Συνεχίζεται η Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ που θα κρίνει την απεργία αποχή στην αξιολόγηση
Στη σημερινή Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας οι περισσότερες ΕΛΜΕ έχουν έρθει με απόφαση συνέχισης της απεργίας - αποχής στην αξιολόγηση. Ωστόσο επειδή η απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής απαιτεί το 50% + 1 των παρόντων ΕΛΜΕ και τα 2/3 του συνολικού αριθμού των ψήφων που διαθέτουν τα παρόντα μέλη δεν είναι καθαρό μέχρι αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η τελική απόφαση.

Συνεχίζεται και αυτή την ώρα 19:00 η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (για την συνέχιση ή όχι της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση) , που ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 16/10/2021 μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, Στάση ΜΕΤΡΟ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

Στη Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ μετά από συζήτηση θα μπουν σε ψηφοφορία οι αποφάσεις των συνελεύσεων ή των ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ για τις οποίες μέχρι τώρα έχει ενημέρωση το alfavita.gr. Είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο τμήμα των ΕΛΜΕ Αθήνας και Περιφέρειας έρχεται στη Συνέλευση Προέδρων με απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση.

Ωστόσο επειδή η απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής απαιτεί το 50% + 1 των παρόντων ΕΛΜΕ και τα 2/3 του συνολικού αριθμού των ψήφων που διαθέτουν τα παρόντα μέλη δεν είναι καθαρό μέχρι αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η τελική απόφαση.

syneleysi_proedron_elme_1.jpg

 

Ενδεικτικά οι Αποφάσεις διαφόρων ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Ηλείας

Να αποφασιστεί από τη ΓΣ Προέδρων η συνέχιση της απεργίας -αποχής και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της: επαναπροκηρυξη, συνδικαλιστικά, κινηματικά, νομικά μέτρα. 

Να προκηρυχθούν από ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες,      τρίωρες) για όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες. Οι συνάδελφοι θα τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης. 

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Συνέχιση της απεργίας αποχής με κάθε πρόσφορο μέσο, νέο απεργιακό βήμα κατά προτίμηση σε συμπόρευση με τους υγιειονομικους και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας για τις  συμπτύξεις τμημάτων

ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας (ΓΣ 15-10-2021)
1.      Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με κάθε πρόσφορο τρόπο.
2.      Να καλύψει η ΟΛΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας) τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.
3.      Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία  σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ  μέσα στον Οκτώβρη. Να προταθεί η μέρα αυτή σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό
νόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό και συνέχιση του αγώνα.
4.      Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν από την Ομοσπονδία.
5.      Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.
6.      Η ομοσπονδία να απευθυνθεί στους συναδέλφους διευθυντές που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αξιολόγησης.

syneleysi_proedron_elme.jpg

Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

 Συνέχιση απεργίας αποχής 

ΕΛΜΕ Ημαθίας - Βοιωτίας - Δράμας - Ηρακλείου - Β΄ Κορινθίας - Πρέβεζας - Χαλκιδικής

Όχι στη συνέχιση της απεργίας

ΕΛΜΕ Ε΄ Ανατ. Αττικής - Αργολίδας - Ευρυτανίας - Β΄ Δυτικής Αττικής

Λευκό
 

Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Συνέχιση απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας με όλα τα απαραίτητα συνδικαλιστικά, νομικά κ.ά μέτρα από ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ.

24ωρη Απεργία μαζί με την Υγεία, Πέμπτη 21/10, ενάντια στα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Νέος κύκλος ΓΣ ΕΛΜΕ και προέδρων ΕΛΜΕ αμέσως μετά. κλπ

ΕΛΜΕ Λάρισας

 Επαναπροκήρυξη  της απεργίας αποχής και  στασεις  εργασιας  για  καλυψη  των  συναδελφων

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής/2ωρες στάσεις εργασίας μέχρι να ισχύσει η Α-Α/ επιστολή προς γονείς, διευθυντές κλπ

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

  • Συνεχίζουμε, πιο αποφασιστικά, την απεργία - αποχή και απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να πάρει όλα τα δυνατά και αναγκαία μέτρα σ’ αυτή την κατεύθυνση (εξώδικο για συνάντηση με το υπουργείο, επαναπροκήρυξη, …). Καλούμε και τις  άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να συνεχίσουν.
  • Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη - σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
  • Με άμεση σύγκλιση του ΔΣ και σε συντονισμό και μα άλλα πρωτ/θμια σωματεία προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες). Οι συνάδελφοι μπορούν να τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης. κλπ

Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

 Η Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ να λάβει όλα τα απαιτούμενα πολιτικά-συνδικαλιστικά-νομικά μέτρα ώστε η Απεργία/Αποχή να συνεχιστεί και να οργανωθεί η επιτυχία της .

Κηρύσσονται διευκολυντικές δίωρες στάσεις εργασίας 12:00 – 14:00 για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από 12:00 – 14:00, για την “κάλυψη” των συναδέλφων σχολείων όπου παρά την σχετική απόφαση/κάλεσμα της ΕΛΜΕ και το προφανώς παράτυπο, δευθυντής/τρια θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  

Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συνέχιση της απεργίας αποχής με κάθε αναγκαίο μέσο, επαναπροκήρυξη κλπ

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

  • Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Επαναπροκήρυξη αν υπάρχει ανάγκη
  • Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα. Καλύπτουμε με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας, μέσα στην εβδομάδα, για όσους συναδέλφους δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.

  • Καμιά συγχώνευση 

  • Νέα 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία την Παρασκευή 15/10 και μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα να κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας.( η ημερομηνία ανοιχτη) κλπ
syneleysi_proedron_elme_2.jpg

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων στην απεργία αποχή, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 11 Οκτωβρίου, να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε την απεργία αποχή με την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ», τονίζει στην ανακοίνωση». 

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

Συνέχιση απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας με όλα τα απαραίτητα συνδικαλιστικά, νομικά κ.ά μέτρα από ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ. κλπ

Α΄ ΕΛΜΕ Αχαϊας

Συνέχιση της απεργίας αποχής με όλες τις μορφές: νομική ακομη και με επαναπροκήρυξη, συνδικαλιστική, κινηματική
Σε περίπτωση μη πλειοψηφίας της πρώτης πρότασης ο πρόεδρος  εξουσιοδοτείται να στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση είναι στην κατεύθυνση μη υλοποίησης της αξιολόγησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεφαλονια
Κεφαλονιά- Σεισμός: Η εκτίμηση Τσελέντη και Παπαδόπουλου για την πολύ έντονη μικροσεισμική δράση
«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του...
Κεφαλονιά- Σεισμός: Η εκτίμηση Τσελέντη και Παπαδόπουλου για την πολύ έντονη μικροσεισμική δράση
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!
Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το έγγραφο που καλεί όσους εκπαιδευτικούς έχουν διδάξει μία ολόκληρη σχολική χρονιά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα...
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!