Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει στην Αθήνα 12 με 15 Δεκεμβρίου, το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση, μέσα από τον πολιτισμό».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης, κος Παναγιώτης Πικραμμένος.

Αναλυτικά: 

2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΜ_CH ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ, ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» ΑΘΗΝΑ 12-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021- ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση, μέσα από τον πολιτισμό», το οποίο θα διεξαχθεί από 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα. Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 9 π.μ. στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Διεθνές Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης, κος Παναγιώτης Πικραμμένος.

Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη National Geographic Society, το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, τη Διεθνή Επιτροπή Τεκμηρίωσης Κληρονομιάς CIPA, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πόλεων Κληρονομιάς OWHC, την Οικονομική Συμμαχία Πολιτιστικής Κληρονομιάς CHiFA, την AHEPA Hellas, και με άλλους διεθνείς οργανισμούς και συμβούλια, επιστημονικές ενώσεις και φορείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου TMM_CH είναι η Καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, επικεφαλής της Διεπιστημονικής Ομάδας του ΕΜΠ, επιστημονικά υπεύθυνης για τη μελέτη, το σχεδιασμό, το συντονισμό των εργασιών και την επιστημονική παρακολούθηση του εμβληματικού έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, που κατά το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH παρουσιάστηκε, παρουσία 350 συνέδρων από 22 χώρες από όλες τις ηπείρους, ως υποδειγματική εφαρμογή διεπιστημονικής συνεργασίας, που τέμνει οριζόντια όχι μόνο τις ειδικότητες των μηχανικών και των θετικών επιστημόνων, αλλά και ανοίγει το διάλογο με τις Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Σκοπός του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου ΤΜΜ_CH είναι να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας και της καινοτομίας που προσδιορίζουν τις μελλοντικές τάσεις ώστε να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας διεπιστημονικής προσέγγισης για την προστασία και μιας ολιστικής ψηφιακής τεκμηρίωσης, παρουσίασης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αξιοποίηση των μνημείων, ιστορικών πόλεων και συνόλων με επανάχρηση σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας διαμορφώνει στο πεδίο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης το πλαίσιο της αειφόρου διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, με όρους σεβασμού, της προστασίας των αξιών, των υλικών, των δομημάτων, της αρχιτεκτονικής, του τοπίου, και με την κοινωνία ενημερωμένη και ικανή να μετέχει ουσιαστικά στις πολιτικές που απαιτεί ο νέος σχεδιασμός.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM_CH θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα με υβριδική μορφή, με επιθυμητή τη φυσική παρουσία, αλλά και με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής, τηρώντας τις εθνικές κυβερνητικές οδηγίες κατά της Covid-19.  Θα λάβουν χώρα δεκατέσσερις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και παράλληλες επιστημονικές συνεδρίες με παρουσίαση περισσότερων των εκατόν είκοσι επιστημονικών εργασιών που θα δημοσιευθούν σε επιστημονικούς τόμους και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η καινοτομία του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου και η μεταφορά μέσω της εκπαίδευσης της τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε, παρουσιάζονται σε ειδικές συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας σε συνεργασία με τη Στρατηγική Σύμπραξη EDICULA «Εκπαιδευτική Ψηφιακή Καινοτόμος Σύμπραξη μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που χρηματοδοτείται από το Erasmus+, με έμφαση στην επόμενη μέρα από το εμβληματικό έργο αποκατάστασης στον Πανάγιο Τάφο.

Σήμερα, στη συγκυρία της πάνδημης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH συντάσσεται με την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της Ταυτότητας του Κόσμου σε κρίση μέσα από τον Πολιτισμό.

https://www.tmm-ch.com

Από το Γραφείο Τύπου & ΜΜΕ 
του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!