gymnasiarxis pieria
«Δεν γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουνε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας»

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών σχολιάζει την τραμπούκικη εισβολή στο Γυμνάσιο Αιγινίου κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και φασιστική ενέργεια αρνητών του εμβολίου» που «ξεπερνά κάθε προηγούμενο».

«Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου» τονίζει η ΠΕΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η πρωτοφανής και φασιστική ενέργεια αρνητών του εμβολίου, που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Εισέβαλαν στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας και αφού φόρεσαν χειροπέδες στο Διευθυντή του σχολείου, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα!!!

Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε καθημερινά τους μαθητές σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας ρόλους ξένους προς το λειτούργημά μας για να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία του σχολείου και τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν  αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.
Στην ένταση των φαινομένων βίας εναντίον των εκπαιδευτικών έχουν συμβάλλει  ο ανορθολογισμός που χαρακτηρίζει περιόδους κρίσης, μαζί με την προηγούμενη παρατεταμένη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, την  οικονομική κρίση, την ανασφάλεια των νέων για το μέλλον τους, αποτελούν  εστίες επώασης της βίας.

Δεν γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουνε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο να αντιμετωπίζουμε καθημερινά ανυπεράσπιστοι,  ιδεοληψίες και ακραία μισαλλοδοξία ή και να πληρώνουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας.

Καλούμε την Πολιτεία αλλά και τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας  να  θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς, να λάβει μέτρα για την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μαθητών γονέων και  όλων των πολιτών , την εκπαιδευτική κοινότητα συλλογικά μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να ξεκινήσει  δράσεις ενημέρωσης και  κινητοποίησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseepea.jpg
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αιτηθούν συμπληρωματική μετάθεση»
«Με τον τρόπο τον οποίο διεξήχθησαν και διεξάγονται αυτή την στιγμή οι μεταθέσεις θα βρεθούν άτομα με λιγότερα μόρια σε θέσεις στις οποίες θα...
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αιτηθούν συμπληρωματική μετάθεση»
Σχολείο - μάθημα
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας: Συστήνονται 86 οργανικές θέσεις ειδικοτήτων
«Η σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπαίδευση αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την αναβάθμιση του παρεχόμενου...
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας: Συστήνονται 86 οργανικές θέσεις ειδικοτήτων
ypourgeio_paideias_ypaith.jpg
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για τους νέους πίνακες (ΑΣΕΠ 1ΓΤ και 2ΓΔ)
Οι δύο αυτές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, εκπαιδευτικών που ανήκουν...
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για τους νέους πίνακες (ΑΣΕΠ 1ΓΤ και 2ΓΔ)
foto_education.jpg
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Γενική και Ειδική Αγωγή: Νέες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων
Νέες οργανικές θέσεις Ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Γενική και Ειδική Αγωγή: Αναλυτική Κατανομή ανά περιοχή μετάθεσης
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Γενική και Ειδική Αγωγή: Νέες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων