apth
Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές, νομικές κ.α. πτυχές της πανδημίας

«Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (3ης Σεπτεμβρίου-κόκκινο κτίριο) του ΑΠΘ. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Lions Quest Θεσσαλονίκη- Μακεδονίας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Το Συνέδριο είναι πολυθεματικό και θα προσεγγίσει το θέμα της πανδημίας μέσα από διάφορες πτυχές, όπως τις κοινωνικές, τις περιβαλλοντικές, τις νομικές, της οικονομίας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και φυσικά της υγείας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Ειρήνη Γεωργοπούλου, να γίνει «μια αποτίμηση της πρωτοφανούς υγειονομικής και όχι μόνο, κρίσης ενώ το Συνέδριο θα αναζητήσει τα πολύτιμα εκείνα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στη θωράκιση της ανθρωπότητας απέναντι σε παρόμοιες απειλές».

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι, με τίτλο «Ξανά στη Σαλονίκη» όπου με αφορμή την πανδημία θα συζητηθεί η ιστορία των εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-synedrio-me-titlo-pandimia-covid-19-apeili-efkairia/

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Οι κρίσιμες μαρτυρίες που άλλαξαν την πορεία της υπόθεσης

Ραγδαία τροπή πήρε η υπόθεση της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της

Έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Οι κρίσιμες μαρτυρίες που άλλαξαν την πορεία της υπόθεσης
karkinos.jpg
Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν με καρκίνο 300-350 παιδιά
Όπως τονίζει η Φλόγα, κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν 300 έως 350 παιδιά και έφηβοι, με τον παιδικό καρκίνο να αποτελεί σπάνια αλλά ιδιαίτερα...
Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν με καρκίνο 300-350 παιδιά