Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ποιος τους αξιολογητές θα αξιολογήσει;
Η νέα «οδηγία-απειλή» εστάλη στα σχολεία που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ

Ακόμα μια οδηγία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που δίνει και νέα παράταση για να ανέβουν οι εκθέσεις αποτίμησης για την περσινή χρονιά ως τις 3 Δεκεμβρίου, απέστειλε στα σχολεία ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτσης.

Η «οδηγία» - απειλή, όπως τη χαρακτηρίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στάλθηκε σε σχολικές μονάδες που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ. Τα εγκαλεί να συμμορφωθούν γιατί αλλιώς θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως αναφέρει.

"Η νέα απειλή δείχνει το μέγεθος της ήττας του ΥΠΑΙΘ αφού το μόνο μέσο που έχει είναι η επιβολή με το μαστίγιο της αντιεκπαιδευτικής του πολιτικής. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι σκοπός τους ΔΕΝ είναι να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης", τονίζει η ΑΣΕ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις απειλές και την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς! Με τρίτη κατά σειρά απειλητική επιστολή μέσω του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση επιδιώκει να εκβιάσει τους συναδέλφους που αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Η «οδηγία» - απειλή που στάλθηκε σε σχολικές μονάδες στις 24/11, δίνει νέα παράταση για να ανέβουν οι εκθέσεις αποτίμησης για την περσινή χρονιά, ως τις 3/12. Η «οδηγία» - απειλή στάλθηκε σε σχολικές μονάδες που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ. Τα εγκαλεί να συμμορφωθούν γιατί αλλιώς θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η διαδικασία της «αξιολόγησης» δεν προχωράει, βρίσκει σοβαρά εμπόδια και αντιστάσεις από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Η νέα απειλή δείχνει το μέγεθος της ήττας του ΥΠΑΙΘ αφού το μόνο μέσο που έχει είναι η επιβολή με το μαστίγιο της αντιεκπαιδευτικής του πολιτικής. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι σκοπός τους ΔΕΝ είναι να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αν ήταν σε αυτή την κατεύθυνση δε θα προχωρούσαν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων με 25 μαθητές ανά τμήμα! Δε θα άφηναν τα σχολεία στο έλεος του 4ου κύματος πανδημίας, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα λάστιχο! Δε θα είχαν παρατημένα τα σχολικά κτίρια με τις γνωστές τραγικές συνέπειες, να πλημμυρίζουν με την πρώτη στάλα, να πέφτουν ταβάνια από τις αίθουσες, να στριμώχνονται τα παιδιά στα εκατοντάδες κοντέινερ που έχουν γεμίσει τις ανύπαρκτες πλέον αυλές των σχολείων.

Άλλες είναι οι στοχεύσεις τους και πλέον οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τις γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας τη διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η συλλογική στάση του κλάδου δείχνει πως αυτή είναι η πραγματική μας ασπίδα ώστε να μείνει ο άδικος αυτός νόμος στα χαρτιά, να μείνει ανενεργός. Αυτό μαρτυρούν και οι συνεχόμενες παρατάσεις που δίνει το ΥΠΑΙΘ. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, μένουμε δυνατοί και συσπειρωμένοι σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων. Κρατάμε συλλογική και ενιαία στάση. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει απεργία – αποχή, ώστε να μείνει στα χαρτιά η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν τον αυταρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών. Να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στον κλάδο.

Στηρίζουμε κάθε μορφή αγώνα, κάθε μέσο που συλλογικά θα αφήσει ανενεργό τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα τα καταφέρουμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

attiki odos kakokairia
Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό
Επίθεση στην εταιρία διαχείρισης της Αττικής Οδού εξαπέλυσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι θα αναζητηθούν ευθύνες - «Αν λειτουργούσε σωστά δεν...
Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό