Αρπαγή διευθυντή-Πιερία: Μαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών
Συγκλονίζουν τα όσα διηγούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές για την επίθεση και αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας από αρνητές - Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Αποτροπιασμό, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και ευρύτερα έχει προκαλέσει η επίθεση, ο προπηλακισμός και η αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας από ομάδα αρνητών του κορονοϊού που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Την ίδια ώρα, νέες μαρτυρίες καθηγητών και μαθητών, αλλά και καταγγελίες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, στο Αιγίνιο, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης του αποτρόπαιου περιστατικού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκφώνησαν ομιλίες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, κάτοικοι και τοπικοί φορείς.

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπαιδευτικός Αντώνης Γιοβανόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι άκουσε τον διευθυντή να φωνάζει βοήθεια. «Είδα μια ομάδα ανθρώπων να έχουν κυριολεκτικά περικυκλωμένο ασκούσαν βία επάνω του. Φώναζε βοήθεια… Πλησίασα, του είχαν περάσει χειροπέδες, φαινόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άνθρωπος. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, τους ακολούθησα γιατί δεν ήξερα πού θα τον πήγαιναν, μού ανακοίνωσαν ότι θα τον πάνε στην αστυνομία. Αλλά σε ποια αστυνομία; Θεώρησα υποχρέωσή μου να ακολουθήσω ώστε να ενημερώνω τις αρχές για το πού τον πηγαίνουν… Μάλιστα προσπάθησα να τους σταματήσω ‘δεν βλέπετε τον άνθρωπο είναι σε άσχημη κατάσταση θα πάθει κάτι στα χέρια σας, θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας’… Η απάντησή τους ήταν ρητή κατηγορηματική και εξαγριωμένη, μού είπαν: ‘ο ίδιος όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι θα βρεθεί κι αυτός σε αυτή τη θέση τώρα’. Με σόκαραν όλα αυτά…» 

«Μού ήταν παντελώς άγνωστοι δεν τους είχα συναντήσει ποτέ μου... Αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα ήρθαν και κάποιοι γνωστοί από το Αιγίνιο, 3 άτομα συγκεκριμένα (…) Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κρατήσω όσο πιο ψύχραιμο γινόταν το γυμνασιάρχη. Εγώ τον πήγα στο κέντρο υγείας, αυτή τη στιγμή είναι καλά. Το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ήρεμος απλώς είχε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες που του βάλανε», αναφέρει ακόμα ο εκπαιδευτικός.

«Το έντυπο που δώσανε για την επίταξη του σχολείου είχε κυκλοφορήσει στα social media, και ξέρω ότι δέχονταν απειλές και ο γυμνασιάρχης και ο λυκειάρχης και η υπεύθυνη COVID. Το Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσει η χρονιά ή στην πολύ αρχή της είχαν πάει στο σχολείο και είχαν εκτοξεύσει απειλές» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Τρομοκρατημένοι οι μαθητές

Την ίδια ώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου δηλώνουν τρομοκρατημένοι, ενώ τονίζουν ότι κλειδώνουν τις πόρτες για να μην εισβάλλουν οι αρνητές.

«Είχαμε φοβηθεί όλοι πάρα πολύ… Τρομοκρατηθήκαμε… Τον ξυλοκόπησαν στο κέντρο υγείας. Περιμέναμε ότι όλο αυτό θα γίνει, γιατί αυτά τα περιστατικά έχουν πολλές μέρες που έχουν αρχίσει… αλλά έγινε σήμερα όλοι δεν κάναμε μάθημα, ήμασταν έξω από το σχολείο περιμέναμε με κλειδωμένες τις πόρτες. Έχουμε καταλήξει να κλειδώνουμε τις πόρτες, τις εισόδους σε κάθε διάλειμμα… Είμαστε σα φυλακή, γιατί μπαίνουν χωρίς να προειδοποιήσουν κάποιον, χωρίς να φορέσουν μάσκα, μιλάνε άσχημα στους καθηγητές μας», λένε στον ΣΚΑΪ μαθήτριες.
 
Οι μαθητές του γυμνασίου Αιγινίου κολλημένοι στα κάγκελα βλέπουν κολλημένοι στα κάγκελα του σχολείου την απαγωγή του διευθυντή τους. Βλέπουν μια ομάδα αρνητών σε ένα ντελίριο παραλογισμού να… «συλλαμβάνει» το διευθυντή τους επειδή τηρεί τα μέτρα κατά της πανδημίας.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν»

Παράλληλα, σοκαριστική είναι και η μαρτυρία εκπαιδευτικού για τις απειλές σε βάρος των διδασκόντων που προηγήθηκαν της επίθεσης και απαγωγής του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο», σημειώνει.

Όπως καταγγέλλει στο grtimes.gr η εκπαιδευτικός, καθηγητές και μαθητές στο γυμνάσιο και το λύκειο Αιγινίου ζουν εδώ και εβδομάδες έναν εφιάλτη. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες» που το πρωί της Παρασκευής (10/12) δεν έδρασαν, αλλά κορύφωσαν τις ενέργειές τους, καθώς έχουν εισέλθει ξανά στο κλειδωμένο, εδώ και καιρό, πλέον, σχολείο και προπηλάκισαν καθηγητές, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει καθηγήτρια του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε η σημερινή επίθεση, τα άτομα που προέβησαν σήμερα σ’ αυτή τη πράξη κατά του διευθυντή του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή και στις 22/11/2020. «Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet» σημειώνει η ίδια και περιγράφει συγκλονισμένη όλα όσα έχει αντικρύσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, εκείνο που ενδιαφέρει τους καθηγητές είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Απειλές εδώ και ένα μήνα

Ακόμα, στην αποκάλυψη ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κλιμάκωναν τις απειλές εναντίον των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αιγινίου εδώ κι ένα μήνα, προχώρησαν με ανακοίνωση καταδίκης της απαγωγής του Διευθυντή οι διδάσκοντες του σχολείου.

Ο Σύλλογος διδασκόντων κάνει λόγο για οργανωμένη ομάδα τραμπούκων, που εισέβαλαν στο σχολείο, χτύπησαν και απήγαγαν το διευθυντή φορώντας του χειροπέδες και μάλιστα ενώπιον μαθητών

Η καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων που δημοσιεύει το alfavita.gr

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αιγινίου καταδικάζουμε την πρωτοφανή βίαιη επίθεση εναντίον του διευθυντή του γυμνασίου μας από οργανωμένη ομάδα τραμπούκων, που εισέβαλαν στο σχολείο, χτύπησαν και απήγαγαν το διευθυντή φορώντας του χειροπέδες και μάλιστα ενώπιον μαθητών.

Τα άτομα αυτά απείλησαν ότι «θα επιστρέψουν για το διευθυντή και την υπεύθυνη covid του Λυκείου Αιγινίου». Η ομάδα αυτή εδώ και ένα μήνα κλιμακώνει τις απειλές της, γιατί τα δύο σχολεία εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Παιδείας υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (χρήση μάσκας, τεστ).

«Ακραία φασιστική ενέργεια» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πιερίας

Για «ακραία φασιστική ενέργεια εις βάρος του Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας» κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Πιερίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την απαγωγή του εκπαιδευτικού από την ομάδα των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Η ΕΛΜΕ περιγράφει μάλιστα ότι υπήρχε και πιθανή παρουσία γονέων, οι οποίοι μαζί με τους «θεματοφύλακες» τρομοκράτησαν, απείλησαν, προπηλάκισαν και στη συνέχεια, αφού πέρασαν χειροπέδες στα χέρια του, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Από το αστυνομικό τμήμα συνελήφθησαν οι δράστες της απαγωγής και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης.

Φιλόλογοι Πιερίας: Γιατί η επίθεση στον διευθυντή δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία»

Τέλος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας καταγγέλλει «απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αχαρακτήριστη τραμπούκικη ενέργεια», ενώ αναφέρεται στους λόγους που το περιστατικό δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

«Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η έλλειψη στα σχολεία ουσιαστικής και συντονισμένης ενημέρωσης για το λοιμό, τον ιό, την πρόληψη και την προστασία, αλλά και ο ανορθολογισμός (εν έτει 2021!), ο οποίος δυστυχώς καλλιεργείται ακόμη και από τα σχολικά βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα, αποτελούν ορισμένα από τα αίτια που διαμορφώνουν το πεδίο όπου εκκολάπτονται απαράδεκτες αντιεπιστημονικές και ανόητες "απόψεις"», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα