Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητά από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή τη βδομάδα συνέλευση προέδρων, ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα, ενώ παράλληλα συγκροτεί επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο και απεργιακό ταμείο

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση η ΕΛΜΕ Σάμου, ζητά από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα συνέλευση προέδρων, ούτως ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα μετά και τη χθεσινή 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία. 

Αναφορικά δε με το μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων, η ΕΛΜΕ Σάμου αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας, αύριο, Τετάρτη 13/10 (11:00 - 14:00) πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Βαθιού στις 12:00.

Η ανακοίνωση

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου χαιρετίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 11/10/2021 όπως και στην απεργιακή συγκέντρωση. Η απεργία στη Σάμο είχε συμμετοχή γύρω στο 70% και η συγκέντρωση καθώς και η πορεία ήταν η μαζικότερη και δυναμικότερη των τελευταίων χρόνων. Αυτό δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της αξιολόγησης, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των εξεταστικών φραγμών σε Γυμνάσιο και Λύκεια.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την απεργία – αποχή. Εξάλλου η απόφαση του εφετείου δεν ανακοινώθηκε ακόμα. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει αυτή τη βδομάδα συνέλευση προέδρων, ώστε να αποφασιστεί άμεσα το επόμενο απεργιακό βήμα. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα (σε κάθε σχολείο) και απεργιακό ταμείο. Παλεύουμε για οριζόντιο συντονισμό ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για την οργάνωση – κλιμάκωση του αγώνα

Από την άλλη είναι γνωστή η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Σάμο από τη συγχώνευση των σχολικών τμημάτων. Η αγανάκτηση που νοιώθουμε δεν περιορίζεται σε εμάς αλλά διαπερνά γονείς και μαθητές. Εκτιμούμε ότι τη στιγμή αυτή υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το συντονισμό μαζί τους και τη σύμπηξη ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας για τις επικείμενες συγχωνεύσεις, την Τετάρτη 13/10/2021 στο τρίωρο 11.00 – 2.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Βαθιού στις 12.00. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου και παράσταση διαμαρτυρίας. Ήδη οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Καρλοβάσου και του Γυμνασίου Καρλοβάσου έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, καθώς και τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς των σχολείων τους και να τους καλέσουν να συμμετέχουν.

ΔΣ ΕΛΜΕ  Σάμου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο