι απουσίες τους καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται.

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν θετικά 9.688 self test μαθητών και εκπαιδευτικών, με τον γ.γ. του υπουργείου να εκτιμά ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο.

Σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Κόπτσης επανέλαβε ότι έχουν αρχίσει οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που νοσούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους νοσούν χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία.jpg
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν...
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό