gymnasio aiginiou
Νέα μαρτυρία για τον εφιάλτη που ζουν εδώ και ένα μήνα οι εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αιγινίου - Απειλές και προπηλακισμοί από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες» - «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο» - «Έσερναν τον διευθυντή σε 100 σκαλιά»

Νέα σοκαριστική μαρτυρία εκπαιδευτικού για τις απειλές σε βάρος των διδασκόντων που προηγήθηκαν της επίθεσης και απαγωγής του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο», σημειώνει.

Όπως καταγγέλλει στο grtimes.gr η εκπαιδευτικός, καθηγητές και μαθητές στο γυμνάσιο και το λύκειο Αιγινίου ζουν εδώ και εβδομάδες έναν εφιάλτη. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες» που το πρωί της Παρασκευής (10/12) δεν έδρασαν, αλλά κορύφωσαν τις ενέργειές τους, καθώς έχουν εισέλθει ξανά στο κλειδωμένο, εδώ και καιρό, πλέον, σχολείο και προπηλάκισαν καθηγητές, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, ο διευθυντής του σχολείου έφερε σημάδια στο χέρι του έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. «Από ότι έχω πληροφορηθεί, οι μώλωπες που έφερε στα χέρια του ο διευθυντής ήταν από τις χειροπέδες που του φόρεσαν», λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, έπειτα από την επικοινωνία που είχε με τον ίδιο τον γυμνασιάρχη. Ο κ. Μανώλας, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι όσοι πραγματοποίησαν σήμερα τη συγκεκριμένη επίθεση, δεν είναι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή.

Επιδρομές και στο παρελθόν από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Όπως αναφέρει στο GRTimes καθηγήτρια του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε η σημερινή επίθεση, τα άτομα που προέβησαν σήμερα σ’ αυτή τη πράξη κατά του διευθυντή του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή και στις 22/11/2020. «Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet» σημειώνει η ίδια και περιγράφει συγκλονισμένη όλα όσα έχει αντικρύσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, εκείνο που ενδιαφέρει τους καθηγητές είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Έσερναν τον διευθυντή σε 100 σκαλιά – Τον χτυπούσαν και του φώναζαν «μην αντιστέκεσαι προδότη» – Τα παιδιά σήμερα φυλούσαν το σχολείο

Σε ότι αφορά το σημερινό περιστατικό, η καθηγήτρια του γυμνασίου Αιγινίου γνωστοποιεί ότι οι εισβολείς στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς, κατά τις ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται στο κτίριο. «Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, “μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε”. Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο».

Όπως εξιστορεί η ίδια, όταν έφτασε στο σχολείο, περίπου κατά την τρίτη διδακτική ώρα προκειμένου να ξεκινήσει το μάθημά της, βρήκε τα παιδιά στον προαύλιο χώρο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει  και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα», όπως αναφέρει.

«Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους – Αν κυκλοφορούν ελεύθεροι θα κλείσουμε το σχολείο»

Μετά από τα πρωτοφανή γεγονότα, παιδιά και καθηγητές, όντας φορτισμένοι από την κατάσταση, δε συνέχισαν το μάθημα. Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, οι καθηγητές τηλεφώνησαν αμέσως στους γονείς ενημερώνοντάς τους για το περιστατικό.

«Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους, διότι δεν ξέραμε ποιός και τί μπορεί να ακολουθήσει. Δε γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να τους ακολουθούσαν σήμερα». Όπως συμπληρώνει,  αν οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορήσουν ελεύθεροι από τη Δευτέρα, «εμείς θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το σχολείο για να προστατευτούμε όλοι. Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο προαύλιο και να φυλάμε σκοπιές. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Έρχονται πανελλήνιες και το σχολείο μας πλέον έχει διαλυθεί…».

«Μας είπαν ότι είναι πάνω από 400 άτομα και ότι θα μας… επιτάξουν» – Μέσω facebook οργανώνονται τα μέλη της οργάνωσης

Μπορεί τα 11 μέλη των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που πραγματοποίησαν τη σημερινή επιδρομή να προσήχθησαν και να ασκήθηκε σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη, αλλά από ότι φαίνεται, όσοι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα, είναι περισσότεροι. Όπως αναφέρει η καθηγήτρια του γυμνασίου Αιγινίου, «μας είπαν ότι είναι πάνω από 400 άτομα και ότι θα μας… επιτάξουν, αλλά και ότι μαζεύουν χρήματα για να μας διώξουν».

Όπως φαίνεται μάλιστα, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» συνεννοούνται μέσω facebook για τις κινήσεις τους, επιδιώκοντας να… διώξουν τους καθηγητές από το σχολείο, προσλαμβάνοντας άλλους.

Σε αναρτήσεις τους, μάλιστα, σε ομάδες στο facebook, αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε… επίταξη των Δημοσίων Σχολείων της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ μιλούν και για εξώδικο που έχει παραδώσει δικαστικός επιμελητής στο σχολείο. Επιπλέον, μοιράζονται… link, όπου μεταδίδεται ενημέρωση για την επίταξη των σχολείων, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που σπεύδουν, ακόμη κι από το εξωτερικό, προκειμένου να υποστηρίξουν τις δράσεις της συγκεκριμένης ομάδας.

Τέλος, στις αναρτήσεις τους αναφέρουν ότι οι καθηγητές είναι «εντεταλμένοι στην εταιρεία Ελληνική Δημοκρατία Α.Ε., εγκληματική οργάνωση κατά του ελληνικού λαού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα