ektakto
Ένας νεκρός από τον ισχυρό σεισμό στο Ηράκλειο - Εννέα άνθρωποι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία που κατέρρευσε πλήρως στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ο ιερέας του ναού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο ηλικιωμένος «έτυχε να μπει μέσα για να δει ο γιος του ήταν υπεύθυνος κάναμε κάποιες αναστηλώσεις στο ναό, έφερε τους εργάτες, και μπήκε απλώς για να δει έτσι… κι έγινε το κακό εκείνη την ώρα». 

Ο ηλικιωμένος, φέρεται να καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. 

«Είχε σοβαρό πρόβλημα ο ναός. Το ιστορικό του Αρκαλοχωρίου ήταν» τόνισε ο παπάς. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια είναι τουλάχιστον τρεις στο Αρκαλοχώρι και στο Πατσίδερο ενώ εννέα είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες, οι οποίο έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

242700754_397476561817604_4438271387309156852_n.jpg

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

242375042_446957416704179_959272746077398989_n.jpg

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στο νησί μεταβαίνει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.   

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.

Τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,5 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.

seismoszhmieskrhth9.jpeg

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Παπαζάχος: «Πολύ πιθανός ένας νέος ισχυρός σεισμός»

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο newsit.gr δήλωσε: «Είναι ένας σεισμός της τάξης του 6 ο οποίος έγινε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αν θυμάστε εκεί είχαμε σεισμική δραστηριότητα όλο το καλοκαίρι με μικρούς όμως σεισμούς. Αυτός ήταν ένας μεγάλος σεισμός.

Είναι πολύ απίθανο τώρα να γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός όμως είμαι σίγουρος με τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλάμε για έναν δύσκολο σεισμό αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι μικροί σεισμοί είχαν προκαλέσει βλάβη στην περιοχή  πόσο μάλλον αυτός που είναι ισχυρός.

seismoszhmieskrhth13-900x1200.jpeg

Είναι πολύ σοβαρός ο σεισμός και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουμε. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο τι έχει γίνει στην περιοχή και στα χωριά της περιοχής. Θέλει προσοχή στα κτίρια να μην κατοικηθούν προτού ελεγχθούν και κλείσει η όλη η ιστορία. Τέτοιοι σεισμοί συνήθως έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Τέτοιου μεγέθους σεισμός είναι απίθανο να γίνει αλλά μετασεισμούς πολλούς θα έχουμε τις επόμενες ώρες για αυτό πρέπει ο κόσμος να μην μείνει μέσα στα σπίτια».

Από την πλευρά του ο  σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, έκανε λόγο για τον κύριο σεισμό.

seismos-kriti1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο