golearn-engl_970-250
Να επεκταθεί το πρόγραμμα στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ζητά η ΑΣΓΜΕ

Την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, καταγγέλλει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. 

Η ΑΣΓΜΕ ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων να επιληφθούν του θέματος, ζητώντας παράλληλα την επέκταση του προγράμματος στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. 

Η ανακοίνωση

Με το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση μας επιφύλασσε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα αρχίσει φέτος η διανομή τους.

Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα και η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», η κυβέρνηση δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής των γευμάτων στα σχολεία.

Τα σχολικά γεύματα -ανεξάρτητα από μια σειρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος- αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι και το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι!

Οι δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού ότι: «Δέσμευση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να μην μείνει κανένα παιδί πίσω. Ως κυβέρνηση, τιμούμε στην πράξη την υποχρέωσή μας να φροντίζουμε όλα τα παιδιά της χώρας και κυρίως εκείνα που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες οικογένειες. Η ανάγκη να προστατεύσουμε τα παιδιά απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι σήμερα, λόγω της πανδημίας και των μακροχρόνιων συνεπειών της, ακόμα πιο επιτακτική», παρέμειναν δηλώσεις...

Είναι ξεκάθαρο πλέον, είναι ότι ενώ για τις ανάγκες των παιδιών μας (ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, διορισμός εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας κ.ά.) η κυβέρνηση αδιαφορεί, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της «τρέχει κατοστάρι»!!!!!

Ως ΑΣΓΜΕ απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η άμεση διανομή των σχολικών γευμάτων. Να πάρουν μέτρα τα Υπουργεία Παιδείας & Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να επεκταθεί πρόγραμμα στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Να υπάρξει μέριμνα και μηχανισμός διανομής των σχολικών γευμάτων, ειδικά στις πιο ευάλωτες οικογένειες, ακόμα κι αν τα σχολεία δεν λειτουργούν δια ζώσης λόγω έκτακτων μέτρων για την πανδημία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία σε ενδεχόμενο εκλογών;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
«Τελικά το να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα είναι όμοιο με το να έχεις λέπρα. Τελικά όλοι αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα μέχρι το αυτιστικό να μας...
Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
Pyrkagia fotia
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό
Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικ;o Σώμα και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Κυριακή - Αυξημένες...
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό