Άνοιγμα σχολείων
Nikos Libertas / SOOC
Γονείς μαθητών Ιωαννίνων: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

Οι γονείς μιας ακόμα πόλης παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ξεσηκώνονται για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων και τις τραγικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Ένωση Γονέων μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών, κάνει λόγο για αυταρχισμό και η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας που δεν έχουν τέλος και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Οι γονείς αναφέρουν ότι μόνο στον νομό Ιωαννίνων λείπουν οκτώ (8) εκπαιδευτικοί Τμημάτων Ένταξης, τριάντα ένας (31) εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , χωρίς να υπολογίζουμε τα 15 περίπου νέα αιτήματα που έγιναν από την αρχή του σχολικού έτους.

Δηλαδή, αυτή τη στιγμή κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας των σχολείων, τουλάχιστον 150 μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και Ανάγκες στα Γιάννενα, δεν δέχονται καμιά εκπαιδευτική υποστήριξη και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αφήνει παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες χωρίς Παράλληλη Στήριξη και συγχωνεύει τμήματα, έναν μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, δημιουργώντας τεράστια εκπαιδευτικά προβλήματα.

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Αγαπητοί γονείς

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική πολιτική του,

Δεν φτάνει, που άφησε αστήριχτα τα παιδιά μας μέσα στην πανδημία, με τις συνεχείς παλινωδίες, το άνοιξε – κλείσε των σχολείων και την παρωδία του webex…

Δεν φτάνει, που με τον νόμο που ψήφισε κατακαλόκαιρο, επιδιώκει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τα παιδιά μας, στραγγίζοντας κι άλλο την ήδη άδεια τσέπη μας…

Δεν φτάνει που δεν πήρε κανένα μέτρο με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών μας και για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που προέκυψαν από την πανδημία…

Δεν φτάνει που μέσα σε 3 μήνες, έσυρε τους δασκάλους των παιδιών μας στα δικαστήρια τέσσερις (4) !!!! φορές, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο: Σχολεία για ΟΛΑ τα παιδιά - αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία που να παρέχει ολόπλευρη μόρφωση…

Αυτές τις μέρες έχει το θράσος, και πάλι με προφορικές εντολές, να πετσοκόβει Παράλληλες Στηρίξεις και να συγχωνεύει εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα! Νομίζει πως έτσι θα μπορέσει να κουκουλώσει τα χιλιάδες κενά και τις χιλιάδες χαμένες ώρες, που με ευθύνη τους υπάρχουν ακόμα και σήμερα και που θύματά τους και πάλι είναι τα παιδιά μας!

Μόνο στον νομό μας, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων προς την Ένωση Γονέων και στοιχεία που καταφέραμε να συλλέξουμε , λείπουν οκτώ (8) εκπαιδευτικοί Τμημάτων Ένταξης, Τριάντα ένας (31) εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , χωρίς να υπολογίζουμε τα 15 περίπου νέα αιτήματα που έγιναν από την αρχή του σχολικού έτους. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας των σχολείων , τουλάχιστον 150 μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και Ανάγκες στα Γιάννενα, δεν δέχονται καμιά εκπαιδευτική υποστήριξη και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Φαίνεται ότι τα συνεχή δικαστήρια και το «ξυλοφόρτωμα» των εκπαιδευτικών, δεν αφήνουν χρόνο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ν’ ασχοληθεί με …«πεζά», καθημερινά προβλήματα των σχολείων.

Επιπλέον, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά το συνεχές «πρέσιγκ» του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας προς τα στελέχη Εκπαίδευσης, με προτροπές του τύπου: «θα επιβάλλουμε την τάξη» !!!! συγχωνεύονται τμήματα στα παρακάτω σχολεία και δημιουργούνται τάξεις των 27-28 μαθητών:

1ο ΓΕΛ - 2ο ΓΕΛ - 1ο Γυμνάσιο Ανατολής - 7ο Γυμνάσιο - Γυμνάσιο Πεδινής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συμπτύξεις θα συνεχιστούν αυτή τη βδομάδα στα ΕΠΑΛ αλλά και σε άλλα σχολεία των δυο Βαθμίδων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, γίνεται φανερό ακόμα και στους δύσπιστους, ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, από τη μια ρισκάρουν κατ’ επανάληψη την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους και από την άλλη αδιαφορούν πλήρως για το σκληρό αποτύπωμα που άφησε η περίοδος της πανδημίας, με δική τους ευθύνη, στα παιδιά μας και σε όλα τα επίπεδα, μαθησιακό, κοινωνικό, ψυχολογικό.

Αγαπητοί γονείς

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε με αγωνία και προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά μας στο ακριβοπληρωμένο, κατά τα άλλα δημόσιο, σχολείο.

  • Ζήσαμε το αλαλούμ στα ολοήμερα, ύστερα από την κατάργηση του υπεύθυνου, τα οποία αν είμαστε τυχεροί ανοίγουν κάπου στο τέλος του Σεπτέμβρη.

  • Είδαμε να πετσοκόβονται μαθήματα (πχ καλλιτεχνικής παιδείας), που κάνουν τα παιδιά μας δημιουργικότερα και συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

  • Κάθε χρόνο ξεκινάμε με την ευχή «μακάρι να μην έχουμε κενά φέτος στο σχολείο», αλλά η ευχή μας ποτέ δεν πιάνει.

  • Ζούμε με την αγωνία του αποκλεισμού των παιδιών μας από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ.

  • Βλέπουμε την τσέπη μας να αδειάζει κάθε χρόνο για τα αυτονόητα, που η πολιτεία θα έπρεπε να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ.

Και τώρα, σε αυτές τις συνθήκες, με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει, βλέπουμε τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε αίθουσες από κλεισμένους κοινόχρηστους χώρους και κοντέινερ σαν «αμνοερίφια».

Φτάνει πια με το «αναβαθμισμένο σχολείο» σας! Χορτάσαμε! Σας το δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δε θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση της εκπαίδευσης!

Προχωράμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Καλούμε Γονείς και Εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος για να απαιτήσουμε:

  • Να μην συγχωνευτεί ούτε ένα τμήμα και να λειτουργήσουν με βάση τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. 15 μαθητές ανά τάξη. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά της Παράλληλης Στήριξης.

  • Να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεί για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, ειδικά σήμερα μέσα στην πανδημία, μετά από τον επαναλαμβανόμενο εγκλεισμό τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος
Οι συγγενείς μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα ζητούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος