pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Ο χώρος των φροντιστηρίων φαίνεται πως είναι αόρατος: Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν δικαιούνται self test - Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

Το μπάχαλο και την προχειρότητα με την οποία άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα και τα φροντιστήρια γνωστοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση έσπευσε να λάβει νέα μέτρα «για τους μαθητές και τα σχολεία –μέτρα φυσικά ανεπαρκή- την ίδια ώρα που οι ίδιοι άνθρωποι –οι μαθητές/μαθήτριες βρέθηκαν στα φροντιστήριά τους ήδη μία εβδομάδα πριν. Χωρίς self test, ούτε αυτοί ούτε εμείς οι καθηγητές τους. Περάσαμε μία εβδομάδα μαθημάτων χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί μας», υπογραμμίζοντας πως ο χώρος των φροντιστηρίων φαίνεται πως είναι αόρατος: δεν υπάρχει πρωτόκολλο για το πότε κλείνει ένα τμήμα (!) ενώ, πριν τα Χριστούγεννα, πραγματοποιήθηκαν Ενημερώσεις Γονέων, χωρίς πρόβλεψη για το πόσοι πρέπει να βρίσκονται εντός των χώρων των φροντιστηρίων.

Επιπλέον, οι καθηγητές των φροντιστηρίων πληροφορήθηκαν την Παρασκευή πως έπρεπε να κάνουν self test «χωρίς να τα δικαιούμαστε δωρεάν (τα οποία εξαντλήθηκαν ήδη από το Σάββατο στα φαρμακεία της Αθήνας), όπως οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου ή οι μαθητές».

Με σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών επιρρίπτει ευθύνες στην Ο.Ε.Φ.Ε. και τον Σ.Ε.Φ.Α: 

«Η αντιμετώπιση του χώρου των φροντιστηρίων ως ''αόρατος ή ανύπαρκτος'' τρέφεται συστηματικά από τη στάση των εργοδοτικών συλλόγων, της Ο.Ε.Φ.Ε. και του Σ.Ε.Φ.Α. Παρά τις μεγαλοστομίες περί ''προτεραιότητας προστασίας της δημόσιας υγείας'', αποδεικνύονται απλοί υποτακτικοί της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι, αν κλείσουν τα φροντιστήρια, θα κερδηθεί έστω μια επιδότηση/ μείωση ενοικίου ή κάτι παρόμοιο. Δεν τόλμησαν καν να ισχυριστούν πως ''θέση'' τους είναι το κλείσιμο των φροντιστηρίων – έστω την εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, 3 μέρες μετά το ρεβεγιόν- παρά το ότι είχαν σε γνώση το πλήθος των απουσιών» αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «κυβέρνηση και εργοδότες, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη λειτουργία των φροντιστηρίων από τις 3 Ιανουαρίου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η πανδημία δεν λέει να υποχωρήσει με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Ο». Το νέο στοιχείο είναι πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλλει ιδιαίτερα τις νέες ηλικίες, δηλαδή τους μαθητές/μαθήτριές μας. Αυτό το διαπιστώσαμε άμεσα στα ελλιπή τμήματα, όταν 3 Ιανουαρίου άνοιξαν (!), σαν να μην τρέχει τίποτα, τα φροντιστήρια.

Έσπευσαν να λάβουν νέα μέτρα για τους μαθητές και τα σχολεία –μέτρα φυσικά ανεπαρκή-, την ίδια ώρα, που οι ίδιοι άνθρωποι –οι μαθητές/μαθήτριες βρέθηκαν στα φροντιστήριά τους ήδη μία εβδομάδα πριν! Χωρίς self test, ούτε αυτοί ούτε εμείς οι καθηγητές τους. Περάσαμε μία εβδομάδα μαθημάτων χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί μας!

Ο χώρος των φροντιστηρίων φαίνεται πως είναι αόρατος: υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο για το πότε κλείνει ένα τμήμα (!) ενώ, πριν τα Χριστούγεννα, πραγματοποιήθηκαν Ενημερώσεις Γονέων, χωρίς πρόβλεψη για το πόσοι πρέπει να βρίσκονται εντός των χώρων των φροντιστηρίων.

Από την Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε self test, χωρίς να τα δικαιούμαστε δωρεάν (τα οποία εξαντλήθηκαν ήδη από το Σάββατο στα φαρμακεία της Αθήνας), όπως οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου ή οι μαθητές! Στα φαρμακεία, οι περισσότεροι καθηγητές φροντιστηρίων διαπίστωσαν πως δεν δικαιούνται δωρεάν self test, ενώ ένα άλλο, μικρό ποσοστό, τα έλαβε κανονικά.

Η αντιμετώπιση του χώρου των φροντιστηρίων ως «αόρατος» ή «ανύπαρκτος» τρέφεται συστηματικά από τη στάση των εργοδοτικών συλλόγων, της Ο.Ε.Φ.Ε. και του Σ.Ε.Φ.Α. Παρά τις μεγαλοστομίες περί «προτεραιότητας προστασίας της δημόσιας υγείας», αποδεικνύονται απλοί υποτακτικοί της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι, αν κλείσουν τα φροντιστήρια, θα κερδηθεί έστω μια επιδότηση/ μείωση ενοικίου ή κάτι παρόμοιο. Δεν τόλμησαν καν να ισχυριστούν πως «θέση» τους είναι το κλείσιμο των φροντιστηρίων – έστω την εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, 3 μέρες μετά το ρεβεγιόν- παρά το ότι είχαν σε γνώση το πλήθος των απουσιών.

Δείχνουν για άλλη μια φορά –όλοι θυμόμαστε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή συμπεριλήφθηκαν οι καθηγητές στα φροντιστήρια στους εκπαιδευτικούς και όχι στους ανειδίκευτους ιδιωτικούς υπάλληλους/ πράγμα που συνδέεται με την αμοιβή μας- πώς αντιλαμβάνονται τις φροντιστηριακές μονάδες: σαν επιχειρήσεις υψηλής κερδοφορίας!

Και οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και εργοδότες, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη λειτουργία των φροντιστηρίων από τις 3 Ιανουαρίου. Εμείς φροντίσαμε έγκαιρα να απαιτήσουμε την παράταση του ανοίγματος των φροντιστηρίων, μέχρι να ανοίξουν με ασφάλεια οι δημόσιες δομές εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν δωρεάν self test σε όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Να γίνουν με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές εκπαίδευσης.
  • Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους. Ταυτόχρονα, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός σε μαθητές και εργαζόμενους (μάσκες υψηλής προστασίας, τακτικοί μοριακοί έλεγχοι).
  • Σε περίπτωση νόσησης, να χορηγηθεί άδεια στον εργαζόμενο με πλήρεις αποδοχές μέχρι την πλήρη ανάρρωση και στη συνέχεια να διενεργηθεί δωρεάν μοριακός έλεγχος για την επιστροφή στο χώρο εργασίας.
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
zetta makri
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Οι άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και όταν πληρούνται οι...
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Bullying στα σχολεία: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»
Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας χρόνια μετά - «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»,...
Bullying στα σχολεία: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»