Σχολεία: Δεν είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για μαθητές ΑμεΑ
Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την εφαρμογή των self test σε μαθητές και μαθήτριες ΑμεΑ

Οι μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, όπως προβλέπει η υπ'αριθμόν ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022. 

Αναλυτικότερα, το μέτρο αυτό, απευθύνεται στους μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται ακόμη στους εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3 της υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ. 

Αναλυτικά η διάταξη τη διάταξη στην υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022 

ΣΤ. Ρυθμίσεις για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και για εκπαιδευτικούς. Για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται στους εκπαιδευτικούς της οικείας σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3. 

Δείτε το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Στρατηγικές αλλαγές για την κατάρτιση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών»
Ζαχαράκη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο: «Στήριξη στους εκπαιδευτικούς και η επαγγελματική τους ανάπτυξη»
Ζαχαράκη: «Στρατηγικές αλλαγές για την κατάρτιση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών»
apple-books_foto_education.jpg
Αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Νέα ρύθμιση για τα Ωνάσεια Σχολεία
Νέα εποχή για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ευκαιρίες και αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Νέα ρύθμιση για τα Ωνάσεια Σχολεία