Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητά από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή τη βδομάδα συνέλευση προέδρων, ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα, ενώ παράλληλα συγκροτεί επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο και απεργιακό ταμείο

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση η ΕΛΜΕ Σάμου, ζητά από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα συνέλευση προέδρων, ούτως ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα μετά και τη χθεσινή 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία. 

Αναφορικά δε με το μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων, η ΕΛΜΕ Σάμου αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας, αύριο, Τετάρτη 13/10 (11:00 - 14:00) πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Βαθιού στις 12:00.

Η ανακοίνωση

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου χαιρετίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 11/10/2021 όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση. Η απεργία στη Σάμο είχε συμμετοχή γύρω στο 70% και η συγκέντρωση καθώς και η πορεία ήταν η μαζικότερη και δυναμικότερη των τελευταίων χρόνων. Αυτό δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της αξιολόγησης, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των εξεταστικών φραγμών σε Γυμνάσιο και Λύκεια.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την απεργία – αποχή. Εξάλλου η απόφαση του εφετείου δεν ανακοινώθηκε ακόμα. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή τη βδομάδα συνέλευση προέδρων, ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα (σε κάθε σχολείο) και απεργιακό ταμείο. Παλεύουμε για οριζόντιο συντονισμό ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για την οργάνωση – κλιμάκωση του αγώνα

Από την άλλη είναι γνωστή η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Σάμο από τη συγχώνευση των σχολικών τμημάτων. Η αγανάκτηση που νοιώθουμε δεν περιορίζεται σε εμάς αλλά διαπερνά γονείς και μαθητές. Εκτιμούμε ότι τη στιγμή αυτή υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το συντονισμό μαζί τους και τη σύμπηξη ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας για τις επικείμενες συγχωνεύσεις, την Τετάρτη 13/10/2021 στο τρίωρο 11.00 – 2.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Βαθιού στις 12.00. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου και παράσταση διαμαρτυρίας. Ήδη οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Καρλοβάσου και του Γυμνασίου Καρλοβάσου έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, καθώς και τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς των σχολείων τους και να τους καλέσουν να συμμετέχουν.

ΔΣ ΕΛΜΕ  Σάμου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικοακουστικού Πολιτισμού» του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας...
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
ekpaideysi
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου
Εκδήλωση για την παιδεία την Κυριακή 26 Απριλίου (11.30πμ – 4.30μμ) στο πολιτιστικό κέντρο υπαλλήλων ΟΤΕ (πλατεία Βικτωρίας)
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου