Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
makri-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Επτά στα δέκα σχολεία έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αξιολόγησης

Περίπου επτά στα δέκα σχολεία έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγράψει οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιμένει στην άποψή της ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θέλει την αξιολόγηση.

Η Ζέττα Μακρή δήλωσε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όχι να καταπατούνται», ενώ εκτιμά ότι οι εκπαιδευτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν την αξιολόγηση και πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Συγκεκριμένα, η Ζ. Μακρή είπε: «Είμαι σίγουρη ότι οι εκπαιδευτικοί παρά τις κάποιες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων ή ενδεχομένως και κάποιων μεμονωμένων εκπαιδευτικών στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους και αντίρρηση δεν έχουν, αλλά δεν έχουν και κανένα λόγο να φοβούνται την αξιολόγηση. Θα δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα που θέλουμε της αξιολόγησης μιας εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τάξης που κατεξοχήν αξιολογεί άρα και η ίδια πρέπει να αξιολογείται και με αυτό τον τρόπο πρέπει να επιβραβεύεται και όχι να τιμωρείται αν λίγοι κριθούν ανεπαρκείς όπου στην περίπτωση αυτή θα έχουν απλώς την υποχρέωση να επιμορφωθούν. Φαντάζομαι πως αυτό είναι κάτι δεν πρέπει κανέναν να ανησυχεί και να προβληματίζει και πολύ περισσότερο να ωθεί σε άρνηση για τη μη εφαρμογή του νόμου».

Πάνω από 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί

Επίσης, η Ζ. Μακρή ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς έχουν ξεπεράσει το 80%, ενώ προστίθενται και 10% εκείνων που έχουν νοσήσει., Σύμφωνα με την ίδια, «τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 3.000 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τον Αύγουστο».

Η υφυπουργός συμπλήρωσε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη – 24χρονη θύμα βιασμού: «Το ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξη είναι λίγο»
Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας - Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της...
Θεσσαλονίκη – 24χρονη θύμα βιασμού: «Το ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξη είναι λίγο»