Λινού: Το κλείσιμο σχολείων με θετικούς τους μισούς μαθητές θα πλήξει τις εργαζόμενες μητέρες
«Ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων στη χώρα μας. Όταν αυτό επέλθει, θα προκύψει τεράστια ανισότητα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι ή να "επιλέξουν" να μην εργάζονται και να χάσουν τη δουλειά τους», σημειώνει η Αθηνά Λινού

«Τα μαθήματα μπορούσαν να γίνουν και σε ανοικτούς χώρους. Έπρεπε οι διευθύνσεις των σχολείων να είχαν ελευθερία προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση». Αυτό επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Ιατρικής, Αθηνά Λινού, προβλέποντας ότι ο όρος κλεισίματος των σχολείων με θετικούς το 50%+ έναν των μαθητών, θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία που θα πλήξει κυρίως τις μητέρες.

«Το αποτέλεσμα από τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία, θα φανεί στις επόμενες τρείς με έξι εβδομάδες», είπε ακόμα η κ. Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

«Για τα σχολεία, φέτος ίσως είναι η δυσκολότερη χρονιά απ’ όλες τις προηγούμενες, κυρίως γιατί τα παιδιά παραμένουν στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστα και για το γεγονός ότι έχουμε έναν ιό, με τουλάχιστον διπλάσια μεταδοτικότητα», σημείωσε η κ. Λινού και συμπλήρωσε:

«Ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων στη χώρα μας. Όταν αυτό επέλθει, θα προκύψει τεράστια ανισότητα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι ή να "επιλέξουν" να μην εργάζονται και να χάσουν τη δουλειά τους, γιατί δεν θα υπάρχει κανένας για τα παιδιά τους»

Η κα Λινού τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά γιατί το κλείσιμό τους, επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών. 

«Υπάρχουν ερευνητές που ισχυρίζονται ότι η διανοητική ανάπτυξη των παιδιών που γεννήθηκαν στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είναι μικρότερη κατά 20% σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν τον Covid και την κατάσταση καραντίνας.

Τα πολλά τεστ είναι απαραίτητα, αλλά μπορούσαν να γίνονται στους μαθητές των δημοτικών στο σχολείο, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να έχει παιδαγωγικό και συλλογικό χαρακτήρα. 

Επίσης, τα σχολεία μπορούν να αξιοποιήσουν τους υπαίθριους χώρους, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Θα περίμενα οι διοικήσεις των δήμων να πρωτοπορούσαν και να διέθεταν χώρους έτσι ώστε τα μαθήματα να γίνονται σε ανοικτούς χώρους, αποτρέποντας τις μεταδόσεις». 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: «Έκοψε» γιατρό από Επιμελήτρια Β’ επειδή έχει δύο παιδιά
«Προφανώς λοιπόν η κυρία Γκάγκα συμμερίζεται την άποψη πως οι νέες μητέρες δεν πρέπει να εργάζονται ούτε να σπουδάζουν, γιατί ο ρόλος τους είναι...
Υπ. Υγείας: «Έκοψε» γιατρό από Επιμελήτρια Β’ επειδή έχει δύο παιδιά