ειδικη αγωγή
Σχολείο
«Η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού» λέει ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Στην προμήθεια rapid tests για να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία στις περιπτώσεις που γονείς δεν κατάφεραν να βρουν προχώρησε ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ανακοίνωση της λήψης των ίδιων μέτρων, με μόνη προσθήκη την παροχή ενός επιπλέον self-test την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, είναι γεγονός που τουλάχιστον προβληματίζει».

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος αναφέρει ότι «οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας».

Όπως τονίζει, έχει μεριμνήσει ιδιαίτερα στο ζήτημα της καθαριότητας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ενώ μέσω ιδίων πόρων προμηθεύτηκε τα rapid tests για τα σχολεία.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας:

Με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, σε ένα κλίμα ανασφάλειας ανοίγουν αύριο Δευτέρα (10/01) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και στην αναγκαιότητα της κατάστασης προμηθευτήκαμε ως δήμος rapid test για να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία στις περιπτώσεις που γονείς δεν κατάφεραν να βρουν.

 Σχετικά με την όλη κατάσταση για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζουμε ότι πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας., μια και η έξαρση της πανδημίας είναι υπαρκτή. Η ανακοίνωση της λήψης των ίδιων μέτρων, με μόνη προσθήκη την παροχή ενός επιπλέον self-test την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, είναι γεγονός που τουλάχιστον προβληματίζει.

Οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο Δήμος μας, με υπευθυνότητα και συνέπεια έχει μεριμνήσει για να διασφαλίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων της περιοχής ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας, ενώ μέσω ιδίων πόρων προμηθεύτηκε τα rapid tests τα οποία έδωσε στις σχολικές μονάδες ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση που τους προσφέρει το σχολικό περιβάλλον, είναι όμως καθήκον της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφαλή επιστροφή τους σε αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoleio dimotiko
Μεγάλος αριθμός δημοτικών και νηπιαγωγείων δεν θα ανοίξουν στην Πελοπόννησο
Πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν εγγραφές και ως αποτέλεσμα θα παραμείνουν κλειστά κατά το νέο σχολικό έτος.
Μεγάλος αριθμός δημοτικών και νηπιαγωγείων δεν θα ανοίξουν στην Πελοπόννησο
Ανοιγμα σχολείων: Εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού και μάσκες προτείνει ο Σαρηγιάννης
«Το γεγονός ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δε θα πρέπει να μας ξεγελάει»
Ανοιγμα σχολείων: Εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού και μάσκες προτείνει ο Σαρηγιάννης