ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
ΑΠΘ: Σε αναστολή λειτουργίας η Σχολή Θετικών Επιστημών λόγω κρουσμάτων
Σε ισχύ βρίσκεται το υγειονομικό πρωτόκολλο στο ΑΠΘ, μετά από κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών - Κριτική από τον ΦΣ Μαθηματικού για την απόφαση αναστολής της Σχολής

Κλειστή θα παραμείνει η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σήμερα, λόγω εντοπισμού θετικών κρουσμάτων σε φοιτητές. Από χθες έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστήμιο, με την Κοσμητεία της Σχολής να ενημερώνει όσους ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα τους ζητά:

  • Αν εισήλθαν με rapid test ή PCR, να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών.
  • Αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ή έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου, να παρακολουθούν την υγεία τους και σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, να μην προσέλθουν στη σχολή αλλά να διενεργήσουν rapid test ή PCR.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας ΣΘΕ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Η Σχολή Θετικών Επιστημών με ιδιαίτερη χαρά ξεκίνησε τη δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων με τη συνεργασία της Πρυτανείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ  με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει την προσήλωσή της στην ιδέα του ανοικτού και ζωντανού Πανεπιστημίου και στη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο, η διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων είναι απαράβατος όρος για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Η Κοσμητεία καλεί όλες και όλους που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε εγρήγορση και να στηρίξουν την προσπάθεια για δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της υγείας όλων των μελών της ΣΘΕ.

Η Κοσμητεία καλεί όλους τους υπεύθυνους να υποστηρίξουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου και του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τη λοίμωξη με SARS-CoV-2.

Η Κοσμητεία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Απόφαση ΦΣ Μαθηματικού

Από την πλευρά του, ο φοιτητικός σύλλογος Μαθηματικού, σε μαθήματα του οποίου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, σχολιάζει την απόφαση της αναστολής λειτουργίαςτης Σχολής ρίχνοντας την ευθύνη στα ελλειπή μέτρα.

«Το ποτήρι ξεχείλισε! Τέρμα πια στην κοροϊδία.

Η ανακοίνωση της κοσμητείας της ΣΘΕ πως αναστέλλονται οι δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες την Πέμπτη 14/10 επιβεβαιώνει αυτό που εξ αρχής οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν επισημάνει : η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των σχολών έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της υγείας των φοιτητών.

Φτάνει πια η μόρφωση των φοιτητών, η διασφάλιση της δια ζώσης διαδικασίας να τίθεται αντιπαραθετικά με το δικαίωμα τους στην υγεία.

1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, ούτε ένα από τα αιτήματα των ειδικών .Οι σχολές άνοιξαν χωρίς ούτε ένα μέτρο προστασίας της  υγείας μας ,και τώρα η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές  ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες  αλλού!

Δεν αύξησε ούτε 1€ την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, δεν προσέλαβε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα, δεν διαμόρφωσε κατάλληλα τις υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν οι φοιτητές.

Απέναντι σε όλα αυτά, η πραγματικότητα θέλει τους φοιτητές να στοιβάζονται σε μεγάλες ουρές για να μπούνε στα αμφιθέατρα, για να φάνε στην λέσχη. Οι εικόνες των φοιτητών να στέκονται στην βροχή και να περιμένουν ώρες για να μπουνε στη σχολή τους φανερώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης, που ενώ δίνει δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και στο ΝΑΤΟ για την παιδεία και την υγεία δεν δίνει φράγκο.

Και τώρα κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο !Λες και δεν ήμασταν εκεί !Λες και δεν είδαμε εικόνες στο φουαγιέ της ΣΘΕ που θύμιζαν τα  πάρτη που γίνονταν  πριν την πανδημία! Λες και δεν μπήκαμε σε αίθουσες με πάνω από 100 της εκατό πληρότητα!

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των σχολών θετικών επιστημών να αντιδράσουν. Όλους όσους ήταν εκεί και είδαν ότι δεν υπήρχε ούτε μισό μέτρο προστασίας...Όλους αυτούς που καταλαβαίνουν ότι είτε κολλήσεις στην ουρά για να μπεις μέσα ,είτε στον διάδρομο  το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο! Όλους τους αυριανούς, επιστήμονες συναδέλφους μας που δεν πιστεύουν τις αντί επιστημονικές θεωρίες ότι μόνο το εμβόλιο φτάνει!  Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που θέλει να παλέψει για την παιδεία και την υγεία που του/της  αξίζει σήμερα , αύριο Πέμπτη 14/10 και ώρα 12:00 στην κοσμητεία.Και αμέσως μετά στην πρυτανεία του ΑΠΘ!»

Η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων

H ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σ.Θ.Ε. του ΑΠΘ το απόγευμα της Τετάρτης 13/10, για αναστολή της λειτουργίας της Σχολής την Πέμπτη 14/10, αποκρύπτει προκλητικά τις αιτίες του υγειονομικού χάους που επικρατεί αυτές τις μέρες στους χώρους σπουδών και επιχειρεί εκβιαστικά να επιβάλλει την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους ελέγχους στις πύλες των σχολών ως το αποκλειστικό «πρωτόκολλο υγειονομικής προστασίας». Αφού η κυβέρνηση κράτησε ενάμιση χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, βρίσκοντας την ευκαιρία να περάσει τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που βάζει σε «καραντίνα» το δικαίωμα στις σπουδές για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, τώρα επιχειρεί να ανοίξει τις σχολές σε «νέο τοπίο». Οι σχολές ανοίγουν με μηδενική υγειονομική προετοιμασία, με εκατοντάδες φοιτητές να στοιβάζονται μέσα στα αμφιθέατρα και στα ΜΜΜ, με ατέλειωτες ουρές να σχηματίζονται έξω από τις πύλες και τη Λέσχη του ΑΠΘ, με τραγικές ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας και απολυμάνσεων, με αποκλεισμό των ανεμβολίαστων φοιτητών από τη δωρεάν διάγνωση και με πλήρη εγκατάλειψη των φοιτητικών εστιών. Στο ίδιο μοτίβο άλλωστε, η κυβέρνηση -συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων- κλείνει νοσοκομεία, δεν κάνει προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, αλλά βγάζει σε αναστολή το υπάρχον, δεν ανοίγει ΜΕΘ, εγκαταλείπει στην τύχη το λαό καταδικάζοντας χιλιάδες ζωές και επικαλείται νυχθημερόν την «ατομική ευθύνη».

Την ίδια στιγμή που αναρίθμητες εικόνες ντροπής από το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ κάνουν το γύρο του διαδικτύου, η πρόσληψη προσωπικού για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εισόδους και στις εξόδους των σχολών, καθώς και η  ίδρυση της ψηφιακής πλατφόρμας edupass, ΔΕΝ αποτελούν μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα και ΔΕΝ διασφαλίζουν με κανέναν τρόπο την προστασία της υγείας των στοιβαγμένων στις ουρές και στα αμφιθέατρα φοιτητών. Αντίθετα, είναι μέτρα που σχετίζονται με διαχρονικές επιδιώξεις του συστήματος απέναντι στη φοιτητική νεολαία και αποτελούν δούρειο ίππο για την εγκατάσταση μόνιμου ελέγχου στις πύλες των σχολών. Λειαίνουν το έδαφος για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στους χώρους του πανεπιστημίου και για την καταστολή της φοιτητικής νεολαίας. Η διάσπαση του φοιτητικού κινήματος με την κατάπτυστη κατηγοριοποίηση εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων και ο απαράδεκτος αποκλεισμός μερίδας συμφοιτητών μας από την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο ενισχύουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εξυπηρετούν πολλαπλά την κυβέρνηση. Η μόνη τους ανησυχία είναι το πώς θα αντιδράσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στον διακηρυγμένο πολιτικό τους στόχο για την περιστολή του δικαιώματος στην ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους των πανεπιστημίων και του λαϊκού Ασύλου. Επιδιώκουν να «συνηθίσουμε» σε ένα τέτοιο πλαίσιο και να το αποδεχτούμε, κάνοντας πιο εύκολα για αυτούς τα επόμενα βήματα στην πειθάρχηση και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που επιδιώκουν.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σ.Θ.Ε. προσπαθεί εκβιαστικά να δημιουργήσει διχαστικό κλίμα στους φοιτητές, δείχνοντας με το «δάχτυλο» τους υποτιθέμενους «υπαίτιους» για την ενδεχόμενη υγειονομική επιδείνωση του πανεπιστημίου. Αυτό το κλίμα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, καλούμε τους φοιτητές και της φοιτήτριες της Σ.Θ.Ε. και των υπόλοιπων σχολών να συμμετέχουμε αποφασιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων. Το ζήτημα της εναντίωσης στο face control και στις κάρτες εισόδου, αποτελεί πρωτίστως ζήτημα πολιτικό και ως τέτοιο οφείλει να αναδειχθεί μέσα από τα συλλογικά μας όργανα πάλης, μακριά από λογικές κούφιου ακτιβισμού ή προσωπικής αντιπαράθεσης με τους ελεγκτές. Να αρνηθούμε μαζικά τους προσχηματικούς ελέγχους στις εισόδους και να διεκδικήσουμε πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας. Να υψώσουμε κίνημα ανατροπής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών και την παιδείας των λίγων και εκλεκτών. Να ενώσουμε τη φωνή μας στο δρόμο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε κοινό μέτωπο για τη συνολική ανατροπή των μέτρων στην παιδεία.

⦁    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - ΟΧΙ ΣΕ FACE CONTROL ΚΑΙ EDUPASS
⦁    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
⦁    ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
⦁    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ
⦁    ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ
⦁    ΠΥΚΝΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΜΜΜ
⦁    ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘ
⦁    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
⦁    ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (ν. 4777)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kerameos
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα συνεργασίας ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια της Κίνας
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ ελέγχει την πορεία των εκκρεμών συντάξεων καθώς και την απόδοση των υπαλλήλων - εισηγητών οι οποίοι πρέπει πλέον να...
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»
Δέκτης πολλών υβριστικών μηνυμάτων είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξαιτίας της προσπάθειάς του να μεταπείσει τους αντιεμβολιαστές, όπως...
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»
Φοιτητές: Κι άλλο κρούσμα στο ΑΠΘ - Δεκαήμερη καραντίνα για ανεμβολίαστους
Κρούσμα και στο Τμήμα Πληροφορικής: Σε περίπτωση κρούσματος συνίσταται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων,...
Φοιτητές: Κι άλλο κρούσμα στο ΑΠΘ - Δεκαήμερη καραντίνα για ανεμβολίαστους