Ουρές στο ΑΠΘ από φοιτητές για σίτιση στη λέσχη
Για κατάσταση που «δεν πάει άλλο» έκαναν λόγο οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με φοιτητές που περιμένουν με τις ώρες να φτάσει η σειρά τους ώστε να παραλάβουν μία μερίδα φαγητού, την ώρα που ο κορονοϊός στην πόλη χτυπάει “κόκκινο”.

Για ακόμη μία ημέρα, εκατοντάδες φοιτητές δημιουργούν ατέλειωτες ουρές, προκειμένου να λάβουν με «take away» μία μερίδα φαγητό, όπως αναφέρει το grtimes.gr. Οι εικόνες τείνουν να μετατραπούν πλέον σε συνήθεια, την ίδια στιγμή που οι συγκεντρωμένοι αυξάνονται καθημερινά επεκτείνοντας το… ανθρώπινο μποτιλιάρισμα έξω από τη Λέσχη που μερικές φορές φτάνει και εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι φοιτητές «στοιβάζονται» αγανακτισμένοι στο πεζοδρόμιο δίχως αποστάσεις, την ώρα μάλιστα που στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν χθες 574 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες φοιτητές

Για κατάσταση που «δεν πάει άλλο» έκαναν λόγο οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, οι οποίοι προανήγγειλαν κινητοποιήσεις σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα. «Αντί να χρησιμοποιούνται και οι τέσσερις διανομές – σειρές, χρησιμοποιούνται μόνο οι δύο, ενώ η άνω λέσχη που θα μπορούσε να λειτουργήσει προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ουρές των φοιτητών, αξιοποιείται μόνο την Τρίτη και την Πέμπτη», δήλωσε ο γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ, Τάσος Παπαδόπουλος.

«Όλη αυτή η κατάσταση», συνεχίζει, «οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει προσωπικό να εξυπηρετήσει αυτόν τον κόσμο. Για να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο κέρδος για τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη λέσχη, έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες ουρές αλλά και κάθε χρόνο η ποιότητα του φαγητού να πηγαίνει προς το χειρότερο», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως οι λιγοστοί υπάλληλοι κάνουν υπερπροσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο τον δυνατόν καλύτερα και πιο σύντομα τον κόσμο, ωστόσο, αυτό δεν αρκεί.

Σημειώνεται ότι, το ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες φοιτητές που ταλαιπωρουνται καθημερινά για να μπορέσουν να λάβουν μια μερίδα φαγητό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xilodarmos
Λαμία: Βία μεταξύ μαθητών σε Λύκειο μπροστά σε συμμαθητές και καθηγητές
Καβγάς μεταξύ ανηλίκων έξω από το σχολείο κινητοποίησε την Αστυνομία, ενώ δεκάδες μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν το επεισόδιο ανήμποροι να...
Λαμία: Βία μεταξύ μαθητών σε Λύκειο μπροστά σε συμμαθητές και καθηγητές
papei
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Silicon Valley και στο Σαν Φρανσίσκο
Εκδρομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Silicon Valley και στο Σαν Φρανσίσκο
εξαφάνιση
Εξαφάνιση Λόρας: Μαθητές την είδαν στη Ζωγράφου – Τράπηκε σε φυγή όταν της μίλησαν
Η Λόρα φέρεται να κρατούσε σακούλες από σούπερ μάρκετ και να απάντησε ότι δεν μιλάει ελληνικά όταν την προσέγγισαν
Εξαφάνιση Λόρας: Μαθητές την είδαν στη Ζωγράφου – Τράπηκε σε φυγή όταν της μίλησαν
μολύβια
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς ΙΒ – Τι διευκρινίζει η ΟΙΕΛΕ
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τμήματα ΙΒ, νόμιμη η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς ΙΒ – Τι διευκρινίζει η ΟΙΕΛΕ