Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σχολεία: Στις 13 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες - Τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι και μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξανά στις αίθουσες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος μίλησε στο MEGA, «στα σχολεία θα μπαίνουν οι καθηγητές οι οποίοι έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν νοσήσει, έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως».

«Οι υπόλοιπες ομάδες, καθηγητές και δάσκαλοι, που ούτε έχουν εμβολιασθεί, ούτε έχουν νοσήσει θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ – δύο φορές την εβδομάδα – για να μπαίνουν στα σχολεία», συνέχισε.

Σχετικά με τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς ο κ. Συρίγος απάντησε πως υπάρχουν δομές όπου πραγματοποιείται δωρεάν το ράπιντ τεστ, συμπληρώνοντας πως «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το ποσοστό δασκάλων και καθηγητών που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της χώρας».

«Αν γίνει μια μικρή προσπάθεια σε λίγο μπορεί να έχουμε στα σχολεία σχεδόν όλους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή εργασίας για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

«Θέλω να σας πω ότι με την προκήρυξη που βγήκε για τη δήλωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, υπάρχει και η δυνατότητα να δηλώσουν ότι θέλουν να κάνουν συμβάσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Γιατί πέρα από την πιθανή άρνηση ή σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει θα πρέπει να αντικατασταθεί, άρα το υπουργείο μας είναι έτοιμο γι’ αυτό», έχει δηλώσει παλιότερα  η υφυπουργός, Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Τι ισχύει για την προέλευση των μαθητών

Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών

sxoleia-foto-memaska-apolimansi

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα