Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σχολικά γεύματα
Στη Βουλή η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τον αποκλεισμό σχολείων από το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων αντί προσλήψεων.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε Αναφορά για τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου φέρνοντας στη Βουλή από 15-10-2021 Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη απέναντι στον αποκλεισμό σχολείων από το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων και στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Με την εν λόγω ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, απέκλεισε 6 σχολικές μονάδες Α’βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και συγκεκριμένα τα ακόλουθα δημοτικά σχολεία, το 13ο, 18ο, 19ο, 20ο, 25ο και 26ο. Τα σχολικά γεύματα, που θεσπίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ένωση ζητά την άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος και τη διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, η Ένωση καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών μέχρι και στους 28 ανά τάξη. Ως παράδειγμα αναφέρεται το 9ο γυμνάσιο στη Νεάπολη Νίκαιας, όπου τα τέσσερα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου συγχωνεύονται σε τρία τμήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και το 7ο Γυμνάσιο.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη προωθεί στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου την από 15-10-2021 σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και τους καλεί να προβούν σε άμεσες ενέργειες και να ενημερώσουν τη Βουλή για την επιβεβλημένη ικανοποίηση των κάτωθι δίκαιων αιτημάτων:

  • Άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος Σχολικών Γευμάτων στα αποκλεισμένα σχολεία και διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

  • Αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15-20 μαθητές ανά τμήμα, για υγειονομικούς και παιδαγωγικούς λόγους

  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών

  • Πλήρη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και των τμημάτων ένταξης

  • Πρόσληψη δασκάλων Ειδικής Αγωγής και απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία, Ουκρανία, τανκ
Ρωσία - Ουκρανία: Τι κρύβεται πίσω από την ένταση - Είναι βάσιμοι οι φόβοι για ρωσική εισβολή;
Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων εντείνουν την αντιπαράθεση Ρωσίας - Ουκρανίας
Ρωσία - Ουκρανία: Τι κρύβεται πίσω από την ένταση - Είναι βάσιμοι οι φόβοι για ρωσική εισβολή;
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινοποίηση πίνακα του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής
Η ανακοινοποίηση αφορά σε αναπληρωτές Πληροφορικής στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινοποίηση πίνακα του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής