Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας εκτίμησε ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα

Αν κάναμε έναν απολογισμό της χθεσινής ημέρας για το άνοιγμα των σχολείων θα βάζαμε ένα θετικό πρόσημο δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Αναφερόμενος στα 16.000 περίπου κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια τεστ και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύφθηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα. Ως εκ τούτου αναχαιτίζεται, όπως είπε, η περαιτέρω διασπορά του ιού στα σχολεία και την κοινωνία. 

Σημειώνεται ότι μετά τη δήλωση θετικού self test, τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν μοριακό ή rapid test για να επιστρέψουν στα σχολεία. Στο διάστημα αυτό δεν προσέρχονται στα σχολεία, ενώ οι απουσίες τους καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται.

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν θετικά 9.688 self test μαθητών και εκπαιδευτικών, με τον γ.γ. του υπουργείου να εκτιμά ότι σήμερα μπορεί να κλείσουν 3 ή 4 τμήματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο.

Σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Κόπτσης επανέλαβε ότι έχουν αρχίσει οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που νοσούν. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους νοσούν χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!