thessaly_uni
Οι καθαρίστριες ζητούν την επαναπρόσληψή τους - «Δεν θα δεχτώ εκβιασμούς» απαντά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Ένταση επικράτησε στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, όταν οι απολυμένες καθαρίστριες του πανεπιστημιακού ιδρύματος ζήτησαν να συναντήσουν τον Πρύτανη και να του θέσουν το ζήτημα της επαναπρόσληψής τους. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το magnesianews.gr η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά δήλωσε: «Πήγαμε να ζητήσουμε ραντεβού για να δούμε τι θα γίνει με τις προσλήψεις μας και μονίμως δεν έχει χρόνο. Πήγαμε και την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη όμως ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν στο γραφείο του γι’ αυτό και πήγαμε σήμερα. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη κ. Μπιλλίνη. Βγήκε από το γραφείο του ο Πρύτανης κι άρχισε να φωνάζει λέγοντας μας "οι μαγκές τελειώσανε" και μας έκλεισε τη πόρτα».

Όπως σημείωσε η κ. Πλαγερά, στο τέλος του 2019 απολύθηκαν 31 καθαρίστριες και από τότε βρίσκονται σε ομηρία. Εντύπωση προκαλεί ότι οι καθαρίστριες σύναψαν συμβάσεις εργασίας με το Πανεπιστήμιο ή την Επιτροπή Ερευνών και όχι με εργολάβους, όμως όταν το Πανεπιστήμιο έκανε σύμβαση με τον εργολάβο, οι καθαρίστριες έμειναν στον αέρα. Ζητούν εδώ και καιρό να προσληφθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να μπορέσουν να εργαστούν ξανά.

img_20210914_092647.jpg

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης μιλώντας για το περιστατικό στο τοπικό site ανέφερε πως «τις έχω δεχτεί 30 φορές και το θέμα το έχουμε εξαντλήσει. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ εκβιασμούς και δεν γίνεται να πάμε με τους όρους τους. Τους εξήγησα πως θα δούμε τι θα γίνει με τους εργολάβους καθαριότητας όταν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός και θα εγκατασταθούν. Όταν βγει η εργολαβία μπορούμε ευγενικά να τον παροτρύνουμε ώστε να συνεργαστεί με κάποιες από αυτές τις καθαρίστριες. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά να έρχονται χωρίς ραντεβού στο γραφείο μου».

Πηγή: magnesianews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»