Νίκη Κεραμέως
Αποκάλυψη alfavita.gr: Διευθύνσεις εκπαίδευσης πήραν πίσω εγκρίσεις αδειών για συνελεύσεις και εκλογές εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ) με άνωθεν εντολή. Αιτία, όπως προφορικά ειπώθηκε, ήταν ότι ο νέος νόμος Χατζηδάκη δεν προβλέπει αρμοδιότητα Διευθυντών να εγκρίνουν τέτοιες άδειες απουσίας και τη δυνατότητα αυτή την έχει πλέον μόνο ο υπουργός

Ακόμα μια επίθεση της υπουργού Παιδείας που επιχειρεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο το εκπαιδευτικό κίνημα εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η οποία δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστή και τη φέρνει σήμερα στο προσκήνιο  το alfavita.gr

Η κ.Κεραμέως, λίγο-πολύ, εκτός όσων εκβιαστικών διαπράττει για την αξιολόγηση, τώρα κρατάει για..."όμηρο" τη συνδικαλιστική έκφραση των εκπαιδευτικών εμποδίζοντάς τους -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις και να διεξάγουν εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων στους Συλλόγους Διδασκόντων

Ανακάλεσαν εγκριτικές αποφάσεις αδειών για συνελεύσεις - εκλογές!

 Ας δούμε τι έχει συμβεί: Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα των οποίων η θητεία λήγει σε λίγες μέρες, ζήτησαν, όπως κάθε φορά, να διοργανώσουν εκλογές για νέα Δ.Σ και γενικές συνελεύσεις, στέλνοντας τα απαραίτητα αιτήματα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις τα ενέκριναν κανονικά, όπως συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εγκρίνοντας  άδειες απουσίας από τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών, για τις συγκεκριμένες ημέρες που εχουν προγραμματιστεί συνελεύσεις και εκλογές. Λίγες μέρες αργότερα όμως, πήραν πίσω τις εγκρίσεις, με νέο άνωθεν "εντέλλεσθε". Αιτία, όπως προφορικά ειπώθηκε, ήταν ότι ο νέος νόμος Χατζηδάκη δεν προβλέπει αρμοδιότητα Διευθυντών να εγκρίνουν τέτοιες άδειες απουσίας και τη δυνατότητα αυτή την έχει πλέον μόνο ο υπουργός! Κι αν δε θέλει; Κι αν αυτή η πρώτη εμπλοκή, αποτελεί πρόβα τζενεράλε για επίθεση κατά των σωματείων σε όλο το Δημόσιο; Είναι εξάλλου γνωστή η μεγάλη συμπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ προς τους συνδικαλιστές και η προσπάθειά της να τους διαχωρίσει από τον κλάδο

Το alfavita.gr μίλησε για το ζήτημα αυτό με τον δάσκαλο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου και πρώην μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ.Δημήτρη Πολυχρονιάδη. Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου είναι ένας από τους Συλλόγους στους οποίους η εκλογική διαδικασία και η γενική συνέλευση βρίσκονται στον αέρα. Ακολουθεί η εξιστόρηση των γεγονότων:

Αρμόδια πλέον η Υπουργός

"Σαν ΣΕΠΕ Αμαρουσίου είχαμε κάνει αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ στο σύλλογο και ταυτόχρονα να γίνει Γενική συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό μας. Αρχικά είχαμε ζητήσει να γίνουν αυτά στις 3 Νοεμβρίου αλλά κατόπιν ζητήσαμε να γίνει στις 10 Νοεμβρίου. Στις 21 Οκτωβρίου, πράγματι μας έστειλε την άδεια ο Διευθυντής Π.Ε της Β' Αθήνας κ.Χ.Μπαρμπαρούτσης, ακολουθώντας μια διαδικασία που έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όμως στις 25 Οκτωβρίου την ανακάλεσε!

Ζητήσαμε εξηγήσεις τηλεφωνικά και μας είπαν ότι το Υπουργείο Παιδείας που ρωτήθηκε, έδωσε οδηγία ότι αυτή η διαδικασία, δηλαδή να δίνει την άδεια για εκλογές ο Διευθυντής Π.Ε και να μη λειτουργούν τα σχολεία την ημέρα εκείνη, δεν προβλέπεται πια από το ν.Χατζηδάκη και η σχετική αρμοδιότητα ανήκει πλέον στην Υπουργό! Μάλιστα όπως μάθαμε, αντίστοιχες ανακλήσεις αδειών έγιναν και σε αρκετούς άλλους Συλλόγους που προγραμμάτιζαν εκλογές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Καλέσαμε τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ.Κικινή και ζητήσαμε την παρέμβασή του. Εκείνος πράγματι επικοινώνησε με τον γ,γ του Υπουργείου κ.Αλ.Κόπτση, ο οποίος επιβεβαίωσε και είπε ότι θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην υπουργό. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ πάντως μας είπε ότι ο νόμος προβλέπει καθαρά την παροχή διευκόλυνσης σε εργαζόμενους και συνδικάτα για τη διεξαγωγή των εκλογών και των συνελεύσεών τους"

Ο κ.Πολυχρονιάδης εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί "ολομέτωπη επίθεση στα συνδικάτα με βάση το νόμο Χατζηδάκη και ακόμα μια προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να  ξεκαθαρίσει ό,τι έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό κίνημα και ειδικά τις συνδικαλιστικές του εκφράσεις..." Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις τόσο των συλλόγων όσο και της ΔΟΕ για το ζήτημα αυτό.

Δείτε τις αποφάσεις για έγκριση αδείας και για ανάκληση της έγκρισης

1.jpg
2.jpg

"Προσπαθούν να σπάσουν την οργάνωσή του εκπαιδευτικού κινήματος"

Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα εκπαιδευτικών e-wall, η οποία ανέφερε τα εξής:

"Νέα "καινοτομία" είχαμε μέσα στη βδομάδα. Πολλοί σύλλογοι εκπ/κων ζήτησαν μέσω της νόμιμης διαδικασίας που ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες, άδεια για να κάνουν συνέλευση και εκλογές καθώς η θητεία των ΔΣ λήγει. Φυσικά, αρχικά οι διευθυντές εκπ/σης τις ενέκριναν όπως πάντοτε, όπως έπρεπε να κάνουν, στη βάση της νομοθεσίας. Σε δεύτερο χρόνο ανακλήθηκαν από τις περιφερειακές διευθύνσεις, προφανώς λόγω πολιτικής εντολής! Μιλάμε για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν! Ίσως δεν αντέχουν καν την ύπαρξη των σωματείων, θέλουν τους εκπ/κούς μόνους και ανυπεράσπιστους απέναντι στην τρομοκρατία, για να περνάνε εύκολα όλα τα επόμενα μέτρα αποδόμησης που παίρνουν σειρά μετά την αξιολόγηση. Το εκπαιδευτικό κίνημα φαίνεται ότι τους "χαλάει τη σούπα" -όσο μπορεί τουλάχιστον, επομένως, προσπαθούν να σπάσουν την οργάνωσή του. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης θα βρει τον τρόπο και θα κρατήσει ζωντανά τα σωματεία με κάθε τρόπο"

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
Απέκρυψε από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ του οποίου είναι μέλος την πραγματοποίηση τριών αξιολογήσεων στο Λύκειο όπου έχει τη θέση του διευθυντή.
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
viasmos-agori-500.jpg
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
Πώς ο 66χρονος έστελνε το πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» το παιδί
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αξιολόγηση: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Α’ Αθήνας
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης
Αξιολόγηση: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Α’ Αθήνας