Σχολικά γεύματα
Στη Βουλή η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τον αποκλεισμό σχολείων από το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων αντί προσλήψεων.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε Αναφορά για τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου φέρνοντας στη Βουλή από 15-10-2021 Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη απέναντι στον αποκλεισμό σχολείων από το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων και στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Με την εν λόγω ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, απέκλεισε 6 σχολικές μονάδες Α’βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και συγκεκριμένα τα ακόλουθα δημοτικά σχολεία, το 13ο, 18ο, 19ο, 20ο, 25ο και 26ο. Τα σχολικά γεύματα, που θεσπίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ένωση ζητά την άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος και τη διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, η Ένωση καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών μέχρι και στους 28 ανά τάξη. Ως παράδειγμα αναφέρεται το 9ο γυμνάσιο στη Νεάπολη Νίκαιας, όπου τα τέσσερα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου συγχωνεύονται σε τρία τμήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και το 7ο Γυμνάσιο.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη προωθεί στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου την από 15-10-2021 σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και τους καλεί να προβούν σε άμεσες ενέργειες και να ενημερώσουν τη Βουλή για την επιβεβλημένη ικανοποίηση των κάτωθι δίκαιων αιτημάτων:

  • Άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος Σχολικών Γευμάτων στα αποκλεισμένα σχολεία και διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

  • Αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15-20 μαθητές ανά τμήμα, για υγειονομικούς και παιδαγωγικούς λόγους

  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών

  • Πλήρη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και των τμημάτων ένταξης

  • Πρόσληψη δασκάλων Ειδικής Αγωγής και απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα