pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διαδήλωση
ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Εγκαλούνται συνάδελφοι που λειτουργούν σεβόμενοι τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους τόσο του σχολείου, όσο και του σωματείου τους

Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές του υπουργείου για την αξιολόγηση, τονίζει ο ΣΕΠΕ Αριστοτέλης με σημερινή του ανακοίνωση.

Ο Συλλογος σημειώνει: Το μήνυμά μας είναι καθαρό: «Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε! Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! 

Όλη η ανακοίνωση

Παράταση στην παράταση και φιρμάνι στο φιρμάνι! 

Το Υπουργείο Παιδείας σε κάθε ευκαιρία ομολογεί εμμέσως ότι το τιτάνιο (και μοναδικό) έργο που καταβάλλει ως προς την εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Είναι πλέον φανερό ότι η νίκη που παρουσιάζει η Κεραμέως και ο Κόπτσης είναι μέγιστη ΑΠΑΤΗ. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών.  

Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν κατόρθωσε να συναινέσουν οι εκπαιδευτικοί, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί.  

Έτσι και πάλι λοιπόν, καταφεύγουν στη γνωστή τακτική τους: εκβιασμοί, ολοκληρωτισμός, απολυταρχία, αυταρχισμός! Συγκεκριμένα, με νέο έγγραφό του ο γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Κόπτσης, αφού αρχικά φρόντισε να υπερθεματίσει για τη συνεισφορά της αξιολόγησης στην αναβάθμιση του παρεχόμενης εκπαίδευσης, σύντομα κατέληξε σε απειλές έναντι προϊσταμένων νηπιαγωγείων και διευθυντών/διευθυντριών σχολικών μονάδων που δεν έχουν καταθέσει τον απολογισμό του προηγούμενου σχολικού έτους, λόγω συμμετοχής των ίδιων και του συλλόγου διδασκόντων των σχολείων στην απεργία-αποχή! 

Θυμίζουμε την αποτίμηση που ζητά ο κ. Κόπτσης δεν την  έχουν αναρτήσει γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη απεργία αποχή που κήρυξε το σωματείο μας με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Θυμίζουμε ότι εγκαλούνται συνάδελφοι που λειτουργούν σεβόμενοι τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους τόσο του σχολείου, όσο και του σωματείου τους.  

Θυμίζουμε ότι  την απίστευτα προβληματική, λόγω lockdown και WEBEX, περυσινή χρονιά  οι ΣΔ συμμετείχαν  σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Δεδομένου ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν μεταβληθεί στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα και ριζικά ούτε οι ΣΔ ούτε ο Δ/ντης/ντρια, προϊστάμενος/η έχουν καμιά  τυπική ή   ηθική νομιμοποίηση να κάνουν αποτίμηση.  

Θυμίζουμε στον κύριο Κόπτση ότι μία σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία έχουν νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή που καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη τους για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση. Σε περίπτωση που το αγνοεί, θα έπρεπε να είναι εξίσου ενήμερος ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Δεν αφορά λοιπόν  αμέλεια και ολιγωρία  των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων η μη ανάρτηση αποτίμησης αλλά συνταγματικά   κατοχυρωμένο  δικαίωμά τους.  

Το μήνυμά μας είναι καθαρό: «Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε! Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! 

Καλούμε όλους/όλες να μην προχωρήσουν σε αλλαγή της στάσης τους, ο σύλλογος επικοινωνησε με τον νομικό σύμβουλο, θα προχωρήσει σε όσες/όποιες ενέργειες απαιτηθούν, συλλογικά και σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία θα κρίνουμε τα επόμενα βήματά μας. 

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
Συνολική ενημέρωση για τις  Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ - ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή από τους τέως αιρετούς του ΚΥΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας...
ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
κρουσμα λέπρας
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων
Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας ασθενούς που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας, με...
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων