golearn-engl_970-250
αξιολόγηση εκπαιδευτικών, Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, μολύβι
Διευκρινίσεις από την Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την αξιολόγηση και τη νέα παράταση που δόθηκε

Για τη νέα παράταση που δόθηκε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου σχετικά με την αξιολόγηση, η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέσουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ τους στόχους των ομάδων δράσης που συγκρότησαν οι διευθυντές στα σχολεία και τις δράσεις.

Μάλιστα, τονίζει ότι οι ίδιοι οι διευθυντές μένει να ορίσουν τους στόχους, τα σχέδια δράσης και τους τίτλους και να προχωρήσουν στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ για αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την αξιολόγηση.

«Κανείς Διευθυντής δεν μπορεί να πιέζει τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν αυτά που ορίζει η Υ. Α. για τους Διευθυντές» υπογραμμίζει.

Επίσης, η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να στρατευτούν με την απεργία-αποχή που προκηρύχθηκε από τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ για να σταματήσουν την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η επείγουσα ενημέρωση για τις νέες προθεσμίες υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης από την Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με  όπλο την απεργία αποχή

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

               Με την προτελευταία εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘ (8/11/2021) έδωσε νέα παράταση έως τις 29/11 σχετικά με την αξιολόγηση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει τα εξής:

Η νέα παράταση που έδωσε η εγκύκλιος του Γ. Γρ. του Υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί τροποποίηση της αρχικής Υπουργικής Απόφασης και δεν αλλάζει τη ρητή διάταξη της Υ.Α.  ότι η ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας “... ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι 10 Οκτωβρίου” (άρθρο 4, Αριθμ. 108906/ΓΔ4). Με βάση την Υ.Α. σε όσα σχολεία οι Διευθυντές συγκρότησαν ομάδες δράσης και όρισαν συντονιστές των ομάδων με ανάθεση, οι συνάδελφοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέσουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ τους στόχους των ομάδων δράσης και τις δράσεις που θα αναπτύξουν.

Το μόνο που απομένει για αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την αξιολόγηση είναι οι ίδιοι οι Δ/ντες να ορίσουν τους στόχους, τα σχέδια δράσης και τους τίτλους και να προχωρήσουν στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Όλα αυτά περιγράφονται στην  Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες του ΙΕΠ, εφόσον ο προγραμματισμός δεν έχει γίνει από το σύλλογο.

Η αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση είναι δεδομένη και κανείς Διευθυντής δεν μπορεί να τους πιέζει να αναλάβουν αυτά που ορίζει η Υ. Α. για τους Διευθυντές. Κανείς δεν πρέπει να συναινέσει  και να συναποφασίσει στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας. Η προσπάθεια του Υπουργείου να εμφανίσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

Να στρατευτούμε όλοι με την απεργία αποχή που προκηρύχθηκε από την Ε΄ ΕΛΜΕ και άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να σταματήσουμε την αξιολόγηση.

Όλες οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που προκηρύξαμε την απεργία αποχή καταθέσαμε εξώδικο για την προκήρυξή της στις Διευθύνσεις και στείλαμε νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα στα σχολεία.  Εφαρμόζουμε χωρίς καμία συνέπεια την απεργία αποχή.

Όσοι συνάδελφοι πιέζονται από τους Διευθυντές και είναι σε ομάδες για να αναρτήσουν τα σχετικά με την αξιολόγηση, να μην το κάνουν γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την Υ.Α. και είναι υποχρέωση του Διευθυντή.

Η απεργία αποχή είναι το όπλο μας για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και οι συνάδελφοι μπορούν να  υπογράψουν τη δήλωση της ΕΛΜΕ και να μη συμμετέχουν στις ομάδες σε οποιαδήποτε φάση.  Τους καλούμε τη δήλωση να την υπογράψουν όλοι τώρα!

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας  συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και απαιτούμε να δοθούν λύσεις με βάση τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

simopoulos dionisis
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος. Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου έδινε μάχη με...
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Τραγική κατάληξη είχαν οι καλοκαιρινές διακοπές για μία γυναίκα περίπου 50 ετών, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις
Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις.
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις