Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Η ΔΑΚΕ στρέφεται ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στο αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των σωματείων, να κάνουν εκλογές και οι συνάδελφοι με την ψήφο τους να ορίζουν τους εκπροσώπους τους» καταγγέλλει το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, οι οποίοι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αρνήθηκαν να υπογράψουν βεβαίωση για τον ορισμό εκπροσώπων του σωματείου που θα χρησιμοποιείται για την παραλαβή χρημάτων από την τράπεζα όπου βρίσκονται οι καταθέσεις της ΕΛΜΕ από τις συνδρομές.

«Η βεβαίωση είναι απαραίτητη, όπως μας ζητήθηκε από την τράπεζα, για την παραλαβή χρημάτων για την διεκπεραίωση οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΛΜΕ.  Με τον τρόπο αυτό  βάζουν εμπόδια στη δυνατότητα του σωματείου να έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την διεξαγωγή των εκλογών (πληρωμή δικαστικών αντιπροσώπων, υλικά εκλογών, καθαρίστριες κ.ά.)» τονίζει η Ε' ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της και κατηγορεί τη ΔΑΚΕ ότι «βάζει εμπόδια στη δυνατότητα του σωματείου να έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την διεξαγωγή των εκλογών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ.
ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το  ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ  καταγγέλλει τους  εκπροσώπους της ΔΑΚΕ  στο ΔΣ οι οποίοι σε συνεδρίασή του (30/11) αρνήθηκαν να υπογράψουν βεβαίωση για τον ορισμό εκπροσώπων του σωματείου που θα χρησιμοποιείται για την παραλαβή χρημάτων από την τράπεζα όπου βρίσκονται οι καταθέσεις της ΕΛΜΕ από τις συνδρομές.

Η βεβαίωση είναι απαραίτητη, όπως μας ζητήθηκε από την τράπεζα, για την παραλαβή χρημάτων για την διεκπεραίωση οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΛΜΕ.  Με τον τρόπο αυτό  βάζουν εμπόδια στη δυνατότητα του σωματείου να έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την διεξαγωγή των εκλογών (πληρωμή δικαστικών αντιπροσώπων, υλικά εκλογών, καθαρίστριες κ.ά.).

Με τη στάση τους αποδεικνύουν ξεκάθαρα  ότι σκοπός τους είναι για άλλη μια φορά  η υπονόμευση και η ματαίωση των αποφάσεων του σωματείου. Μετά την παραίτηση του Χ. Δανδίκα από τη θέση του προέδρου και του Γ. Τσοκανάρα από τη θέση του ταμία δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα για τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΛΜΕ. Οι προθέσεις τους γίνονται πλέον ξεκάθαρες, να μη μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις άθλιες πρακτικές τους και να συμμετέχουν όλοι στις εκλογές. Οι εκβιασμοί και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν θα πέσουν στο κενό. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά  στις 14 /12.

Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης αρνείται να κάνει αυτό που γίνεται για δεκαετίες, να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία για συνδικαλιστική άδεια τη μέρα των εκλογών, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν απαντά. Είναι πρωτοφανής η στάση τους, δεν είναι μόνο απαράδεκτη και βαθύτατα αντιδημοκρατική, επιβεβαιώνει τις προθέσεις να καθυποτάξουν τη λειτουργία των σωματείων.  Τώρα ήρθε η σειρά της ΔΑΚΕ, της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος, να παραλάβει τη σκυτάλη. Στρέφεται ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών  και στο αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των σωματείων, να κάνουν εκλογές   και οι συνάδελφοι με την ψήφο τους να ορίζουν τους εκπροσώπους τους.

Οι εκλογές της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη διαπαραταξιακής επιτροπής του ΔΣ, όπως έχει αποφασιστεί, στις 14/12 με όλα τα μέτρα προστασίας για τα οποία θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι με αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. Καλούνται οι συνάδελφοι να συμβάλουν και να συμμετέχουν  και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στην ψηφοφορία για να μην περάσουν τα σχέδια υπονόμευσης του σωματείου και η ΕΛΜΕ την επόμενη μέρα να βγει ενισχυμένη και δυνατή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης