Αξιολόγηση: Να παραιτηθούν τα μέλη της ΔΑΚΕ από το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αν δεν υπογράψουν την κατάθεση εξωδίκου για προκήρυξη απεργίας
Alexandros Michailidis / SOOC
«Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδρος) αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και να υπογράψουν την κατάθεση του εξώδικου, όπως οφείλουν να το κάνουν με βάση τις καταστατικές τους υποχρεώσεις» αναφέρει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε νέες στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση και ζητά να επαναπροκηρυχθεί η απεργία-αποχή με εξώδικο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και αποφάσισε:

1) Να καλέσει τους εκπαιδευτικούς  να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις  για προγραμματισμό των ομάδων εργασίας όταν καλούνται σε αυτές γιατί είναι παράτυπες. Προκηρύσσει στάσεις εργασίας, μονόωρες, δίωρες, τρίωρες, από Δευτέρα 1/11 έως Παρασκευή 5/11 και διευκρινίζει ότι «Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε συνεδρίαση εκτός ωραρίου».

2) Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση των ΓΣ για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής από κοινού με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδρος) αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και να υπογράψουν την κατάθεση του εξώδικου, όπως οφείλουν να το κάνουν με βάση τις καταστατικές τους υποχρεώσεις. Τους ζητήθηκε, αν δε το κάνουν, να παραιτηθούν», επισημαίνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε σχετική της ανακοίνωση.

Παράλληλα, καλεί το προεδρείο της ΕΛΜΕ όπως και όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 14:30, στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση των ΓΣ για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο.

Αναφορικά με το ζήτημα της άρνησης υπογραφής κατάθεσης του εξωδίκου από τους ΔΑΚίτες πρόεδρο και αντιπρόεδρο, η Αγωνιστική Παρέμβαση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας τους επίσημα να παραιτηθούν μετά και τη σχετική απόφαση του ΔΣ (29/10).

Η ανακοίνωση

Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γ. Σ. και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και να υπογράψουν το εξώδικο για την απεργία αποχή. Το  Δ.Σ. αποφάσισε (29/10): ή να υπογράψουν ή να παραιτηθούν!

Καλούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σήμερα  Δευτέρα 1/11, στις 2.30 μ.μ. στο 1ο Γ/Σ Αμπελοκήπων να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις

Το Δ.Σ. να ορίσει Γεν. Συν. την Τετάρτη 3/11, 6.00, 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης, για τη συνέχιση του αγώνα και για την αντιδημοκρατική στάση της ΔΑΚΕ

Βαραίνει το τοπίο στην Παιδεία, με τις αυταρχικές κυβερνητικές πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για να υποκύψουν στην αξιολόγηση. Το υπουργείο Παιδείας ενθαρρύνεται για να σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση που πήρε μαζικά χαρακτηριστικά από τη στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην αρχή από τη στάση της ΔΑΚΕ και στη συνέχεια και των ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ. Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της κινητοποίησης στην ΟΛΜΕ δεν πρέπει να οδηγήσει στη νομιμοποίηση της συμμετοχής στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας η οποία στρώνει το δρόμο για τον οδοστρωτήρα της ατομικής αξιολόγησης, αλλά ούτε και η υπονόμευση του αγώνα των εκπαιδευτικών να οδηγήσει στην αποστράτευση. Η στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει να κάνει μόνο με την υποστήριξη της ΝΔ ή τις ασκήσεις συναίνεσης από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Είναι η πλήρης αποδοχή της στρατηγικής για την εκπαίδευση και τον δημόσιο τομέα, της ιδιωτικοποίησης δημόσιων αγαθών που έχουν επεξεργαστεί ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ και λειτουργούν σαν πυξίδα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις με δύο αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων της ΕΛΜΕ (13/10 και 20/10) αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τον αγώνα με όπλο την απεργία αποχή από την Ε΄ΕΛΜΕ σε συνεργασία και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης. Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ο μεγαλειώδης αγώνας των εκπαιδευτικών να συνεχιστεί και να κατατεθεί και εξώδικο για την απεργία αποχή Με συντεταγμένο τρόπο με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, όπως ακριβώς πρωτοστάτησαν 77 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ όλα το προηγούμενο διάστημα μέχρι να προκηρυχθεί η απεργία αποχή από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, ενάντια στην αξιολόγηση τον ίδιο δρόμο του συντονισμού να βαδίσουμε.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων πήρε μέρος σε δύο συναντήσεις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (19/10 και 26/10). Ο συντονισμός ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ δεν είναι απλά μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία για να υπάρξει αγωνιστική συνέχεια. Είναι και μια κρίσιμη προσπάθεια για να βρουν στήριγμα οι πραγματικές διαθέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, που παρά τις αυταρχικές πιέσεις και την απογοήτευση από τη στάση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, συνεχίζει να αμφισβητεί την αξιολόγηση και δεν θέλει να υποκύψει, απαιτεί την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και αναζητεί δρόμους ανυπακοής, καθώς βρίσκεται σε κίνδυνο το δημόσιο σχολείο, ο ρόλος και η εργασία του εκπαιδευτικού.

Στη συνάντηση στις 26/10 αποφασίστηκαν από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν κοινές αποφάσεις με την Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ τα εξής:
1) Να προκηρύξουν από κοινού και συγχρόνως απεργία αποχή καταθέτοντας εξώδικο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
2) Να δώσουν συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουμε τα βήματα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα  με την απεργία αποχή και άλλες κινητοποιήσεις.
3) Να απευθυνθούν σε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που μαζί δώσαμε τον αγώνα με την απεργία αποχή να συμπαραταχθούν στην κοινή προσπάθεια να σταματήσουμε την αξιολόγηση και να προκηρύξουν ξανά απεργία αποχή καταθέτοντας εξώδικο.
4) Οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που συνεχίζουμε τον αγώνα με την απεργία αποχή να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μας και να τους καλέσουμε να μη συμμετέχουν ούτε στις ομάδες δράσης, ούτε στις δράσεις που θα καλεστούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ομάδες, αν υποχρεωτικά τους εντάξουν σε αυτές. Να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των σωματείων μας και να δηλώσουν απεργία αποχή.

Για την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ (13/10 και 20/10) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 29/10 ώστε με ευθύνη του προεδρείου, όπως ορίζει το καταστατικό, να προωθηθεί υπογεγραμμένο το εξώδικο προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να δηλώνεται ότι έχουμε προκηρύξει την απεργία αποχή.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (ο πρόεδρος απουσίαζε) αρνήθηκε να υπογράψει το εξώδικο. Του επισημάνθηκε ότι δεν έχει το δικαίωμα να μην υλοποιεί αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο στις διαδικασίες όλων των σωματείων. Η απαίτηση αυτή προκύπτει από τις καταστατικές του υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έπραξε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ( ΔΑΚΕ) όταν υπέγραψε το εξώδικο για κήρυξη της απεργίας αποχής από την ομοσπονδία, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και η ηγεσία της παράταξης της ΔΑΚΕ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι κατά της απεργίας αποχής.

Μπροστά στην άρνηση του αντιπροέδρου να υπογράψει το εξώδικο, του ζητήθηκε να παραιτηθεί και το ίδιο να γίνει και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ γιατί αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου. Στην καταγγελία ότι οι ίδιοι δεν υπέγραψαν στα σχολεία τους την απεργία αποχή που υπέγραψαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και που ισοδυναμεί με καθαρή απεργοσπασία, αρνήθηκε να απαντήσει. Ο πρόεδρος σε παλιότερη δήλωσή του στο Δ.Σ. είπε ότι θα υλοποιήσει τις εντολές του Υπουργείου γιατί επιδιώκει να γίνει Διευθυντής. Με τη στάση τους αυτή από το ξεκίνημα του αγώνα επιδιώκουν να ανακόψουν τη συνέχισή του και τώρα θέλουν να αφήσουν χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη τους συναδέλφους που δεν συμμετέχουν στις ομάδες δράσης. Απαιτούμε να παραιτηθούν τα μέλη της ΔΑΚΕ από τις θέσεις του προεδρείου και να συγκροτηθεί προεδρείο με νέα μέλη τα οποία θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και θα υπογράψουν το εξώδικο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ αρνήθηκε να παραιτηθεί ώστε ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί, όπως ξεκίνησε, με την κάλυψη όλων των συναδέλφων. Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ανοιχτά στηρίζουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί. Έχουν ταχθεί με την κυβέρνηση και όχι με τον κλάδο!

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ δεν μπορεί να κρύβονται, πρέπει να έρθουν στο Δ.Σ. και να ενημερώσουν για τη στάση τους. Αν η ΔΑΚΕ δεν ανταποκριθεί στις αποφάσεις Γ.Σ. και Δ.Σ., τα υπόλοιπα μέλη πρέπει με απόφαση Δ.Σ. να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αυτό πρέπει να γίνει με συνεδρίαση. Για την υλοποίηση των αποφάσεων όλοι έχουμε ευθύνη!  Η κατάθεση εξώδικου για να καλύψουμε όλους τους συναδέλφους με την απεργία αποχή πρέπει να γίνει τώρα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η απόφαση πάρθηκε στις 13/10.

Καλούμε τους συναδέλφους να απαιτήσουν από την ηγεσία της ΔΑΚΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της ΕΛΜΕ, διαφορετικά να παραιτηθούν τώρα από τις θέσεις του προεδρείου. Η αντιεκπαιδευτική επέλαση της κυβέρνησης πρέπει να ανακοπεί και αυτό μπορεί να γίνει με τη συνέχιση του αγώνα.

Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τη Δευτέρα 1/11, στις 2.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Κάθε συνδικαλιστική δύναμη θα κριθεί για τη στάση της: αν θα βάλει πλάτη στις ολισθηρές, αυταρχικές και αντικαταστατικές πρακτικές της ΔΑΚΕ ή θα υλοποιήσει τις αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 3/11 στις 6.00 μ.μ. στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα και την αντιδημοκρατική στάση της ΔΑΚΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη