Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Τη στάση των παρατάξεων οι οποίες απέρριψαν την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής για την αξιολόγηση καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΠΕ

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΠΕ Μάνθος Κυριακόπουλος και Γιάννης Αναγνωσταράς καταγγέλλουν τη στάση των παρατάξεων οι οποίες απέρριψαν την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής για την αξιολόγηση.

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία στελέχη ΔΑΚΕ, Αυτόνομο Δίκτυο/ΣΥΝΕΚ και ΔΗΣΥ/ ΠΕΚ  απορρίπτουν την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής. Μετά την απόρριψη στο ΔΣ της ΔΟΕ από τις συγκεκριμένες δυνάμεις, σειρά είχε το  πραξικόπημα στην ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί συμμετέχουν μαχητικά στην Απεργία-Αποχή από το Σεπτέμβρη, οργανώνοντας τον αγώνα απέναντι στην επέλαση της κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών στριμώχνοντας για τα καλά το Υπ. Παιδείας» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΠΕ σχετικά με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί».

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα:

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.  στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Μάνθου Κυριακόπουλου (6975308409), Γιάννη Αναγνωσταρά (6974750410).

Το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών της τάξης θα αναμετρηθεί ευθέως με το υπ. παιδείας και με τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Θα υπερασπιστεί το δίκιο των πολλών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες μέχρι σήμερα.

Όσα δε μπόρεσε να επιβάλλει με βία, καταστολή, τρομοκράτηση και δικαστική παρέμβαση η κυβέρνηση της ΝΔ και η Κεραμέως, επιχειρεί να τα εξασφαλίσει διαμέσου της συναίνεσης του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Σε διατεταγμένη υπηρεσία στελέχη ΔΑΚΕ, Αυτόνομο Δίκτυο/ΣΥΝΕΚ και ΔΗΣΥ/ ΠΕΚ  απορρίπτουν την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής. Μετά την απόρριψη στο ΔΣ της ΔΟΕ από τις συγκεκριμένες δυνάμεις, σειρά είχε το  πραξικόπημα στην ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ,

ΕΝΩ:

χιλιάδες εκπαιδευτικοί συμμετέχουν μαχητικά στην Απεργία-Αποχή από το Σεπτέμβρη, οργανώνοντας τον αγώνα απέναντι στην επέλαση της κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών στριμώχνοντας για τα καλά το Υπ. Παιδείας,

με την δυναμική απεργία της 11ης Οκτωβρίου που εκφράστηκε στα τεράστια συλλαλητήρια, διαδηλώνοντας το δίκιο και την απόφαση να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα για δημόσια εκπαίδευση ενάντια στο σχολείο της κατηγοριοποίησης, των χορηγών, της αριστείας, των λίγων και εκλεκτών,

το Υπουργείο, με βάση οικονομικά κριτήρια επιβάλλει εκατοντάδες συγχωνεύσεις αποκαλύπτοντας τι επιδιώκει με την αξιολόγηση, τον «εξορθολογισμό» και την «καλή διαχείριση του προσωπικού». Ωμά επιδιώκει να «καλυφτούν» χωρίς προσλήψεις τα χιλιάδες κενά, να στοιβάξουν 25 και 27 μαθητές στις τάξεις και να παραμείνουν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές αδιόριστοι που έχει ανάγκη η εκπαίδευση…

οι πλημμύρες ήρθαν για να αποκαλύψουν τη γύμνια και την ξεφτίλα των πραγματικών συνθηκών στη λειτουργία των σχολείων…

και όλα αυτά σε συνθήκες μέτρων «προστασίας» για τον covid…

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Η απόφαση του Εφετείου δίνει τη δυνατότητα να επαναπροκηρυχθεί, αφού δεν την έβγαλε καταχρηστική. Ακόμα και σε περίπτωση που στο μέλλον κηρυχτεί και καταχρηστική το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να προχωρήσει σε νέα επαναπροκήρυξη ( https://adedy.gr/nomoslaskarixatzidakithameineistaxartia/ ) και να σπάσει το ν. Χατζηδάκη στην πράξη. Με τη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος, αν εννοούν τις αποφάσεις τους και ότι ο ν. Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά και δε θα περάσει και θα τον ακυρώσουμε!

Υπάρχει ανάγκη για απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, δημιουργώντας πολιτικά γεγονότα και πίεση στην κυβέρνηση να τα πάρει όλα πίσω…

Και ενώ όλα τα παραπάνω είναι σε ισχύ, στην ΟΛΜΕ με πραξικόπημα σε τουλάχιστον 7 ΕΛΜΕ στελέχη των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ άλλαξαν τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους και καταψήφισαν την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, λειτουργώντας ως κομματικά φερέφωνα, εντελώς αντιδημοκρατικά στις πλάτες των συναδέλφων/ισσών και των ψηφισμένων αποφάσεων.

Στη ΔΟΕ την Παρασκευή 15/10 σε νέο ΔΣ που προκάλεσαν οι Παρεμβάσεις και η ΑΣΕ απέρριψαν την πρόταση για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής η οποία υπερψηφίστηκε από τις Παρεμβάσεις 2 και την ΑΣΕ 2 και καταψηφίστηκε από τη ΔΑΚΕ 3, ΔΗΣΥ 2, ΔΙΚΤΥΟ 2 (ΑΕΕΚΕ 1 + ΕΡΑ 1).

Επίσης όλες οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση των Παρεμβάσεων για νέα 24ωρη απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 21/10 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ που θα βρίσκεται επίσης ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Πρόταση που μπορεί να συσπειρώσει την ΟΡΓΗ των εργαζομένων δημιουργώντας νέο πολιτικό γεγονός ανεπανάληπτης συνάντησης των κλάδων Παιδείας και Υγείας, αγαθά και κοινωνικές ανάγκες που καταστρέφει η πολιτική της κυβέρνησης.

Oι αποφάσεις  αυτές αποκαλύπτουν την πολιτική απόφαση συγκεκριμένων παρατάξεων και των πολιτικών τους χώρων να σταματήσουν  τον μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών και τις δυνατότητες κλιμάκωσης και διεύρυνσης του πανεργατικού μετώπου.

Θέλουν να σβήσουν με περίσσιο πολιτικό κυνισμό το ρήγμα που προκάλεσε το ριζοσπαστικό ρεύμα της εκπαίδευσης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Είναι στάση υποταγής και εξυπηρέτησης της πολιτικής του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

·Nα επαναπροκηρύξουν Απεργία Αποχή και να καθορίσουν αγωνιστικό απεργιακό σχέδιο με πανεκπαιδευτική και πανεργατική κατεύθυνση. Ενίσχυση των πανεκπαιδευτικών  δράσεων με μαθητές φοιτητές και όλη την κοινωνία.

·Καλούμε  Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους – Μαζική συμμετοχή στο συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, πρωτοβουλία που ξεκινούν οι ΕΛΜΕ μετά την απόφαση-πραξικόπημα της ολομέλειας των προέδρων, με αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

·Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης, της συγκρότηση των ομάδων εργασίας και το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
ΠΑΜΑΚ: Συμβουλές για επιτυχημένο ξεκίνημα σταδιοδρομίας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης «Career [email protected]»
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
Συμβούλιο της Επικρατείας
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιπρόεδρος του δικαστηρίου μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε ποινική...
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη
taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
Γονείς: Πολλά τμήματα με 26, 27 ακόμα και 28 μαθητές λόγω συγχωνεύσεων
Γονείς: Καταγγέλουν "επιχείρηση" μείωσης του κόστους με αυτόματη "εξαφάνιση" κενών, με άμεσο επακόλουθο ο αριθμός των μαθητών/τριών σε πολλά τμήματα...
Γονείς: Πολλά τμήματα με 26, 27 ακόμα και 28 μαθητές λόγω συγχωνεύσεων