Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Γονείς: Καταγγέλουν "επιχείρηση" μείωσης του κόστους με αυτόματη "εξαφάνιση" κενών, με άμεσο επακόλουθο ο αριθμός των μαθητών/τριών σε πολλά τμήματα πλέον να βρίσκεται μεταξύ 25 και 27 και σε κάποια άλλα να στοιβάζονται 28 παιδιά στην τάξη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, των γονέων τους καθώς και των εκπαιδευτικών

Ανάστατοι είναι οι γονείς ακόμα ενός σχολείου, του  73ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που συνεχίζει απτόητο το ΥΠΑΙΘ.

Σε ανοικτή τους επιστολή οι γονείς καταγγέλουν ότι με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια περικοπή που οξύνει τους υπάρχοντες μορφωτικούς αποκλεισμούς και επιδεινώνει το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και ζητούν να μην κλείσουν – συγχωνευθούν τμήματα, αλλά και προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες

Όλη η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 73ου Δημοτικού Σχολείου καταγγέλλει το υπουργείο παιδείας για την πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Στις 8 Οκτώβρη και ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις τα εκπαιδευτικά κενά έφταναν τις 6.000, κατάρτησε λίστα και ανακοίνωσε νέες συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων σε σχολεία πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μια ¨επιχείρηση¨ μείωσης του κόστους με αυτόματη ¨εξαφάνιση¨ κενών, με άμεσο επακόλουθο ο αριθμός των μαθητών/τριών σε πολλά τμήματα πλέον να βρίσκεται μεταξύ 25 και 27 και σε κάποια άλλα να στοιβάζονται 28 παιδιά στην τάξη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, των γονέων τους καθώς και των εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας παράλληλα και στην συνολική διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Και όλα αυτά να συμβαίνουν, ενώ το υπουργείο έχει προχωρήσει στην αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, όπου πλέον για το κλείσιμο μιας σχολικής τάξης σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων, απαιτείται να νοσήσουν ταυτόχρονα πάνω από τα μισά παιδιά (π.χ. σε μία τάξη με 26 παιδιά, θα πρέπει να νοσούν ταυτόχρονα τα 14!).

Ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης των σχολείων και μάλιστα σε αντίθετη κατεύθυνση με όσα ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα πρότεινε εξαρχής για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως μείωση μαθητών/τριών ανά τμήμα, προσλήψεις αναγκαίου εκπαιδευτικού και μη προσωπικού και χρήση όλων των κλειστών σχολείων για λειτουργία πολλών περισσότερων τμημάτων με λιγότερους μαθητές/τριες. Με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια περικοπή που οξύνει τους υπάρχοντες μορφωτικούς αποκλεισμούς και επιδεινώνει το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο της αποκέντρωσης του συστήματος εκπαίδευσης, της αυτονομίας των σχολείων, της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησής και της αυτοχρηματοδότησής τους, όπως ο ΟΟΣΑ μέσα από την έκθεσή για το ελληνικό σχολείο παρουσιάζει και η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΕΕ προτείνουν. Προτάσεις και εντολές με τις οποίες ο ΣΕΒ αλλά και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων επιχαίρουν και οι οποίες οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Στην δημιουργία σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων και διαφοροποιημένων λειτουργιών στη βάση των διαφοροποιημένων αναγκών αλλά και δυνατοτήτων, οικονομικών και κοινωνικών. Σε αυτό το πλαίσιο συγχωνεύθηκαν τμήματα στο 63ο Λύκειο αλλά και στο 62ο Γυμνάσιο στα κάτω Πετράλωνα. Σε ένα σχολείο που όπως και στο δικό μας υπάρχουν σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και τους καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:

• Να μην κλείσουν – συγχωνευθούν τμήματα!

• Προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες!

• Να μειωθούν οι μαθητές/τριες ανά τμήμα σε 15 για λόγους υγείας αλλά και ποιότητας της εκπαίδευσης!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης