Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΓΕΛ Πάρου
Για τις ελλείψεις σε καθηγητές στο σχολείο τους διαμαρτύρονται οι μαθητές του ΓΕΛ Πάρου σε επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με θέμα την «κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στο ΓΕΛ Πάρου» έστειλαν οι μαθητές του σχολείου.

Στην επιστολή τους, την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ελλείψεις καθηγητών. Στη συνέχεια επισημαίνουν τα κενά στο σχολείο τους: «23 ώρες Φιλολογικών μαθημάτων, 6 ώρες Φυσικής και 2 ώρες Γερμανικών».

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τόσο τα Φιλολογικά όσο και το μάθημα της Φυσικής είναι εξεταζόμενα μαθήματα, ένα εκ των οποίων είναι και το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Έκθεσης και Λογοτεχνίας στην Γ Λυκείου. Ως εκ τούτου, στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου μας καλούνται να ανταποκριθούν στις ενδοσχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις, δίχως όμως να έχουν καλυφθεί οι απαραίτητες διδακτικές ώρες» υπογραμμίζουν.

«Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές των νησιών να αντιμετωπίζονται ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας, έχουμε και εμείς δικαίωμα στην μάθηση και την παιδεία όπως όλοι οι υπόλοιποι μαθητές» προσθέτουν.

Η επιστολή

Αναλυτικά, η επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Πάρου:

Κυρία Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή με σκοπό να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας μας. Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο, ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από τη έναρξη της σχολικής χρονιάς, να εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δωρεάν και ισότιμη παιδεία όταν σε πολλά σχολεία μας δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα κενά σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να στερούνται την μάθηση την οποία δικαιούνται.

Συγκεκριμένα στο σχολείο μας, το Γενικό Λύκειο Πάρου υπάρχουν ελλείψεις στα ακόλουθα: 23 ώρες Φιλολογικών μαθημάτων, 6 ώρες Φυσικής και 2 ώρες Γερμανικών. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τόσο τα Φιλολογικά όσο και το μάθημα της Φυσικής είναι εξεταζόμενα μαθήματα, ένα εκ των οποίων είναι και το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Έκθεσης και Λογοτεχνίας στην Γ Λυκείου. Ως εκ τούτου, στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου μας καλούνται να ανταποκριθούν στις ενδοσχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις, δίχως όμως να έχουν καλυφθεί οι απαραίτητες διδακτικές ώρες, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες ανισότητες μεταξύ των μαθητών αυτών και των μαθητών των υπολοίπων σχολείων της χώρας. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές των νησιών να αντιμετωπίζονται ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας, έχουμε και εμείς δικαίωμα στην μάθηση και την παιδεία όπως όλοι οι υπόλοιποι μαθητές.

Καταλήγοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι ζητάμε από το υπουργείο τα αυτονόητα, την πλήρωση των κενών σε καθηγητές στο σχολείο μας. Ζητάμε επαρκή δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, χωρίς ανισότητες. Απαιτούμε ένα σχολείο λειτουργικό δίχως ελλείψεις.

Παρακαλούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση του θέματος.

  Με εκτίμηση

Για το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Πάρου

Ο Πρόεδρος                                                                           Η γραμματέας

Γρηγόρης Ανδρεάδης                                                        Ζαχαρένια Μαλιάρη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Η ανανεωμένη λίστα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
τηλεκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιολόγηση μαθητών, υπολογιστές
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας
Τηλεκπαίδευση θα εφαρμοστεί στους δήμους που θα αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω κακοκαιρίας
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας