Γιατί το ΙΚΥ έκοψε τις υποτροφίες σπουδών στις ευπαθείς ομάδες;
Κάθε έτος το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ προκηρύσσει υποτροφίες για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποδίδοντας τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (3000€+) για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών τους. Ωστόσο τα 2 τελευταία χρόνια δεν έχουν προκηρυχθεί υποτροφίες γεγονός που δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού στις ευπαθείς ομάδες.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) από το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 προκηρύσσει προπτυχιακές υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας, με σκοπό την ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ). 
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και υποψηφίων φοιτητών, το ΙΚΥ δεν έχει εκδώσει την πρόσκληση για υποτροφίες σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ενώ θα παρέλθει πλέον και το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Έτσι δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο, δεδομένου ότι οι υποτροφίες αφορούν Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για τη συνέχιση και περάτωση των σπουδών τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουμε. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπηρεσία IRIS payments
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ και λιανική – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
IRIS από 1η Δεκεμβρίου: Η μεγάλη αλλαγή στις πληρωμές που θα δούμε σε όλα τα καταστήματα
Γιάννης Τρεπεκλής - Ren Youqun
Πεκίνο: Υψηλού κύρους παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων – Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας
Πεκίνο: Υψηλού κύρους παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή – Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας της Λαϊκής...
Πεκίνο: Υψηλού κύρους παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων – Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας