ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ΕΒΕ και το νόμο Κεραμέως
George Vitsaras / SOOC
Στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι - Διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ, ενώ ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν περίπου 40.000 υποψήφιοι από τα ΑΕΙ ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, οι οποίοι καλούν στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στα Προπύλαια και 

Οι φοιτητές ζητούν επίσης να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά και να ενισχυθεί το ΕΣΥ ενόψει ενός νέου κύματος πανδημίας στη χώρα μας.

Ακολουθεί το ψήφισμα στο ΔΣ ΦΣ ΕΜΜΕ:

Η τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης και η αναβολή της εγκατάστασης των δυνάμεων της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ο ανυποχώρητος, οργανωμένος αγώνας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους μπορεί όχι μόνο να διεκδικεί, αλλά και να πετυχαίνει σημαντικές νίκες αναγκάζοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο να κάνουν σημαντικές υποχωρήσεις.

Την αναδίπλωση της κυβέρνησης, ωστόσο, δε θα πρέπει να ακολουθήσει ο εφησυχασμός του φοιτητικού κινήματος. Αντίθετα, βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα για την συνολική ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικά, διαγραφές, αλλά και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που φέτος είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 40.000 μαθητών/ριών και κυρίως των πιο φτωχών από αυτούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των φροντιστηρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με εξαγγελίες προετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα φέρει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, την ίδια στιγμή που έχει ήδη νομοθετηθεί η εξίσωση των ιδιωτικών κολλεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Συγχρόνως, μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο που η κυβέρνηση συνειδητά παίρνει την πολιτική επιλογή να αφήσει τις σχολές κλειστές και να μην πάρει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμά τους, δεν υπάρχει καμία σαφής ανακοίνωση από το υπουργείο για το άνοιγμα των σχολών, παρά μόνο εξαγγελίες για οικονομική επιβάρυνση των ανεμβολίαστων φοιτητών με τα απαραίτητα τεστ. Είναι προφανές, ότι θέλουν σχολές κλειστές και απονεκρωμένες από τη συλλογική ζωή και δράση, θέλουν να μονιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν φανεί τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει, υποβαθμίζοντας το επίπεδο σπουδών μας και αποκλείοντας όσους/ες δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Φαίνεται, ότι η τηλεκπαίδευση επιδιώκεται να μονιμοποιηθεί αφ’ ενός γιατί αποτελεί φτηνή λύση για την κυβέρνηση, αφ’ ετέρου γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις κινητοποιήσεις και καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων. Φοβούνται, ότι αν οι φοιτητές γυρίσουν στις σχολές τους θα οργανώσουν τον αγώνα τους και θα έρθουν σε ρήξη με την κυβερνητική πολιτική που διαλύει την προοπτική τους. Δεν θα ανεχτούμε οι σχολές να μείνουν κλειστές για τρίτο ακαδημαϊκό έτος, να παρθούν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών χωρίς αποκλεισμούς!

Οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας απέδειξαν ότι το πανεκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται και θα αγωνίζεται παρά τις προσπάθειες για την καταστολή και τη φίμωση του. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται μια συνολική επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης- από τις ΕΒΕ, την πανεπιστημιακή αστυνομία και το κλείσιμο τμημάτων, μέχρι την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών- δημιουργώντας έτσι την αναγκαιότητα για μια ενιαία συνολική απάντηση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής!

Παλεύουμε για:

  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματόδοτηση.
  • Ασφαλές άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δημιουργία εμβολιαστικών και διαγωνιστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια. Μαζικός, καθολικός εμβολιασμός, όχι στην υποχρεωτικότητα και τις διακρίσεις μεταξύ «εμβολιασμένων» και «ανεμβολίαστων» φοιτητών/ριων.
  • Κάλυψη όλων των κενών θέσεων των πανεπιστημίων που προκλήθηκαν από τις ΕΒΕ, αύξηση των εισακτέων. Όχι στους ταξικούς φραγμούς και την περικοπή των εισακτέων.
  • Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία! Όχι στις διαγραφές φοιτητών και στα πειθαρχικά!
  • Καμία σκέψη για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ενιαία ψηφοδέλτια!

 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ

Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:30

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας