Αθηνά Λινού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων στη χώρα μας. Όταν αυτό επέλθει, θα προκύψει τεράστια ανισότητα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι ή να "επιλέξουν" να μην εργάζονται και να χάσουν τη δουλειά τους», σημειώνει η Αθηνά Λινού

«Τα μαθήματα μπορούσαν να γίνουν και σε ανοικτούς χώρους. Έπρεπε οι διευθύνσεις των σχολείων να είχαν ελευθερία προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση». Αυτό επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Ιατρικής, Αθηνά Λινού, προβλέποντας ότι ο όρος κλεισίματος των σχολείων με θετικούς το 50%+ έναν των μαθητών, θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία που θα πλήξει κυρίως τις μητέρες.

«Το αποτέλεσμα από τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία, θα φανεί στις επόμενες τρείς με έξι εβδομάδες», είπε ακόμα η κ. Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

«Για τα σχολεία, φέτος ίσως είναι η δυσκολότερη χρονιά απ’ όλες τις προηγούμενες, κυρίως γιατί τα παιδιά παραμένουν στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστα και για το γεγονός ότι έχουμε έναν ιό, με τουλάχιστον διπλάσια μεταδοτικότητα», σημείωσε η κ. Λινού και συμπλήρωσε:

«Ουσιαστικά, δεν έχει υπάρξει συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων στη χώρα μας. Όταν αυτό επέλθει, θα προκύψει τεράστια ανισότητα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι ή να "επιλέξουν" να μην εργάζονται και να χάσουν τη δουλειά τους, γιατί δεν θα υπάρχει κανένας για τα παιδιά τους»

Η κα Λινού τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά γιατί το κλείσιμό τους, επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών. 

«Υπάρχουν ερευνητές που ισχυρίζονται ότι η διανοητική ανάπτυξη των παιδιών που γεννήθηκαν στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είναι μικρότερη κατά 20% σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν τον Covid και την κατάσταση καραντίνας.

Τα πολλά τεστ είναι απαραίτητα, αλλά μπορούσαν να γίνονται στους μαθητές των δημοτικών στο σχολείο, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να έχει παιδαγωγικό και συλλογικό χαρακτήρα. 

Επίσης, τα σχολεία μπορούν να αξιοποιήσουν τους υπαίθριους χώρους, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Θα περίμενα οι διοικήσεις των δήμων να πρωτοπορούσαν και να διέθεταν χώρους έτσι ώστε τα μαθήματα να γίνονται σε ανοικτούς χώρους, αποτρέποντας τις μεταδόσεις». 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Πούτιν: «Η Ρωσία έτοιμη για συμβιβασμούς για την Ουκρανία – αν το ίδιο κάνει το Κίεβο»
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Αεροσκάφος στη Γερμανία
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)
Γερμανία: Αεροσκάφος της Lufthansa «κατέρρευσε» πριν την απογείωση - Δείτε βίντεο
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)