Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κρούσμα και στο Τμήμα Πληροφορικής: Σε περίπτωση κρούσματος συνίσταται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι -σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα- να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ

Σε 10ήμερη καραντίνα και παρακολούθηση τέθηκαν όλοι ανεμβολίαστοι φοιτητές του πρώτου έτους του Τμήματος Πληροφορικής, που παρακολούθησαν μάθημα της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε φοιτητή, ο οποίος παρακολούθησε τα μαθήματα στη Δ11 (Βασικές Αρχές Προγραμματισμού, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Γραμμική Άλγεβρα).

Από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εφαρμόστηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα περιστατικά covid εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, το οποίο προβλέπει περιορισμό των συμφοιτητών που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το κρούσμα. Ωστόσο, επειδή η ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου φοιτητή κατέστη δύσκολη για τους αρμόδιους της Σχολής, δόθηκε η εντολή για 10ήμερο περιορισμό προς όλους τους ανεμβολίαστους φοιτητές του συγκεκριμένου Τμήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος συνίσταται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι -σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα- να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Οι ιθύνοντες του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλούν τους ανεμβολίαστους φοιτητές να μην προσέλθουν στα μαθήματα τις επόμενες ημέρες, ενώ, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα να ενημερώσουν άμεσα τους covid υπεύθυνους.

Κι άλλα κρούσματα

Σημειώνεται ότι στο ΑΠΘ έχουν εντοπιστεί κι άλλα κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες, στο 1ο και 7ο εξάμηνο σπουδών του  το Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ιδρύματος υπήρξαν αντίστοιχα από 1 (συνολικά 2) επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φοιτητές που τις προηγούμενες μέρες παρευρέθηκαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μαθήματα, εκπαίδευση φοιτητών σε εργαστήρια) των εξαμήνων αυτών. Στο ίδιο ίδρυμα το Τμήμα Ψυχολογίας αριθμεί το δεύτερο του κρούσμα καθώς το πρώτο είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα