ειδική αγωγή σεμινάριο
καθαρίστριες σχολείων
Σχολείο έκλεισε, καθώς η καθαρίστρια αρρώστησε - Μόλις τρεις ώρες μάθημα για τους μαθητές - Δύο συμβασιούχες καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης για δύο σχολεία

Έκλεισαν σχολείο, καθώς η μοναδική συμβασιούχος καθαρίστρια της μονάδας αρρώστησε και δε μπορούσε να πάει στην εργασίας της! Κι όμως το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, όπου οι μαθητές έκαναν μόλις τρεις ώρες μάθημα.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το συγκεκριμένο σχολείο μοιράζεται με το γειτονικό 5ο Γυμνάσιο άλλη μία συμβασιούχo καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη)!

Το νέο αυτό περιστατικό επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων της χώρας, με κενά εκπαιδευτικών και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού.

Μια κατάσταση που καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά από τα σωματεία των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και για την οποία το υπουργείο Παιδείας σιωπά.

Αναλυτικά η καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Την Πέμπτη 25 Νοέμβρη οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας έκανα μάθημα μόνο τις πρώτες τρεις ώρες, καθώς η μοναδική καθαρίστρια του σχολείου, συμβασιούχα πλήρους απασχόλησης (6ωρη) με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αρρώστησε και δε μπορούσε να πάει στην εργασίας της! Να σημειωθεί πως το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας μοιράζεται με το γειτονικό 5ο Γυμνάσιο άλλη μία συμβασιούχα καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη)! Έτσι, η απόφαση ήταν το σχολείο να... κλείσει μέχρι νεωτέρας!

Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο, αυτό το οποίο εδώ και χρόνια λέει το Σωματείο μας, ότι η υποστελέχωση και στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων, η εντατικοποίηση, οι άθλιες συμβάσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία, θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την λειτουργία των σχολείων και την υγεία καθαριστριών, μαθητών, εκπαιδευτικών, συνολικά την δημόσια υγεία!

Έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό ότι και στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας δεν αντιστοιχεί ούτε μία καθαρίστρια ανά σχολική μονάδα! Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, για να συνεχίσει να λειτουργεί ένα σχολείο, ουσιαστικά δημοτική αρχή και κυβέρνηση δεν επιτρέπουν σε μία συναδέλφισσα ούτε να αρρωστήσει! Και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που με αυτοθυσία οι συμβασιούχες καταβάλουν, τα χέρια δε φτάνουν για να είναι τα σχολεία καθαρά και ασφαλή και μάλιστα εν μέσω πανδημίας! Όλα αυτά βέβαια δε συμβαίνουν σε κάποια χώρα του μεσαίωνα αλλά στη χώρα μας κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν έτη 2021 (μ.Χ. για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!!!)

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της κυβέρνησης και για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από εγκληματικές! Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλα τα σχολεία δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Είναι επιλογή! Μια επιλογή-πολιτική που ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, για τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, των παιδιών του δεν υπάρχει σάλιο! Αντίθετα περισσεύουν και δίνονται αμύθητα ποσά (από το υστέρημα το δικό μας) για επιχορηγήσεις και δωράκια σε μεγαλοεπιχειρηματιών (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, καναλάρχες, κλινικάρχες, εταιρείες διοδίων, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχους, μεγαλεμπόρους κ.λπ), σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και γενικά σε ότι έχουν ανάγκη οι λίγοι που μας πίνουν το αίμα! Είναι η ίδια επιλογή που πριν από λίγο καιρό έπνιξε τους κατοίκους του Ποταμούς, της Μεσογγής κ.ά.

Η κατάσταση αυτή αντιμετωπίζεται με ένα και μόνο τρόπο! Με οργάνωση και αγώνα, που θα βάζει μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά ακόμα πιο αποφασιστικά στο Σωματείο μας και στην Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστριών-Καθαριστών Κέρκυρας! 

Διεκδικούμε:

  • μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα 
  • βαρέα και ανθυγιεινά 
  • νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
  • το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
  • κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
  • αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
  • να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων 
  • καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων, "μαύρων" κ.λπ.)   

Κέρκυρα, 25/11/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα