Για τη συνέλευση των Προέδρων και το μεγάλο αγώνα του κλάδου
Με τη στάση τους, κάποιοι πρόεδροι νόθευσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της συνέχισης του αγώνα και αυτό είναι απαράδεκτο

Χθες το βράδυ, λοιπόν, η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την πρόταση για συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αυτοαξιολόγηση με επαναπροκήρυξη με ποσοστό 54%. Το ποσοστό αυτό δεν συμπληρώνει τα 2/3 που απαιτούνται κι έτσι η απεργία-αποχή διακόπτεται.

Οι περισσότεροι πρόεδροι μετέφεραν αποφάσεις συνέχισης του αγώνα, γιατί η συμμετοχή στην απεργία-αποχή αλλά και στην απεργία της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, δείγμα της συσπείρωσης και της γενναιότητας του κλάδου.

Υπήρξαν και κάποιες περιοχές, που ένα τμήμα του κλάδου πιεσμένο από τις απειλές του υπουργείου, την απαράδεκτη στάση κάποιων Δ/ντών και τις δικαστικές αποφάσεις είχε δείξει σημάδια κόπωσης. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί κάποιους προέδρους να μην ψηφίσουν αυτό, που είχαν δεσμευτεί, άσχετα από την πικρία τους, που η συντέλεσή τους είχε διαφορετική απόφαση από τη δική τους πρόταση. Με αυτή τους τη στάση νόθευσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της συνέχισης του αγώνα και αυτό είναι απαράδεκτο.

Τώρα, γιατί οι δύο μεγάλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) τάχθηκαν κατά της συνέχισης του αγώνα, ας απαντήσουν οι ίδιες. Η πρόταση για τη συνέχιση βασιζόταν στην απαιτούμενη νομική στήριξη, πράγμα που φάνηκε να είναι " η μεγάλη αγωνία " του προεδρείου (της ΟΛΜΕ) χθες, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πολύ χρόνο να έχει προετοιμαστεί ή γι αυτό ή και για μία εναλλακτική λύση, αν είχε άλλη άποψη από τη συνέχιση της απεργίας-αποχής. Αντ αυτού μόνο τις φοβίες τους είχαν να μας μεταφέρουν χθες...

Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι για το μεγάλο αγώνα που δώσαμε από πέρσι το χειμώνα έως και τώρα ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης-συρρίκνωσης-ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου, αλλά και για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού από την εχθρική και ανέντιμη στάση της εξουσίας απέναντί μας.

Ας κάνουμε τον απολογισμό μας προσωρινά κι ας μπούμε γρήγορα ξανά στον αγώνα...γιατί τα περιθώρια στενεύουν και γιατί σε λίγο καιρό θα είμαστε μόνοι απέναντι στους μάνατζερς και τους αγοραίους δείκτες.

Και ας αυτοοργανωθούμε στα σωματεία μας και με το συντονισμό τους, με επιτροπές αγώνα και σε συμμαχία με γονείς-φοιτητές-μαθητές, γιατί η Τράπεζα Θεμάτων, η ΕΒΕ και τα πανελλαδικά τεστ στη Στ' δημοτικού και στη Γ' γυμνασίου είναι εδώ...και θα κατασπαράξουν τα σπλάχνα του δημόσιου σχολείου, αν δεν τους προλάβουμε/

Υ.Γ. Καλά, εσείς που δίνετε εντολές ή που κάνετε συγχωνεύσεις τέτοια εποχή στοιβάζοντας τα παιδιά σε 28αρια τμήματα, παιδιά δεν έχετε; Ή μόνο τα λεφτά σας νοιάζουν μπροστά στην υγεία του λαού;

* Εκπαιδευτικός, π.μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα