Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Όσες συναδέλφισσες και όσοι συνάδελφοι κρίνετε ότι δεν έχετε κάτι να προσφέρετε, είτε από κούραση είτε από μία αδιαφορία που συνεχώς ογκώνεται, είτε συνειδητοποιείτε ότι τώρα πια προτάσσετε τον εαυτό σας του κοινού συμφέροντος, παρακαλώ να αποχωρήσετε» - Γράφει ο Βαγγέλης Δήμας

Ο Βαγγέλης Δήμας, φιλόλογος στο 1ο Γενικό Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας, συντάσσει την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και αφορά την ανάγκη ομοψυχίας και συμπόρευσης, ιδίως όσον αφορά την συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η επιστολή, που έχει προωθηθεί στην ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ της Αθήνας, αναφέρεται στα παρεπόμενα της συνέλευσης των ΕΛΜΕ για τη μη συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση, που περιλαμβάνει μομφές, γκρίνιες, καθώς και προσβλητικά ενίοτε σχόλια.

 

Η επιστολή

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι 
της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ

Με ανυπομονησία περίμενα τις διαδικτυακές συναντήσεις - ενημερώσεις που οργάνωνε τακτικότατα η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, στην οποία ανήκω, για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με χαρά διαπίστωνα τη μεγάλη συμμετοχή και το ενωτικό αγωνιστικό πνεύμα το οποίο κυριαρχούσε στις συναντήσεις αυτές, αλλά και σε παρόμοιες συναντήσεις άλλων ΕΛΜΕ, τις οποίες παρακολούθησα.

Αυτή την εικόνα της ομοψυχίας και του ενδιαφέροντος, μετά από πολύ καιρό, μού την επιβεβαίωναν και σχετικά κείμενα που διάβαζα σε ιστοσελίδες για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Ιδιαίτερη χαρά, επίσης, με γέμιζαν οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις εν γένει, στις οποίες - να το ομολογήσω, λίγο συμμετείχα - και η συμπόρευση συχνά με άλλους  κλάδους επαγγελματικούς και μη.

Οι μόνες διαφωνίες μου - και ίσως πολλές/οί να αρθρώσουν λόγο αντιθετικό σε αυτές - πρώτον ότι πρόκειται για έναν αγώνα με νικητές και χαμένους και δεύτερον ότι έχει επικεντρωθεί στην παραίτηση της σημερινής υπουργού Παιδείας, της κυρίας Κεραμέως, λες και ο/η διάδοχος θα φέρει την πολυπόθητη άνοιξη στην Παιδεία μας και δεν θα είναι της ίδιας κοπής και παρόμοιων πάνω κάτω αποτελεσμάτων.   

Και μετά ήρθε η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16 Οκτωβρίου και η απόφαση της για τη μη συνέχιση της απεργίας-αποχής. Δεν με έχει πειράξει τόσο το αρνητικό αποτέλεσμα, όσο τα παρεπόμενα της συνέλευσης, εννοώ τις μομφές, τις γκρίνιες, τα προσβλητικά ενίοτε σχόλια, τους τηλεδιαξιφισμούς, και τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα που παρακολουθούμε στις διάφορες διαδικτυακές ανακοινώσεις.

Και όσοι/όσες δεν συνδικαλιζόμαστε αλλά ενδιαφερόμαστε, νομίζω, δεν είναι τόσο ο θυμός, που μας έχει καταλάβει, αλλά μία πικρία, μία αίσθηση ήττας, ανικανοποίητου, μία αίσθηση έλλειψης και αδικίας. Και μία βαθιά ανάγκη για λόγια σταράτα. Και μία ανάγκη για προτάσεις. Και μία επίμονη ανάγκη για συνέχιση της προσπάθειας.

Νομίζω, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι ώρα για σκληρή, ειλικρινή αυτοκριτική.

Όσες συναδέλφισσες και όσοι συνάδελφοι κρίνετε ότι δεν έχετε κάτι να προσφέρετε, είτε από κούραση είτε από μία αδιαφορία που συνεχώς ογκώνεται, είτε συνειδητοποιείτε ότι τώρα πια προτάσσετε τον εαυτό σας του κοινού συμφέροντος, παρακαλώ να αποχωρήσετε. Ας μείνει στη μνήμη των συναδέλφων/ισσων σας ό,τι καλό έχετε προσφέρει και χαιρόμαστε τώρα τους καρπούς του. Έτσι, θα κατορθώσετε να διαφυλάξετε την υστεροφημία σας.

Όσες συναδέλφισσες και όσοι συνάδελφοι από την άλλη νιώθετε το όραμα για μία καλύτερη παιδεία να λάμπει ακόμη μέσα σας και ρωμαλέα τη βούλησή να αγωνιστείτε για αυτό, βρείτε ό,τι σας ενώνει και δουλέψτε με ταπεινότητα και χωρίς εγωισμούς να γεφυρώσετε τις διαφορές, για να προχωρήσετε/ουμε με τόλμη και δημιουργικότητα στην κοινή προσπάθεια.

Νομίζω αυτά αρκούν.

Παρακαλώ, ΒΡΕΊΤΕ ΤΑ!

Βαγγέλης Δήμας,

φιλόλογος 
μη συνδικαλιζόμενος,
1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
Το επίκεντρο εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
mpourla-koronoios
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει...
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά
Δημοκρίτειο Θράκης: 25 ερευνητές του ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου
Η αναγνώριση των ερευνητών του Πανεπιστημίου στο κορυφαίο 2% της λίστας επιστημόνων στον κόσμο έχει τοποθετήσει τον Πανεπιστήμιο Θράκης στον...
Δημοκρίτειο Θράκης: 25 ερευνητές του ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου
gaga
Γκάγκα για νέα μέτρα: Να ανακόψουμε την πανδημία, τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ
«Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα. Είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό», δήλωσε η...
Γκάγκα για νέα μέτρα: Να ανακόψουμε την πανδημία, τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ