golearn-engl_970-250
Εριστικός ήταν ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την συνάντηση του με εκπαιδευτικούς του Νομού Ηρακλείου που ζητούσαν την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία και την δίκαιη τοποθέτηση των αναπληρωτών

H Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου αναφέρει όσα συνέβησαν την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου αντιπροσωπία του Δ.Σ. μαζί με εκπαιδευτικούς ΠΕ08 συναντήθηκε με τον Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΣΕ, Το θέμα που συζητήθηκε είχε να κάνει με την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμα στο νομό Ηρακλείου καθώς και τα πάρα πολλά λάθη στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών αναπληρωτών. Οι εκπαιδευτικοί τα είχαν εντοπίσει εγκαίρως και είχαν ζητήσει να ξαναγίνει η διαδικασία από την αρχή, αφού δοθούν όλα τα κενά ενάντια στη λογική της διεύθυνσης και του υπουργείου να παρουσιάζουν λιγότερα κενά-όσα και οι αναπληρωτές- για να δώσουν την εντύπωση μιας κανονικότητας.

Ο διευθυντής πριν ακόμα ακούσει καλά-καλά τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ότι το αίτημα απορρίπτεται! 

Έβαλε μπροστά διοικητικούς υπαλλήλους ρίχνοντας το φταίξιμο σε αυτούς ενώ, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτοί ενεργούν κατ' εντολή του. Μας είπε ότι δεν μπορεί να στείλει αναπληρωτές ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία, γιατί τότε τι θα κάνει τους δασκάλους!!! Παραδέχτηκε εν ολίγοις ότι καλύπτει κενά ειδικοτήτων με δασκάλους!!! Υπήρξαμε μάρτυρες και προσωπικών επιθέσεων εναντίον συναδέλφων, οι οποίοι δε δέχτηκαν ατομικές λύσεις με κενά που εμφανίστηκαν από το πουθενά, καθώς αυτό θα αποτελούσε καταστρατήγηση του πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών»

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως οι ευθύνες της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Ηρακλείου καθώς και του Υπουργείου Παιδείας για τον εμπαιγμό των αναπληρωτών είναι τεράστιες και σημειώνουν: «Η πολιτική που αυτοί εκπροσωπούν είναι αυτή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των τρίμηνων συμβάσεων, της χρόνιας αδιοριστίας. Οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί ήταν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν πανελλαδικά. Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί τα καλλιτεχνικά μαθήματα στο λύκειο, που προωθεί το σχολείο των δεξιοτήτων και της ημιμάθειας, που φέρνει την αξιολόγηση για τα σχολεία των λίγων και εκλεκτών».

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου (ΕΚΕ, ΕΡΑ, ΔΗΣΥ) έλαμψαν δια της απουσίας τους από την παράσταση διαμαρτυρίας. Έτσι αντιλαμβάνονται την έννοια του σωματείου, μακριά από τους συναδέλφους και τους αγώνες», καταλήγει η Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν ακόμα και τώρα:

  • Να δοθούν όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.
  • Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.
  • Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!

Οι εκπαιδευτικοί θα παρευρεθούν και καλούν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν ανακοινωθεί για την ίδια ημέρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γάζα
Λωρίδα της Γάζας – Ανατροπή από τον ισραηλινό στρατό για την εκεχειρία: Διαβεβαιώνει πως την τηρεί
Λωρίδα της Γάζας: Ο Μπάιντεν καλωσορίζει την εκεχειρία - Ο στρατός του Ισραήλ ανακαλεί, διαβεβαιώνει πως την τηρεί
Λωρίδα της Γάζας – Ανατροπή από τον ισραηλινό στρατό για την εκεχειρία: Διαβεβαιώνει πως την τηρεί
Νίκη Κεραμέως
Τώρα και για τους εκπαιδευτικούς…μόρια αντί για αμοιβή!
Ο χρόνος απασχόλησης των εκπαιδευτικών – υπεύθυνων των ομίλων δεν θα προσμετράται στο εργασιακό τους ωράριο, αλλά θα συνεκτιμάται κατά την ατομική...
Τώρα και για τους εκπαιδευτικούς…μόρια αντί για αμοιβή!