Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
oures_leshi_APTH
«Οι ουρές και η τραγική κατάσταση στη Λέσχη του ΑΠΘ έχει χτυπήσει κόκκινο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές - Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν αύριο στις 12:30, στην Κέντρική Λέσχη του ΑΠΘ

Η τραγική κατάσταση που παρατηρείται στη λέσχη του ΑΠΘ, με τους φοιτητές να σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων περιμένοντας να φάνε ένα πιάτο φαγητό, οδήγησε τον ΦΣ Φυσικού να αποφασίσει να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή 22/10, στις 12:30, στην Κέντρική Λέσχη του ΑΠΘ.

«Οι ουρές και η τραγική κατάσταση στη Λέσχη του ΑΠΘ έχει χτυπήσει κόκκινο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές και περιγράφουν τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί:

  • Οι εργαζόμενοι από μερικά χρόνια ήταν πάνω από 80 και τώρα μετά βίας φθάνουν τους 50 με αποτέλεσμα η δουλειά να μη βγαίνει.   
  • Οι τεράστιες ουρές εκατοντάδων φοιτητών σχηματίζονται στην είσοδο τις Λέσχης ήδη από τις 12 παρά.   
  • Ο κόσμος περιμένει  ως και 40-50΄ στην ουρά και όταν φτάνει η σειρά του, μετά τις 13:30 έχει τελειώσει το κυρίως πιάτο με αποτέλεσμα να φεύγει με μισοάδειο πακέτο, συνηθέστερα με μακαρόνια ή ρύζι. Ενώ η διάρκεια της διανομής του μεσημεριανού φαγητού είναι 12:00 – 16:00, δεν υπάρχει φαγητό για όλους. Ούτε για τους μισούς.   
  • Η Άνω Λέσχη ημιλειτουργεί (μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα), ενώ στην Κεντρική Λέσχη ΔΕΝ λειτουργούν καν όλοι οι διάδρομοι διανομής.
  • Η Λέσχη του ΑΠΘ ήταν προβλεπόμενο να επαναλειτουργήσει με καθίσματα μαζί με το άνοιγμα των σχολών, αλλά επειδή ο εργολάβος αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις η λέσχη δε λειτούργησε κανονικά ποτέ. Έτσι παρατάθηκε η διανομή «πακέτων» στο χέρι για 2 μήνες. Ενώ άλλες λέσχες στην Ελλάδα (π.χ. Ιωαννίνων) αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει κανονικά και μπορούν οι φοιτητές να καθίσουν.
  • Κάθε μεσημέρι έξω από μαγειρεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές φοιτητών που αγωνιούν να βρουν ένα φθηνό πιάτο φαΐ.   
psifisma_fysikou_leshi_apth

Το ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:  

Μόνο ως εικόνα ντροπής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές του Α.Π.Θ., οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν σε μια ουρά που φτάνουν μέχρι τη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου με Εγνατία για ένα πιάτο φαΐ. Μόνοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι κυβέρνηση και η Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Γίνεται εμφανές από τη μια πως από το κράτος δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας, αφού οι υπάρχουσες δομές δεν μπορούν  να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τόσων φοιτητών με αποτέλεσμα να δημιουργείται  αυτός ο συνωστισμός, να μη μπορούν να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών, ενώ ούτε μάσκες, αντισηπτικά και τεστ παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές.   

Η εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων της Λέσχης χτυπάει κόκκινο. Ούτε το προσωπικό, ούτε το φαγητό επαρκεί.  

Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η πρυτανεία κάτω από τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση του ελέγχου της εισόδου στη λέσχη, ουσιαστικά όχι μόνο καθυστερώντας τις ουρές εντείνοντας το πρόβλημα, αλλά  εφαρμόζοντας και την πολιτική του αποκλεισμού φοιτητών από το δικαίωμα τους στη σίτιση, πολιτική που προσπαθεί να καθιερώσει εδώ και χρόνια με τις κάρτες σίτισης και με ελέγχους στα πάσο, με στόχο να πάψει να είναι καθολικό δικαίωμα για όλους η σίτιση.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη σίτιση για όλους τους φοιτητές ενάντια στους αποκλεισμούς. Διεκδικούμε υγειονομικά μέτρα και μαζικές προσλήψεις ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό στη λέσχη.   

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ - ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ   
    ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ   
    ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ, ΤΕΣΤ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού - Σάββατο στις 12.00 στην...
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά