makri-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Επτά στα δέκα σχολεία έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης

Περίπου επτά στα δέκα σχολεία έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγράψει οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιμένει στην άποψή της ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θέλει την αξιολόγηση.

Η Ζέττα Μακρή δήλωσε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όχι να καταπατούνται», ενώ εκτιμά ότι οι εκπαιδευτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν την αξιολόγηση και πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Συγκεκριμένα, η Ζ. Μακρή είπε: «Είμαι σίγουρη ότι οι εκπαιδευτικοί παρά τις κάποιες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων ή ενδεχομένως και κάποιων μεμονωμένων εκπαιδευτικών στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους και αντίρρηση δεν έχουν, αλλά δεν έχουν και κανένα λόγο να φοβούνται την αξιολόγηση. Θα δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα που θέλουμε της αξιολόγησης μιας εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τάξης που κατεξοχήν αξιολογεί άρα και η ίδια πρέπει να αξιολογείται και με αυτό τον τρόπο πρέπει να επιβραβεύεται και όχι να τιμωρείται αν λίγοι κριθούν ανεπαρκείς όπου στην περίπτωση αυτή θα έχουν απλώς την υποχρέωση να επιμορφωθούν. Φαντάζομαι πως αυτό είναι κάτι δεν πρέπει κανέναν να ανησυχεί και να προβληματίζει και πολύ περισσότερο να ωθεί σε άρνηση για τη μη εφαρμογή του νόμου».

Πάνω από 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί

Επίσης, η Ζ. Μακρή ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς έχουν ξεπεράσει το 80%, ενώ προστίθενται και 10% εκείνων που έχουν νοσήσει., Σύμφωνα με την ίδια, «τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 3.000 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τον Αύγουστο».

Η υφυπουργός συμπλήρωσε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sakis rouvas
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
Πόσες φορές βλέποντας μια παιδική ταινία ή σειρά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά δεν σκεφτήκατε: "Αυτή η φωνή μου είναι γνώριμη";
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
skylos
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πέρα από την κατανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών, συχνά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: ποιος...
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;