Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
καθαρίστριες σχολείων
Αναστάτωση σε σχολεία της Κατερίνης καθώς βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό πέντε καθαρίστριες. Ο δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά

Τα κρούσματα αφορούν σε πέντε καθαρίστριεςοι τέσσερις εκ των οποίων δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μάλιστα συμπληρώνουν πως μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι καθαρίστριες τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά.

Για το ζήτημα μίλησε στο ThessToday.gr  η πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων Ν. Πιερίας, κα. Κική Παπανικολάου, η οποία από την πλευρά της επεσήμανε πως στα συγκεκριμένα σχολεία βρίσκεται προσωπικό ασφαλείας, ενώ παράλληλα μίλησε για την αναγκαιότητα να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες για καθαρισμό και απολύμανση που προέκυψαν από την πανδημία.

«Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που είναι οι μπαλαντέρ που λέμε εμείς. Ο δήμος καλύπτει με προσωπικό όσο μπορεί τις μονάδες. Και με τους μαθητές όταν έχουμε κρούσματα γίνεται ένας μικρός πανικός και πηγαίνουν όλοι και κάνουν τεστ. Ό,τι γίνεται με τους μαθητές, το ίδιο γίνεται και με το υπόλοιπο προσωπικό. Γίνεται απολύμανση κανονικά. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Βέβαια ό,τι ισχύει σε έναν άλλο πολίτη, δεν ισχύει σε μας. Σε έναν απλό πολίτη λένε “ήρθες σε επαφή με κρούσμα; Κάτσε 14 μέρες στο σπίτι σου”. Για εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με κρούσματα, βέβαια με όλα τα μέτρα προστασίας, δεν ισχύει αυτό. Ούτε για τους δασκάλους, ούτε για μας».

Η κα. Παπανικολάου σημείωσε πως οι περισσότεροι καθαριστές έχουν εμβολιαστεί ωστόσο υπάρχει ανησυχία καθημερινά κατά την εργασία. «Ανησυχία υπάρχει αλλά πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε».

Έχει διπλασιαστεί ο φόρτος εργασίας 

Στα σχολεία του δήμου Κατερίνης εργάζονται 69 άτομα πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής, με το σωματείο να ζητά μονιμοποιήσεις και συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους.

«Ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί πολύ. Κάνουμε διπλή δουλειά πλέον. Θα θέλαμε ένα κομμάτι από μας που είναι μερικής απασχόλησης να γίνει πλήρους. Θα θέλαμε κι άλλα άτομα. Έρχονται άτομα μερικής απασχόλησης τρίωρα και για να καθαρίσουν μόνο το νηπιαγωγείο χρειάζεται πολλή δουλειά, με όλα τα παιχνίδια που έχει μέσα. Είναι λεπτοδουλειά. Δε μπορούν να σε βοηθήσουν αυτοί στην υπόλοιπη μονάδα».

Μιλώντας παράλληλα για τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η πρόεδρος του σωματείου υπογράμμισε πως προκύπτει πρόβλημα στη μισθοδοσία, η οποία καθυστερεί κάθε χρόνο.

«Η μισθοδοσία μας κάθε χρόνο αργεί. Και φέτος πληρωθήκαμε τον Νοέμβριο. Καθυστερούν χωρίς να μας ρωτούν αν τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη έχουμε να φάμε. Επίσης η πρόσληψή μας γίνεται κάθε χρόνο πολύ αργά τον Σεπτέμβρη και δεινοπαθούμε να τα βάλουμε σε σειρά μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Φέτος μπήκαμε 3 Σεπτεμβρίου, πέρυσι 9 και 13 ανοίγαμε. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουμε όλο αυτό. Ο δήμος χρειάζεται προσωπικό, έχουμε την προϋπηρεσία και τις προδιαγραφές. Οι περισσότερες έχουμε 18 χρόνια, 14 μέσα. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μίσθωσης έργου, έχουμε έναν χρόνο που γίναμε ΙΔΟΧ με περισσότερα δικαιώματα. Να μπορούμε κι εμείς να πάρουμε μια αναρρωτική σαν άνθρωποι. Δεν είχαμε αυτό το δικαίωμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου