Εκπαιδευτικοί-ΟΛΜΕ: Ξέχασαν τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας
Να θεραπεύσει τις αδικίες του νόμου που επιβαρύνουν τους εκπαιδευτικούς- ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας ζητά η ΟΛΜΕ

Να δοθεί οδηγία στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να δέχονται τις αιτήσεις μετάθεσης, απόσπασης και τοποθέτησης από όλους τους εκπαιδευτικούς που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ζητά η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία ζητάει από το Υπουργείο τη διόρθωση των αδικιών που δημιουργήθηκαν σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας μετά την κατάργηση ουσιαστικά της παρ.8 του άρθρου 1 του νόμου 3194/03 και να  δημιουργηθεί σταθερό και δίκαιο σύστημα διορισμών, με ειδικό ποσοστό για εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει για τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ζητάει από το Υπουργείο τη διόρθωση των αδικιών που δημιουργήθηκαν σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας μετά την κατάργηση ουσιαστικά της παρ.8 του άρθρου 1 του νόμου 3194/03 και μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Ο ν. 3194/03 είχε διορθώσει το Π.Δ. 50/96, καθώς αναφέρονταν μόνο η πάθηση και όχι οι ιδιαίτερα βαριές μορφές της νόσου, λαμβάνοντας υπόψη το ανίατο, απρόβλεπτης εξέλιξης και διαφόρων μορφών εξέλιξης της νόσου. Υπέρ αυτού συνηγορεί εξάλλου και ο ν.3402/05, ο οποίος χαρακτηρίζει στο άρθρο 24 τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ως ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία, χωρίς διαχωρισμούς στις μορφές του.

Καθώς αρμόδιο για την κατάσταση αυτή είναι το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να θεραπεύσει τις αδικίες αυτές. Για αυτόν το λόγο προτείνουμε τα εξής :

  1. Να απαλειφθεί από το ΠΔ 50/96 η παρωχημένη νομικά και επιστημονικά τετραπληγία/παραπληγία και να αναφέρεται μόνο η πάθηση.

  2. Να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να πάρουν μετάθεση πριν λήξει η διετία που απαιτείται ιδιαίτερα δε όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία.

  3. Να δημιουργηθεί σταθερό και δίκαιο σύστημα διορισμών, με ειδικό ποσοστό για εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει για τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  4. Ειδικά για φέτος να δοθεί οδηγία στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να δέχονται τις αιτήσεις μετάθεσης, απόσπασης και τοποθέτησης από όλους τους εκπαιδευτικούς που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με διεσταλμένη ερμηνεία του ΠΔ 50/96, καθώς υπάρχει νομικό έρεισμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
Καύσωνας στον Νότο – Καταιγίδες "εξπρές" στον Βορρά! Έρχεται διπλό χτύπημα από τον καιρό!
Έρχονται έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλία και Μακεδονία, ενώ η υπόλοιπη χώρα βιώνει θερμοκρασίες έως 37°C – Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Καύσωνας στον Νότο – Καταιγίδες "εξπρές" στον Βορρά! Έρχεται διπλό χτύπημα από τον καιρό!
Ενοίκια φοιτητών
Επίδομα στέγασης: Τελευταία ευκαιρία για την ανανέωση - Ποιοι το χάνουν
Αναγκαία η υποβολή νέας αίτησης έως το τέλος Σεπτεμβρίου για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος στέγασης
Επίδομα στέγασης: Τελευταία ευκαιρία για την ανανέωση - Ποιοι το χάνουν
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Σε 30 σχολεία μάθημα για την εκπαίδευση μαθητών στην αναγνώριση fake news
Νέο πρόγραμμα ειδησεογραφικής παιδείας για μαθητές: «Καλλιεργώντας κριτικούς αναγνώστες» - Πώς θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 30 σχολεία της...
Σοφία Ζαχαράκη: Σε 30 σχολεία μάθημα για την εκπαίδευση μαθητών στην αναγνώριση fake news