aithousa-conteiner
«Μετά από 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης αποφασίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στην τάξη, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ποιότητα του μαθήματος και χωρίς να νοιάζονται για την ασφάλεια μας εν μέσω πανδημίας» καταγγέλλουν οι μαθητές

Η λαίλαπα των συγχωνεύσεων δεν σταματάει ούτε μπροστά σε ακριτικά νησιά και ορεινά χωριά ούτε όμως και σε περιπτώσεις τμημάτων που στεγάζονται ακόμη και σε... κοντέινερς!!

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την επιστολή-καταγγελία του 5μελούς του Α1 ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας, το οποίο καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της σύμπτυξης τμημάτων, η οποία δυσχεραίνει έτι περεταίρω τις συνθήκες διδασκαλίας.

Η επιστολή

Είμαστε μαθητές του Α'1 τμήματος στο ΓΕΛ Αυλίδας και κάνουμε μάθημα σε ένα κοντέινερ, ενώ από τα άλλα 3 τμήματα της πρώτης λυκείου, το ένα κάνει μάθημα σε κοντέινερ 3m x 10m (δωρεά γονιού από πέρσι), και τα άλλα 2 σε αίθουσες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τον χωρισμό της αποθήκης του σχολείου, διότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν φροντίσει για την κατασκευή αξιοπρεπών αιθουσών για εμάς.

Πριν από λίγες ημέρες, ενημερωθήκαμε από τη Λυκειάρχη μας ότι το υπουργείο αποφάσισε να συγχωνεύσει 2 τμήματα της τάξης μας και από 4 να γίνουν 3.

Αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη.

Μετά από 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης αποφασίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στην τάξη, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ποιότητα του μαθήματος και χωρίς να νοιάζονται για την ασφάλεια μας εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον, μας αποκλείουν με ελαφρά τη καρδία από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, καθώς αναγκάζουν το σχολείο να το μετατρέψει σε αίθουσα διδασκαλίας.

Ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων.
Ζητάμε αίθουσες κατάλληλες για μάθημα και λιγότερους μαθητές ανά τμήμα.
Ζητάμε το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.
Ζητάμε άμεσο διορισμό καθηγητών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Κατάργηση εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βαθέος Αυλίδας κατήγγειλε ότι «τα τμήματα που προκύπτουν από τη συγχώνευση είναι αδύνατον να χωρέσουν σε αυτούς τους χώρους και έτσι το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αλλάζει χρήση και γίνεται ως δια μαγείας, χωρίς να πληροί τους όρους, αίθουσα διδασκαλίας, στερώντας τις ώρες της εργαστηριακής άσκησης από τους μαθητές η οποία είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Φυσικών Επιστημών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntoyntoyka
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ζητά παύση πειθαρχικών διαδικασιών και εκφράζει αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Επίσκεψη διακριθέντων μαθητών στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου επισκέφθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό βίντεο «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του...
Επίσκεψη διακριθέντων μαθητών στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα
«Πάνω από 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα για τις Νταντάδες της Γειτονιάς – Έως 46.000 ευρώ με το νέο “Ανακαινίζω” για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση»
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα