Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kinitopoiisi
Κινητοποίηση στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα από τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης: «Όχι» στις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις υποχρεωτικές υπερωρίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων. Συγκεκριμένα, οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης προχωρούν την σήμερα, Παρασκευή, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 14:30

Ακόμα, η Γ' ΕΛΜΕ αναμένεται να πραγματοποιήσει αντίστοιχη κινητοποίηση και στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα στις 15:00.

Έως τώρα μαθητές σε πλήθος σχολείων έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα, ενώ σε σειρά επιστολών γονέων που φτάνουν στο alfavita.gr, στις οποίες καταγγέλλονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σχολικές μονάδες, καθώς οι μαθητές είτε δεν διδάσκονται καθόλου είτε διδάσκονται εκ περιτροπής πολλά μαθήματα, ενώ προβλήματα ανακύπτουν και με τις αίθουσες, ιδιαίτερα εν μέσω κορονοϊού.

Πλέον οι εκπαιδευτικοί προχωρούν και σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας και το «κύμα» συγχωνεύσεων τμημάτων που επιβάλει, καθώς και ενάντια στις υποχρεωτικές υπερωρίες.

Από την πλευρά τους, έξι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη και του Γιάννη Αμανατίδη, ζητούν μέτρα για να αποτραπούν οι συνεχείς και αδικαιολόγητες συγχωνεύσεις σχολείων και σχολικών τμημάτων, που έχουν αναστατώσει την εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, παραπέμπει στις... άδειες των εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία, ενώ κάνει λόγο για «ορθή διαχείριση προσωπικού» και όχι για «συμπτύξεις τμημάτων».

Ανακοινώσεις από ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για τη σημερινή κινητοποίηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ! 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10,  ΔΔΕ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ.2.30 μ.μ.- ΔΕΥΤΕΡΑ 25\10  ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ. 3μμ

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (35 κενά μόνο στους φιλολόγους), σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Το Υπουργείο αντί της κάλυψης όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικλης πολιτικής των περιορισμών και της λιτότητας έδωσε οδηγίες για μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία τα τμήματα να λειτουργούν με 27 και 28…. μαθητές. Την ίδια στιγμή μέσω των Διευθυντών και των ΔΔΕ εφαρμόζει την απαράδεκτη ρύθμιση για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών. Διευθυντές σχολείων και ΔΔΕ εξαναγκάζουν τους συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Το ΥΠΑΙΘ με εντολές προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιχειρεί να προκαλέσει μείωση τμημάτων, με άμεσο αποτέλεσμα την τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού και άρα μεγάλες περικοπές σε προσλήψεις αναπληρωτών. Άμεσο αποτέλεσμα: η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 28, 29 ακόμα και 30 μαθητές ανά τμήμα. Στην περιοχή ευθύνης της Γ ΄ΕΛΜΕ- Θ πληροφορηθήκαμε ότι ήδη επιχειρήθηκε μέσω προφορικής εντολής, της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η συγχώνευση σε τμήματα της Α και Β  τάξης του 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗς.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, την ώρα που μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, όταν συνάδελφοί μας και μαθητές νοσούν και τα κρούσματα σε σχολεία καταγράφουν σημαντικά ποσοστά, στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα αδιαφορώντας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις δυσμενείς μορφωτικές συνέπειες για τους μαθητές που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, που καλούνται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία. 

Οι χιλιάδες συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων γίνονται προκειμένου να εξοικονομηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δια της μεθόδου «της εξαφάνισης» των κενών. Κενά που η Υπουργός ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! 

Αυτό είναι το υγειονομικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας! Αυτό είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα στη διδασκαλία σε τμήματα των 29 μαθητών, από την υπουργό Παιδείας που κατά τα άλλα ενδιαφέρεται να βελτιώσει τα σχολεία μέσω αξιολόγησης! Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και ομοσπονδιών για 15άρια τμήματα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και η πολιτική των περικοπών γίνεται επιστήμη.

Μετά τις συγχωνεύσεις, ξεκίνησε η επιχείρηση εξοικονόμησης εκπαιδευτικών μέσω της αύξησης του ωραρίου με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών (έχει φροντίσει για αυτό ο νόμος 4823, όπου αρκεί η απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, και των ΔΔΕ, αντί του συλλόγου διδασκόντων και των ΠΥΣΔΕ) και η κάλυψη των κενών με διάφορους τρόπους «εξορθολογισμού»: τοποθέτηση εκπαιδευτικού που θα καλείται είτε να διδάσκει λιγότερες ώρες σε όλα τα τμήματα (όλοι να πάρουν λίγα ψίχουλα διδασκαλίας…) είτε να διδάσκει εκ περιτροπής (μισά τμήματα τον ένα μήνα, τα άλλα μισά τον άλλο).

Οτιδήποτε αρκεί να μην γίνουν άλλες προσλήψεις και διορισμοί, οτιδήποτε αρκεί να γίνουν αιματηρές περικοπές! Εκατοντάδες θέσεις εργασίας σαρώνονται σε όλη τη χώρα!

Απαιτούμε: 

•    Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα.
•    Καμία συγχώνευση- Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα – να ανακληθούν οι αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων.
•    15 μαθητές στο τμήμα 
•    Κανένας συνάδελφος να μην αναλάβει υποχρεωτικές υπερωρίες. Κανένας Διευθυντής δεν είναι υποχρεωμένος τις αναθέσει.

Καλούμε τους συναδέλφους στις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ στις ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ για τις υποχρεωτικές υπερωρίες και συγχωνεύσεις τμημάτων την Παρασκευή 22/10 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 2.30 μ.μ.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (35 κενά μόνο στους φιλολόγους), σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Το Υπουργείο αντί της κάλυψης όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών  στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικλης πολιτικής των περιορισμών και της λιτότητας έδωσε οδηγίες για μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία τα τμήματα να λειτουργούν με 27 και 28…. μαθητές. Την ίδια στιγμή μέσω των Διευθυντών και των ΔΔΕ εφαρμόζει την απαράδεκτη ρύθμιση για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών. Διευθυντές σχολείων και ΔΔΕ εξαναγκάζουν τους συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών. 

Το ΥΠΑΙΘ με εντολές προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιχειρεί να προκαλέσει μείωση τμημάτων, με άμεσο αποτέλεσμα την τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού και άρα μεγάλες περικοπές σε προσλήψεις αναπληρωτών. Άμεσο αποτέλεσμα: η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 28, 29 ακόμα και 30 μαθητές ανά τμήμα. Στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα αδιαφορώντας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις δυσμενείς μορφωτικές συνέπειες την ώρα που υπάρχει έξαρση της πανδημίας

 Οι χιλιάδες συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων  γίνονται  προκειμένου να εξοικονομηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δια της μεθόδου «της εξαφάνισης» των κενών.  Κενά για τα οποία η Υπουργός ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Αυτό είναι το υγειονομικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας! Αυτό είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα στη διδασκαλία σε τμήματα των 29 μαθητών, από την υπουργό Παιδείας που κατά τα άλλα ενδιαφέρεται να βελτιώσει τα σχολεία μέσω αξιολόγησης!

Μετά τις συγχωνεύσεις, ξεκίνησε η επιχείρηση εξοικονόμησης εκπαιδευτικών μέσω της αύξησης του ωραρίου με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών (έχει φροντίσει για αυτό ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4823, όπου αρκεί η απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και των ΔΔΕ, αντί του συλλόγου διδασκόντων και των ΠΥΣΔΕ.

Οτιδήποτε, αρκεί να μην γίνουν άλλες προσλήψεις και διορισμοί, οτιδήποτε, αρκεί να γίνουν αιματηρές περικοπές! Εκατοντάδες θέσεις εργασίας σαρώνονται σε όλη τη χώρα. 

Απαιτούμε: 
•    Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα.
•    Καμία συγχώνευση- Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα – να ανακληθούν οι αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων. 
•    15 μαθητές στο τμήμα 
•    Κανένας συνάδελφος να μην αναλάβει υποχρεωτικές υπερωρίες. Κανένας Διευθυντής δεν είναι υποχρεωμένος τις αναθέσει. 

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22/10, στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 2.30 μ.μ. την οποία οργανώνουν οι ΕΛΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sissy xristidou
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
Σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου - Το victim blaming και οι απαντήσεις των χρηστών του Twitter
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει πολλούς κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Σέιχ Σου, να χάσουν τον ύπνο τους
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη