Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kinitopoiisi_ekpaideutikon
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | Intime
Σε κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση ΠΕ Αθηνών, καλεί σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «η Αθηνά» αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει πως η κατάσταση με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών χειροτερεύει, και η ομηρία μεγαλώνει. Για λόγο αυτό καλεί σε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση ΠΕ Αθηνών, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, και ώρα 13.30.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως ενώ οι προσλήψεις και τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν σε αριθμό μικρότερο των αναγκαίων, με κενά που αποκρύφτηκαν για δημιουργηθεί η πλαστή εικόνα μιας απόλυτης κάλυψης των αναγκών με την έναρξη των μαθημάτων - με ευθύνη του Υπουργείου και Διεύθυνσης, αποδείχθηκε πως και οι  τοποθετήσεις ήταν εντελώς ανορθολογικές, αφού όπως ήταν πασιφανές στις 25 Αυγούστου δεν μπορούσε να γίνει καμιά πραγματική αποτύπωση κενών και πλεονασμάτων στις σχολικές μονάδες!

Με αποκλειστική ευθύνη ΥΠΑΙΘ και Α’ διεύθυνσης, τα κενά που δόθηκαν στους αναπληρωτές και αναπληρώτριες να δηλώσουν ήταν εντελώς διαφορετικά από τα πραγματικά κενά με αποτέλεσμα και οι τοποθετήσεις να είναι εντελώς ανορθολογικές. Έτσι από τη μία έχουμε σχολεία με κενά, τα οποία δεν μπορούν να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους  και από την άλλη φέρονται σχολεία ότι έχουν επιπλέον προσωπικό, που όμως στην εποχή της πανδημίας όλες οι σχολικές μονάδες έχουν ανάγκη για επιπλέον εκπαιδευτικούς.

Αυτό σημαίνει  ότι τώρα που αποκαλύπτονται τα πραγματικά κενά, σε συνδυασμό με τα κενά για τις άδειες εκπαιδευτικών που πάγια δηλώνονται τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και επιπλέον τις άδειες για τις ευπαθείς ομάδες που θα ανακοινωθούν, η Διεύθυνση έχει αρχίσει τις μετακινήσεις αναπληρωτών για να καλύψει τις ευθύνες του Υπουργείου και τις δικές της, παραβιάζοντας τους πίνακες και ολόκληρη τη νομοθεσία που αφορά τις τοποθετήσεις αναπληρωτών, καθώς δεκάδες εκπαιδευτικοί είναι στον αέρα και δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε την επόμενη μέρα, ενώ ακολουθούνται αδιαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις τους. Η Διεύθυνση Α’ Αθήνας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τα τηλεφωνήματα στα κινητά που έκανε προσωπικά στον κάθε αναπληρωτή/τρια για την μετακίνησή του/της, καλούσε τις τελευταίες μέρες τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για την μετακίνησή τους! 

Πού ξανακούστηκε οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τις τοποθετήσεις τους στα κινητά τους τηλέφωνα προσωπικά ή από τον διευθυντή του σχολείου τους χωρίς να υπάρχει εγγράφως η απόφαση και χωρίς να τηρείται καμία διαφανής διαδικασία; Υπάρχει πλήρη καταπάτηση της σειράς, των δηλώσεων προτίμησης και των μορίων των συναδέλφων, ενώ έχουν αποκρυβεί και κενά στα ολοήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Α’ Αθήνας και απαιτούν να γίνει άμεσα επικαιροποίηση όλων των κενών, δημοσιοποίησή τους και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αναπληρωτές να κάνουν εκ νέου αιτήσεις βελτίωσης θέσης, ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά με βάση τους όρους της διαφάνειας και της ίσης αντιμετώπισης όλων των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Απαιτούμε να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτή η μεταχείριση απέναντι τους ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους που αναπληρώνουν εδώ και χρόνια τον ίδιο τους τον εαυτό! Δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας-συνεχίζουμε τον αγώνα  για ίσα δικαιώματα αλλά για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία».

«Καλούμε όλες και όλους τους αναπληρωτές του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι σύλλογοι ΠΕ της Αθήνας για να απαιτήσουμε διαφάνεια, ίση αντιμετώπιση και δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους», καταλήγουν.

Το νέο Δ.Σ του συλλόγου «Αθηνά»

Το Δ.Σ ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ομόφωνα και διαπαραταξιακά στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, κατόπιν μετακινήσεων και αποχωρήσεων συναδέλφων, και η  νέα σύνθεσή του είναι η παρακάτω: 

  • Πρόεδρος: Παζάλος  Γιώργος, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ) 
  • Αντιπρόεδρος: Χατζηκακίδης  Δημήτρης, ( ΔΑΚΕ )
  • Γ.Γραμματέας: Θεοδωρόπουλος Θοδωρής, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ /Παρεμβάσεις Π.Ε )
  • Ειδ.Γραμματέας: Γαβριηλίδου Βάσω, (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ )
  • Ταμίας: Μανιάτης Παναγιώτης, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ )
  • Μέλος: Βλασσόπουλος Γιάννης, ( ΔΑΚΕ )
  • Μέλος: Κατσορίδα  Βαρβάρα, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ / Παρεμβάσεις Π.Ε )
  • Μέλος: Mουστάκας Μιχάλης, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ )
  • Μέλος: Σουρβίνος Χρύσανθος, ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ / Παρεμβάσεις Π.Ε )
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Google
Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες το 2021 – Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις
Η τηλεκπαίδευση ανάμεσα στα θέματα τα οποία αναζήτησαν περισσότεροι οι Έλληνες μέσω της Google για το 2021 - Η λέξη κλειδί eclass βρέθηκε στην κορυφή...
Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες το 2021 – Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις
«Πήρε φωτιά» το ΕΠΑΛ – Σύρραξη, καπνογόνα και τραυματισμός μαθητή
Η σπίθα που φέρεται πως άναψε τα αίματα ήταν η διαμάχη μεταξύ 15χρονου μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ και εξωσχολικού για τα μάτια μιας κοπέλας (!).
«Πήρε φωτιά» το ΕΠΑΛ – Σύρραξη, καπνογόνα και τραυματισμός μαθητή