ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ΟΚΠΕ κήρυξε απεργία - αποχή
Η Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εξώδικη δήλωση στο υπουργείο Παιδείας κηρύσσει επίσημα την απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΣΥ.Κ.Π.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, προχωράει στην κήρυξη απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία που προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. με θέμα «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων»  (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34,35 και 36 του Ν. 4692/2020 «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 111), όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» (Α’ 136).

Η ΟΚΠΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει σχετικά: «Για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας, επιδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Δημόσιο εξώδικη δήλωση της απεργίας-αποχής, γνωστοποιώντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της».

Να σημειωθεί πως το Δ.Σ. της ΟΚΠΕ. καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και να δηλώσουν πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Η δήλωση αυτή θα γίνεται σε ειδικό έντυπο και θα καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία η συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται και δεν συντάσσεται πρακτικό. Αν παρ' όλα αυτά ο Διευθυντής επιμένει στην καταγραφή πρακτικού οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν πάλι τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή, η οποία πρέπει να καταχωρηθεί στο βιβλίο πρωτοκόλλου και αποχωρούν από τη διαδικασία.

Στην περίπτωση που υπάρχει απαρτία οι συμμετέχοντες στην απεργία - αποχή απαιτούν να καταχωρηθεί το περιεχόμενο της δήλωσής τους στο βιβλίο πρακτικών του σχολείου, για να μην υποχρεωθούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης όπως είναι η δημιουργία ομάδων εργασίας, κτλ.

Όπως αναφέρει η ΟΚΠΕ, «η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/1982 και είναι απολύτως νόμιμη μορφή απεργίας».

«Συνάδελφοι/ισσες το Δ. Σ. της ΟΚΠΕ σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στην απεργία–αποχή για την αποτροπή της εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης που επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, η οποία προβλέπει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, η τήρηση των οποίων επιβαρύνει ήδη διευθυντές, εκπαιδευτικούς και την όλη εκπαιδευτική  διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»